Az olyan ünnepi illatok és ízek, mint a narancs, a fahéj, a szegfűszeg és mézeskalács rögtön elhozzák az otthonokba a karácsonyi hangulatot. A kulináris élvezetek fokozására a Starbucks ajánlásával a téli időszakban otthon is könnyedén elkészíthetjük a legfinomabb lélekmelengető kávékülönlegességeket.
Az ünnepek alatt jellemzően több időt töltünk otthon, a szeretteink körében. Kigyúlnak a karácsonyi fények, a konyhákat belengi a legfinomabb sütemények illata és rég nem látott családtagok, barátok érkeznek vendégségbe. Az emelkedett hangulatot tovább fokozhatja egy ünnepi kávékülönlegesség, amelyet egy kellemes társasjáték felett fogyaszthat el a vendégsereg.
A Starbucks Magyarország vendégei a vállalat különleges szezonális szemeskávé kínálatából válogatva hazavihetik a karácsonyi hangulatot. Idén kétféle pörkölésű szemeskávé közül választhatnak a kávé szerelmesei. A Starbucks Christmas Blonde Roast és a Starbucks Christmas Blend különböző, karakteres ízeiben mindenki megtalálhatja saját kedvencét.
A Nyugat-Jáva és Pápua Új-Guinea termőterületeiről származó világos pörkölésű Starbucks Christmas Blonde Roast a gyógynövények ízeinek és a juharszirup édességének ötvözésével hozza el az ünnepi hangulatot a kávéscsészékbe, amely élénk citrusos jegyekkel és a kandírozott füge ízével válik teljessé. Az idei Christmas Blendben a Szumátrából, Pápua Új-Guineából, Guatemalából és Kolumbiából származó, sötét pörkölésű kávébabok keverednek, amely a fűszeres, csokoládés ízt kölcsönöz az italnak, amelynek minden kortyja ünnepi hangulatba hoz mindenkit.
Az ünnepi szemeskávé kiválasztása csupán az első lépés a tökéletes karácsonyi kávé otthoni elkészítéséhez. Az őrlés, a főzés, valamint a tárolás is legalább annyira fontos tényező, mint maga a kávé és annak minősége. Pár egyszerű szabályt betartva otthon is mesterien készíthető el a tökéletes kávé.
Az igazán kiváló íz akkor érhető el, ha a kávét és a vizet megfelelő arányban alkalmazzák. A Starbucks ajánlása szerint a legjobb ízélmény érdekében 10 gramm őrölt kávéhoz 180 ml vizet érdemes felhasználni. A kávé őrlése kulcsfontosságú, hiszen ez határozza meg, hogy a víz és a kávé mennyi ideig érintkezik egymással, illetve, hogy mennyi aromát von ki a víz a kávéból. A különféle típusú kávéfőzőkhöz különféle finomságúra ajánlott őrölni a babokat.
Az elkészült kávé 98 százaléka vízből áll, éppen ezért a friss, jó ízű, tiszta víz elengedhetetlen feltétel! A készítés módja alapvetően három kategóriába sorolható, mint a filteres kávé, az espresso, valamint a French press típusú megoldások. A Starbucks szakértői elsősorban a French press eljárást javasolják, amely során a kávéban található olajok az italban maradnak, míg egyéb eljárásoknál a szűrőpapír felszívja azokat. Ehhez az eljáráshoz durvára őrölt kávé szükséges.