spot_imgspot_img
spot_img

Katalin hercegné a meglepetések embere

-

Article Top Ad (AdSense)

Katalin nemcsak walesi hercegné, feleség és anya, hanem szenvedélyes fotós, sport lady és divatikon is.

Kate Middleton 1982. január 9-én született az angliai Berkshire-ben, és amióta 2011-ben összeházasodott Vilmos herceggel, ő is világ figyelmének középpontjában áll. A walesi hercegné számos jótékonysági szervezet védnöke lett, egészségügyi kampányokat indított, valamint megmutatta fotózási tehetségét és zongoraművészetét. A neve már jó ideje közismert, ám egykor olyan átlagos volt, mint bárki más. Összegyűjtöttünk róla néhány olyan érdekességet, amitől biztosan lemerevedsz:

Korábban a szülei partikellékes cégében dolgozott

Szülei, Michael és Carole Middleton a Party Pieces nevű sikeres cég tulajdonosai. Katalin gyerekként – a húgával Pippával együtt – modellkedett a cég katalógusaiban. De nemcsak gyerekként, hanem felnőttként is dolgozott a szüleinél. 2008-ban elindította a cég First Birthdays nevű részlegét, amely babazsúrok partikellékeinek biztosítására összpontosított.

Művészettörténet szakon szerzett diplomát

A hercegnő 2005-ben szerzett diplomát művészettörténetből a St. Andrews Egyetemen. Az egyetem után a Jigsaw brit ruházati kiskereskedőnél dolgozott kiegészítők beszerzésével.

Igazi sport lady

A királyi család hivatalos honlapja szerint Kate szereti a sportot, és a természetet. Ez a szenvedély már azelőtt megvolt, hogy beházasodott volna a családba. Szeret vitorlázni, teniszezni és jégkorongozni.

Katalin is Vilmos a suliban is lakótársak voltak

Katalin először a skóciai St Andrews-i egyetemen találkozott Vilmos herceggel. „Tulajdonképpen azt hiszem, rákvörös lettem, amikor megismertelek, és kicsit szégyelltem magam. Nagyon rémült voltam a találkozástól” – emlékezett vissza

A pár hivatalos eljegyzési interjújában Vilmos is elmondta: ő és Katalin több mint egy évig barátok voltak, és még néhány másik emberrel is ugyanabban a lakásban éltek, mielőtt randevúzni kezdtek.

A herceg szerint a kapcsolata a hercegnével „kivirágzott”, miután lakótársak lettek. „Csak több időt töltöttünk egymással, jókat nevettünk, sokat szórakoztunk, és rájöttünk, hogy ugyanazok az érdeklődési köreink, és nagyon jól éreztük magunkat” – mesélte Vilmos a 2010-es interjúban.

Egyszer szakított a pár

Kevesen tudják, de egyszer ő és Vilmos szakítottak egy rövid időre 2007-ben. A The Sun arról számolt be, hogy a pár barátságban, de elváltak. Aztán mit ad Isten… három hónappal később, júliusban újra összejöttek!

Mindketten nagyon fiatalok voltunk” – mesélte Vilmos a szakításról –  „Mindketten önmagunkat kerestük[…] és különböző karakterek voltunk, meg ilyesmi. Nagyon próbáltuk megtalálni a saját utunkat, és felnőni.”

Katalin elmondta, hogy bár akkoriban „nem nagyon örült” a szakításnak, végül ez „erősebb emberré” tette. – „Olyan dolgokat tud meg magáról ilyenkor az ember, amiket talán nem is sejtett” – mondta a hercegnő

Katalin eljegyzési gyűrűje a néhai Diana hercegnőé volt

Vilmos herceg 2010-ben kérte meg Katalint kezét a híres zafírgyűrűvel. 1981-ben a néhai Diana hercegnő választotta ki saját eljegyzési gyűrűjét a királyi család koronaékszerészének válogatásából. Az általa választott ékszer egy 12 karátos zafírkövet, 14 gyémánt vesz körül, 18 karátos fehér aranyba foglalva. Diana 1997-ben bekövetkezett tragikus halála után a gyermekei örökölték a gyűrűt.

