spot_imgspot_img
spot_img

Jude Law, a férfi akiért odáig vagyunk

-

Article Top Ad (AdSense)

Annak ellenére, hogy magánélete néha elhomályosította színészi eredményeit, Jude Law tehetségét nem lehet elvitatni. Íme néhány érdekes dolog, amit lehet, hogy te sem tudtál róla:

  • David Jude Heyworth Law 1972. december 29-én született egy tanár házaspár második gyermekeként. Nővére, Natasha elismert festőművész és grafikus. Szülei, Margaret Anne and Peter Robert Law napjainkban színházat és színi iskolát működtetnek Franciaországban.
  • Nevét a Beatles „Hey, Jude” című dala és Thomas Hardy Lidércfény című regénye után kapta.
  • A színészi pályát  12 évesen egy angliai ifjúsági zenei színházban, a National Youth Music Theatre-ben kezdte, ahonnan aztán 17 évesen kirúgták. Amikor bekerült az iskolába a lányok kollégiumába helyezték el, mert a papírjai szerint úgy gondolták, hogy lány. Ő persze igyekezett nem felvilágosítani az iskolát, de hamar rájöttek az igazságra…
  • Híres filantróp, aki a UNICEF mellett több nemzetközi szervezetet és kezdeményezést támogat, mint péládul a Macmillan Cancer Support, Make-A-Wish Foundation, Make Poverty History és a Friends of the Earth. 2012-ben összeállt a Radiohead nevű zenekarral (aminek egyébként nagy rajongója) egy Greenpeace kampányvideó kedvéért.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  • 1999-ben A tehetséges Mr. Ripley forgatásán I(amely egyébként egy Oscar jelölést is hozott számára), éppen a híres gyilkossági jelenetnél elesett és eltörte az egyik bordáját. Egyébként ez volt a egyike annak a három filmnek, amelyben karakterét megölték (a másik kettő az Éjfél a jó és a rossz kertjében és a Gattaca című film volt). Mindhárom esetben megtartotta emlékbe azt az inget, amiben meghalt.
  • Jeremy Gilley színész-rendezővel 2007-ben dokumentumfilmet forgatott Afganisztánban a béke iránti elkötelezettséggel kapcsolatban. Az ott töltött viszonylag rövid idő alatt sok gyerekkel, miniszterrel és tisztviselővel beszélgettek, amelynek eredményeképpen életre hívtak egy jótékonysági szervezetet: Peace One Day’s The Day After Peace.
  • 2004-ben a People Magazin a világ legszexisebb férfijának választotta, de 2000-ben és 2005-ben is a világ 50 legszebb embere közé sorolták.
  • A színésznek hat gyermeke van: három volt feleségével, Sadie Frosttal, egy lánya Samantha Burke amerikai szupermodellel, míg az ötödik gyermekének édesanyja Catherine Harding. 2019-ben aztán feleségül vette Philippa Coan-t, akivel 2020. szeptemberében született meg közös gyermekük.
  • Saját elmondása szerint a Holiday című film forgatása során a filmbeli két kislányával forgatott jelenetek voltak a kedvencei, és ami még külön érdekesség, hogy a valóságban az három lánya közül az egyiket Sophie-nak, a másikat pedig Iris-nak hívják (így hívják a Holiday című filmben az egyik lányát, illetve Kate Winslet karakterét).
  • Jude Law mindig is nagy rajongója volt a Harry Potter filmeknek, így nagy öröm volt számára, amikor megkapta fiatal Dumbledore szerepét a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmben.  A színész elsősorban a gyerekeinek köszönheti rajongását, akik állítólag szinte vallásos imádattal fogyasztották a sorozatot.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Az 5 legjobb film Cameron Diazzal, ha nevetésre vágysz

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!