spot_imgspot_img
spot_img

Kaleidoszkóp-díjat kapott a Radnóti Színház Petri-estje

-

Article Top Ad (AdSense)

Huszadik alkalommal rendezték idén Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjét, a Kaleidoszkóp Versfesztivált, Kaposváron. A november 2-7 között tartott versenyprogramban kilenc ország előadóit és társulatait láthatta a közönség az elmúlt héten. Közülük a zsűri a Radnóti Színház és az Ördögkatlan Fesztivál közös produkciójának, a Kezdhetek folytatódni című Petri György-estnek ítélte a fesztivál fődíját, a Győri Nemzeti Színház produkciójával megosztva.

2017. novemberében volt a bemutatója a Radnóti Színház Keres Emil próbatermében, a Kezdhetek folytatódni című Petri György-estnek, Valcz Péter rendezésében, Pál András, a Radnóti színésze és Rozs Tamás csellista előadásában. A produkció 2018-ban a MOST fesztiválon a “Legjobb monodráma” előadás díjat kapta. Ezúttal pedig a Versfesztiválról hozta el a neves esemény Kaleidoszkóp-díját. A produkciót legközelebb november 25-én 20 órától láthatja a közönség a Radnóti Keres Emil Próbatermében.

„Mikor nem írok verset: nem vagyok – írta Petri György, költőként, ahogy a színész sem színész, ha nem játszik épp, csak úgy, mint a csellista, ki hangszere nélkül csupán a sarokban fészkelődő ujjpercegés. Legyen már egy este, ahol Petri is van, meg az összes többi nő, nem csak Mari, van egy élő színész, s hangra pendül a csellista is. Legyen egy este, ahol az ember is nézővé válhat, ülhet és figyelhet egy asztalnál, annak két oldalán, és mindezt azért, hogy eljussunk az est végére, mikor elmondhatjuk, hogy volt egy este, ahol Petri is volt” – írta korábban a rendező.

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!