Kedvenc tévéműsorai közé tartozik…

Nehéz elképzelni, hogy a hercegné leüljön a tévé elé, hogy megnézzen egy műsort a Netflixen. Azonban kiderült: neki is vannak kedvenc műsorai. A BBC-nek adott interjújában a királyi pár bevallotta, hogy elég sok tévét néznek a Kensington-palotában. Vilmos elmagyarázta, általában gyerekműsorok mennek a kicsik miatt, de miután a gyerekek lefekszenek, a pár végre megszerezheti a távirányítót. Katalinék imádják a Downton Abbey, a Trónok Harca és a Homeland: A belső ellenség sorozatokat, és persze az első viszi a pálmát náluk annyira, hogy egyszer még egy forgatásra is ellátogattak!

Szenvedélye a fotózás

A királyi család hivatalos honlapja szerint Kate „buzgó fényképész” és tiszteletbeli tagja a Royal Photography Societynek. A hercegnőt a vizuális művészetek, a dizájn és a textíliák is érdeklik. Az évek során a Kensington-palota megosztotta az interneten Katalin néhány professzionális képét, amelyek gyakran a gyermekeiről, György hercegről, Sarolta hercegnőről és Lajos hercegről készültek.

Ő maga süti gyermekei tortáját

Szívesen készíti ő maga a gyerekei születésnapi tortáját. „Imádok a tortát készíteni” – mesélte A Berry Royal Christmas című műsorban. – „Kicsit hagyománnyá vált, hogy éjfélig ébren maradok a nevetséges mennyiségű süteménykeverékkel és cukormázzal, és túl sokat sütök. De szeretem.”

Igazi divatikon

Akarta, vagy sem, de igazi divatikon lett belőle, amióta hozzáment Vilmoshoz. Mindig kifogástalan a megjelenése, és tökéletesen illeszkedik a királyi család etikettjéhez. Ráadásul szinte mindennap részt kell vennie valamilyen találkozón, hivatalos vagy magánjellegű eseményen, nem beszélve a bálokról, szóval legendásan kiterjedt a gardróbja. Nincs is olyan nap, hogy ne születne egy cikk arról, mennyire elegáns, sikkes, csinos, milyen jó érzéke van az öltözködéshez. Katalin a megtestesült divathercegné. Rendszeresen készülnek összeállítások a pazar szettjeiről, így akinek inspirációra lenne szüksége a ruhatára feldobásához, annak érdemes meglesnie Katalin ruhacsodáit. Ráadásul azért is ösztönző, mert a méregdrága ruhadarabok mellett nem ciki neki néha többször ugyanazt a kalapot vagy ruhát felvennie, valamint a megfizethető világmárkák kínálatából választania. Most fogsz hátast dobni, de tudtad, hogy olyan márkáknál is szokott öltözködni, mint a Seraphine, Zara vagy… a Topshop?!

Íme a példa a Topshoppos ruhára:

Egy iskolai darabban megjósolták a jövőjét

A The List szerint Katalin mindössze 13 éves volt, amikor egy jósnőt meglátogató fiatal nőt alakított egy iskolai darabban. A jósnő azt mondta Katalin karakterének: „Hamarosan találkozol egy jóképű férfival, egy gazdag úriemberrel”, mire ő azt válaszolta: „Ez minden, amiben valaha is reménykedtem.” A jósnő elmondta, hogy ez az úriember szerelmes lesz belé, feleségül veszi, majd elviszi Londonba. Ismerős?

Még furcsább, hogy az „úriembert” Vilmosnak hívták. Kicsit hátborzongató, hogy ez a „jósnő” szó felmondta Katalin jövőbeli életét Vilmos herceggel ebben a darabban!

forrás: insider.com

képek: pinterest

Harry & Meghan dokufilmje: tömény igazság vagy porhintés?

Mindegy mit tesz le az asztalra III. Károly király – még mindig pikkelnek rá a megcsalási botrány miatt

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!