spot_imgspot_img
spot_img

Jöhetnek az oltási matricák a társkereső oldalakon

-

Article Top Ad (AdSense)

Az Egyesült Királyságban a társkereső oldalakon randizók hamarosan profiljukban jelezhetik, hogy beoltották-e őket Covid ellen.  

Azt ugyanakkor nem lehet azonban ellenőrizni, hogy a jelvényt megjelenítő személyek valóban rendelkeznek-e a vakcinával. Mindenesetre az Egyesült Királyság kormányával együttműködve több randiapp is jelentkezett a tervezetre, köztük a Tinder, Match, és a Badoo is.

Az alkalmazások egy része további ösztönzőket tartalmaz azok számára, akik azt mondják magukról, hogy be vannak oltva. Ilyenek például az ingyenes kredit vagy a prémium szolgáltatásokhoz való hozzáférés, amelyek általában extra költséggel járnak, de virtuális rózsákat és szuperlájkokat is kaphatnak azok a felhasználók, akik oltással rendelkeznek.

randi-app-társkereső-oltás
Fotó: Yogas Design/unsplash.com
Az ötlet májusban született meg az Egyesült Államokban. A Bumble névre keresztelt alkalmazás lehetővé teszi tagjai számára, hogy többféle preferenciát állítsanak be maguknak, mint például a randin való a távolságtartás figyelembe vételét, a maszk viselést, de azt is, ha nem szeretnének zsúfolt helyre menni.
A YouGov 5000 brit fiatal felnőttet megkérdező nemrégiben végzett közvélemény-kutatása megállapította, hogy a megkérdezettek 28%-a nem randizna olyannal, aki nincs beoltva.
Az adatvédelemért kampányoló brit politikus, dr. Stephanie Hare elmondta, hogy az alkalmazásnak nagyon alacsony az adatvédelmi kockázata, mivel a társkereső alkalmazás jelvénye önkéntes, és nincs szükség hivatalos dokumentációra sem.
Itt további érdekes olvasnivalót találsz:
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!