spot_imgspot_img
spot_img

Kárpáti Rebeka és Sydney van den Bosch: bepillantottunk a menő influenszerek világába

-

Article Top Ad (AdSense)

A hét COOL emberei a menő influenszer lányok, Kárpáti Rebeka és Sydney van den Bosch.

Fiatalok, szépek, sikeresek, minden posztjukat több tízezren lájkolják a közösségi médiában. Érthető, hogy a nagyobb cégek is látnak bennük potenciált, így a közös együttműködések eredményeként is születnek tartalmak, a személyes posztok mellett. Élmény végignézni az oldalaikat: jól megkomponált, szépen kivitelezett, szemet gyönyörködtető fotók. Hogy az influenszerkedés mennyire munka és mennyre szórakozás, arról őszintén beszéltek a Bcool magazinnak egy szlovén sajtóút után, ahol kolléganőnk bepillantást nyert a két szépség napjaiba.

Fotó:Kiszek Antal
– Nagyon régóta barátnők vagytok, gyakran együtt kérnek fel titeket egy-egy munkára. Két ilyen gyönyörű nő hogyan tud ugyanazon a területen dolgozni egy kis féltékenység, irigység nélkül?
K.R: Ez a kérdés nagyon izgatja az újságírók fantáziáját, gyakran felteszik nekünk, és hasonló helyzetben valószínűleg minket is érdekelne Valószínűleg azért ilyen mély és összetartó a barátságuk, mert 15-16 éves korunk óta ott vagyunk egymásnak jóban-rosszban Azóta minden területen őszintén és tiszta szívből segítjük egymást, emellett az értékrendünk is azonos. Vannak olyan barátaim, akikkel az évek során elmentünk egymás mellett, de Sydney-vel szerencsések vagyunk, hogy ugyanabban a világban dolgozunk, így egymást erősítjük ebben is. Örömmel adok át neki egy munkát, ha éppen nem tudom elvállalni.
SVDB: A szőke és a barna lány nem csak a fotókon, de az életben is kiegészítik egymást.  Bár hasonló munkát végzünk, mindkettőnk a saját útját járja.

 

Fotó: Turan_Cintia
– A munkán kívül miben támogatjátok egymást?
K.R: A nehezebb pillanatokban is támogatjuk egymást, de az örömökben is osztozunk. A tökéletes összhang ellenére persze néha mi is összezörrenünk, de mindig megbeszéljük a dolgokat, és minden megy tovább.
SVDB: Szerencsés, hogy általában nem egyszerre vagyunk a gödör mélyén, így ott van a másik, hogy kihúzzon belőle. Az életünk felét együtt töltöttük, mindig ott vagyunk egymásnak.
– Egy sorozatszereplő és egy szépségkirálynő hogyan vált egyszer csak influenszerré?
SVDB: A közösségi média hozta ezt magával 2013-14 környékén. A Magyarország Szépe verseny után azt vettük észre, hogy az emberek elkezdtek minket követni, érdekelni kezdte őket, mit hogyan csinálunk, hogyan élünk, és mi tudatosan próbáltunk ebből építkezni. Szerintem az időszak egy ugródeszka, kérdés, hogy ki mennyire tud vele élni.
KR: A szépségkirálynő verseny után Sydney a modellkedés irányába indult el, én pedig sorozatszereplő lettem. Mindkettőnknél az egyik felkérés jött a másik után, realityk, műsorvezetés, háziasszonykodás. Végül azt vettük észre, hogy ugyanazt csináljuk, csak nem mindig egyszerre.
Fotó: Turan_Cintia
– Van valami rossz szokásotok, ami a munkátokban is jelentkezik?
– KR:Igen. Mindenhonnan elkésünk
– Gyönyőrű képek kerülnek ki a kezeitek közül, a vizualitás az erősségetek?
KR: A vizualitás kulcsfontosságú, ezért mi elsősorban képekben gondolkodunk, és az esetek többségében nem is feltétlenül írott tartalmakon van a hangsúly. Persze vannak témák, amelyeknél kifejezetten fontos a szöveges mondanivaló is.
SVDB: Nem csak kilövünk egy random képet világűrbe, hanem a legjobb vizuális tartalmat keressük meg ahhoz, amit kommunikálni szeretnénk, amit kérnek tőlünk. Ez egy munka, aminek rengeteg mögöttes tényezője van. Sok szép nő fotózkodik szép helyen, nekünk már ennél sokkal többet kell nyújtanunk, izgalmas tartalmat kell előállítanunk, amely mögött alapos marketing-stratégia húzódik.
– A mai ifjúság ilyen tartalmakra vágyik?  Lehet az ízlésüket, választásukat befolyásolni?
SVDB: Igen, és igyekszünk sokrétűen kiszolgálni őket. Nem akarjuk, hogy a követőink azt gondolják, hogy mi tökéletesek vagyunk, vagy a mi életünkben nincsenek problémák. Tény, hogy én egy erős határt húztam meg abban, hogy mikor és mennyit mutatok a magánéletemből, de törekszem arra, hogy ne csak egy idealizált képet közvetítsek a követőim felé.
KR: Ha egy pr cikkről beszélünk, nem fogok az élet nagy dolgairól lelkizni, nem az a feladat. A privát életünkben viszont fontosnak tartjuk, hogy a megszerzett ismertséget kihasználva a követőinknek jó példát mutassunk, a tartalmaink leképezzék a gondolatainkat, az élethez való hozzáállásunkat. Átérezzük, hogy felelősséggel tartozunk. Az utóbbi időben egyre több tartalmat készítettünk az elfogadásról, a belső mintákról. Tudjanak velünk azonosulni, ne csak szép képeket lássanak.
– Van olyan, hogy csak élvezitek a helyzetet és nem posztoltok mindenről? Akkor is talpig sminkben vagytok?
SVDB: Ha kötelezettség van mindent odateszünk, de ha legyártottuk a tartalmat, akkor elengedjük magunkat. Nem posztolgatunk, félretesszük a telefont és miénk a világ. Egyébként megjelenés terén a hétköznapokban is inkább a praktikum dominál nálunk, nem a magassarkú és a smink az elsődleges
Fotó: Turan_Cintia
– Milyen gyakran telefonáltok egymásnak?
SVDB: Napi kapcsolatban vagyunk és volt nemrég 3 hétvége, amit együtt töltöttünk.
– Mivel lehet titeket meglepni és boldogá tenni?
KR: A szülinapomra egy mikroportot kértem.
SVDB: Rebinek legutóbb például nem egy menő táskát vettem, hanem közösen elutaztunk egy csajos estére.
– Hol láthatunk titeket a közösségi médián kívül?
SVDB:. Hamarosan forog a TV2 Szerencsekerék második évada, ahol a megújult műsor szerencselányaként láthatnak a nézők, utána meglátjuk, mit hoz majd az új év.
KR: Én szeretek előre tervezni, most hatalmas váltás volt, hogy a TV2-től átmentem az RTL Klubhoz. Nagyon szeretem, egy éve volt utoljára műsorom, ezt az irányt szeretném folytatni. Amúgy a saját vállalkozásomat vezetem, a ruhamárkámat fejlesztem és beültem az iskolapadba szabászatot tanulni, hogy profi legyek. Csak ezután jön a social média tartalomgyártás.
Fotó: Turan_Cintia
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!