spot_imgspot_img
spot_img

Kalandok a Balaton szívénél

-

Article Top Ad (AdSense)

Zamárdiban és Szántódon van egy viszonylag rövid, de annál izgalmasabb feladatokkal is színesített bicikliút. A Digitális Vándor applikáció segítségével családdal, barátokkal is élmény ezt, és sok más balatoni útvonalat is kerékpárral bejárni. Az applikációval elérhető kis történetek és interaktív feladványok emlékezetesebbé teszik a tekerést. Mi is bicajoztunk egyet a Balaton szíve környékén a Digitális Vándort használva.

Hazánk kincsei felfedezésre várnak

A Digitális Vándor applikáció szuper támpontokat ad városok megismeréséhez, tanösvények bejárásához, gyalogtúrákhoz, kerékpáros utakhoz és vízitúrákhoz is. Kajakkal és kenuval kalandozóknak is remek választás a telefonon elérhető túrasegítő. Érdemes szétnézni a nagyon gazdag választékban, hiszen sok más mellett például a Bükk, a Balaton- felvidék, Budapest, a Dunakanyar, az Alföld megannyi helye is szerepel.

A természet szeretetére és tiszteletére is tanító applikáció ingyenesen tölthető le a Google Play vagy App Store áruházakban és offline használható a e-ösvényeken. Segítségével egyszerre lehetünk jelen az offline és az online térben.

Az alkalmazásban szereplő e-ösvények bejárása során a természeti kincsek mellett kultikus épületekkel, régi mesterségekkel is megismerkedhetünk, a gyerekek nagy örömére akár mesehősökkel is összefuthatunk Az útvonalak állomásról állomásra kérdésekkel, feladatokkal várják, hogy felfedezzük őket. Így az út nagyon interaktív. A helyes válaszért cserébe kis jutalmakat is kaphatunk, például 3D és kiterjesztett valósággal odavarázsolt állatokat. Minden ösvény meglátogatásával jelvényeket gyűjthetünk az elvégzett feladatokért cserébe.

Az Aktív Magyarország oldal pedig turistaszállásokat is összegyűjtött, megkönnyítve ezzel a több napos kiruccanások megszervezését.

Nézz szét rajta: https://aktivmagyarorszag.hu/digitalis-vandor-mobilozz-a-termeszetben-2/

Digitális Vándor
kép: Digitális Vándor

 

Zamárdi a hiperaktív Csatanggal és a tudósjelölt Piszkével

Mi Zamárdiban pattantunk kerékpárra, és a Digitális Vándor utasításait követve látogattuk meg például a szántódi révet is. Gyerkőcökkel is remek kaland, hiszen 3D-s figurák  teszik izgalmasabbá az egyes helyek bejárását. Ilyen két kis alak Csatang és Piszke, akik  rajonganak az emberi találmányokért, a kerékpárokért, a kultúráért, s kedvükre bóklásznak a természetben. A Lázár Ervin meséire is kiutaló kerettörténet a balatoni útvonalak bejárását segíti.

Szántód kirándulás
Szántód kép.bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

Zamárdiban a Balaton szíve szobornál van az egyik állomás, ahol az applikáció azt a kérdést teszi fel, hogy milyen anyagból készült az alkotás. Ezt persze csak úgy lehet helyesen megválaszolni, ha a szobornál tájékozódunk és ismereteket szerzünk. A mese pedig elmélyíti a tudást.

Ha megjött a kedved például a magyar tenger körüli bringázáshoz, a Digitális Vándor appon belül keresd a Balatoni kalandozásokat!

Kapcsolódó cikkeink:

Budapest környéki romantikus helyek szerelmespároknak

Fedezd fel a magyar Toszkána csodálatos helyeit! A Káli-medence és környéke

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!