Kóstolj bele a kaliforniai álomba!

-

Pálmafák, rózsaszín Cadillacek, véget nem érő nyár, napernyők a fehér homokos tengerparton, ellenállhatatlan jeges italok… A népszerű kávémárka a kaliforniai álom élményével indítja a napfényes, forró évszakot.

A kifejezetten jeges italokhoz megálmodott új ízekkel és stílusos kiegészítőkkel a kávérajongók játszi könnyedséggel készíthetnek olyan frissítő kávékülönlegességeket, amelyeket kóstolva garantáltan a nyugati part legmenőbb strandjain érezhetik magukat.

A kollekció, mely stílszerűen a Kaliforniai Álom fantázianévre hallgat, egy olyan életérzést idéz meg, ami egyszerre pörgős, ugyanakkor néha ráérős, és szinte tapinthatóan árad belőle a szépség, a szabadság és a felhőtlen életöröm. A frissítő kávés italok élvezete elválaszthatatlan ettől a hangulattól, amit a Nespresso feledhetetlen ízvilága és minősége csak még különlegesebbé tesz.

Frissítő hideg kávék, izgalmas csavarral

A nyár elképzelhetetlen jegeskávék nélkül: a klasszikus tejes-fagylaltos variációk mellett már évek óta egyre felkapottabbak a hűsítő tonikos kávékoktélok és a limonádés változatok is, melyek citrusokkal, gyümölcsökkel és frissítő aromájú kiegészítőkkel reformálják meg a kávéról alkotott elképzeléseinket. És persze nem szabad elfeledkeznünk az olyan trendekről sem, mint például a hideg csepegtetéssel készülő cold brew-mánia: a kávék világában otthonosan mozgó, ugyanakkor az ízesített kávék helyett inkább a letisztult ízeket kedvelők nyaranta szívesen váltják le kedvenc eszpresszójukat erre a hosszabb változatú, könnyedebb frissítőre.

Nespresso Pink Beach Moctail
Fotó: Nespresso

Éppen ezekre a trendekre reagálva a Nespresso egyik legfontosabb nyári újdonsága a Vertuo termékcsalád limitált kiadású, finom és gyümölcsös, egyszerre játékos és izgalmas Barista Creations Flavoured Juicy Watermelon Over Ice jegeskávéja, amely gyümölcsös, szénsavas koktélként elkészítve bontakoztatja ki leginkább különleges aromáit. A szezon másik meglepetése a selymes, mégis markáns textúrájú, édes karamellás ízjegyekkel kényeztető Cold Brew Style Intense, szintén a Vertuo kínálatából. Ezzel a kapszulával cold brew stílusú, hosszú, határozottan karakteres kávét készíthetünk a cold brew kávékra jellemző enyhe gyümölcsösséggel.

A két főszereplő mellett idén nyáron a vásárlók kedvenc ízesített kávéi, a Coconut Flavour Over Ice (Original) és a Tropical Coconut Flavour Over Ice (Vertuo) is visszatérnek, és a kávérajongók továbbra is élvezhetik a Nespresso állandó Barista Creations for Ice termékcsaládjának kávéi, a Freddo Delicato és Freddo Intenso (Original), illetve az Ice Leggero és Ice Forte (Vertuo) frissítő aromáit.

„A kollekcióban helyet kapó kávék akkor bontakoztatják ki a legjobban az aromáikat, ha közvetlenül jégre készítjük el őket – avat be a részletekbe Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete, aki elárulta, hogy az idei nagy dobás nem csak a különleges ízek területén keresendő: – Azzal, hogy újragondoltuk a hagyományosan hosszú ideig tartó hideg kávékészítés módszerét, a Nespresso Vertuo Centrifusion technológiájának köszönhetően már a Nespresso-rajongók is élvezhetik otthonaikban a cold brew stílusú italokat, mindössze néhány perc alatt.”

Fotó: Nespresso

A receptekben szinte robbannak az ízek

A nyár szépségeit egyetlen pohárban megtestesítő új, kreatív receptek reggel, délben és délután egyaránt élvezetesek. A nádcukorral és görögdinnyével készülő, kifinomult Juicy watermelon fizz játékosan felpezsdít, míg a Uborkás-citromos-bazsalikomos cold brew a gyógynövények és a citrom zamatával frissít, de a klasszikusabb, tejes ízvilágú különlegességekben is helyet kapnak váratlan ízharmóniák: a Seaside breeze a levendulától lesz különleges, a Mentás-matchás nitro pedig a matchapornak köszönheti ellenállhatatlan báját. Az összes új recept megtalálható a www.nespresso.com oldalon.

A frissítő jeges italok elkészítésekor sokat számít a technika. „Használjunk nagyobb méretű jégdarabokat, mert azok lassabban olvadnak, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Fontos, hogy mindig a hűsítő jégkockákat tegyük először a pohárba, és erre készítsük el a kiválasztott kávét: a forró és a hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel” – sorolja a tippeket Márkosi Balázs.

A forró nyár a stílusos kiegészítőkkel lesz teljes

Az új nyári kollekciót egy sor kaliforniai stílusú, szemet gyönyörködtető kiegészítő teszi teljessé. A kínálat újdonságai, a Jegeskávé utazópohár és a Nomad Travel Mug termobögre, a jégkockatartó és a receptes poharak tökéletesek ahhoz, hogy akár otthon, akár utazás közben kifogástalan minőségű jegeskávét kortyolgathassunk. Azok pedig, akik szeretnék a jeges receptek elkészítését igazi barista-élménnyé varázsolni, használhatják a Nespresso Barista Shakert, ami mostantól – limitált számban – kékeszöld színátmenetben is kapható.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!