spot_imgspot_img
spot_img

Karácsonyi regényt adott ki a Harry Potter írója

-

Article Top Ad (AdSense)

Az angol írónő a Harry Potter sorozat óta nem adott ki gyerekeknek szóló írást. J. K. Rowling legújabb fantasy regénye a legkisebbeket szólítja meg, de mi, felnőttek is jócskán tanulhatunk belőle. 

Miről szól a Karácsonyi malac?

A hétéves Jack nehéz időszakot élt át – édesapja elhagyta a családot, anyja pedig újra férjhez ment. Ebben a káoszban a kisfiú plüssmalacában találta meg a biztos pontot, ami mindennél fontosabb számára. Épp szenteste napján az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból, így Jack elveszíti legjobb barátját.

Püsmac helyett új játékot kap, de imádott kedvencét ez sem pótolhatja. Rowling írást nehéz varázslat nélkül elképzelni, és karácsony éjjele egyébként is a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kalandos utazásra indulnak az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. Rowling új regénye egy szívmelengető történet arról, mennyire fontos szerepet töltenek be a gyerekek életében a játékaik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Rowling Library (@rowlinglibrary) által megosztott bejegyzés

A remény fontos szerepet kap

A kisgyermekek szeretetének ereje és az izgalmas kalandtörténet pompás olvasmánnyá teszik a Karácsonyi malacot. Rowling a könyv végén elmondja, hogy a regény megírása örömteli és katartikus élménynek bizonyult. Csodás és gyermekbarát szimbólumokkal van telki a könyv, például a Boldogság egy izzó fénygömbként jelenik meg, a Remény pedig egy kis angyalka képében kap szerepet.

„Lehet, hogy nem ragyogok olyan fényesen, mint a barátom, a Boldogság, de a lángomat nehezebb eloltani.” – Mondja a Remény a kisfiúnak.

Rowling a történetet így jellemezte: „Arról szól, hogy milyen érzés, ha elvesztünk valami fontosat, ha megtaláljuk azt, ha szeretnek és ha szeretünk és hogy mi az ami velünk marad, mi az, amit elvesztünk. A reményről és a kitartásról is szól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

J K Rowling 🔵 (@jkrowling_official) által megosztott bejegyzés

Már most nagy siker

Már október közepén megjelent a regény, de most a karácsony miatt nagyobb iránta az érdeklődés. A könyv általánosságban pozitív kritikai értékeléseket kapott, és már három hónappal a megjelenés után bestsellerré vált – köszönhetően a rekord mennyiségű előrendelésnek.

Ha Harry Potteres kapcsolódásra számítunk, csalódni fogunk, ugyanis a történet nincs összefüggésben J. K. Rowling korábbi munkáival, ettől függetlenül érdemes elolvasni. A kisfiú varázslatos történetét Jim Field gyönyörű illusztrációi díszitik. 8 éves kortól ajánlott, szuper karácsonyi ajándék olvasni szerető gyerekeknek – itt be is szerezhetjük.

Források: Olcsókönyvek, NY Times, jkrowling.com

Csodaszép könyvek a karácsonyfa alá

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!