Jelek, hogy a kémia nem elég a tartós kapcsolathoz

-

A fellobbanó vágy, a kölcsönös vonzalom hatalmas energiákat tud felszabadítani az emberben. De a szenvedély még nem mindig elég egy hosszabb távú, elköteleződést vállaló kapcsolathoz.

A fizikai vonzalom hatalmas energiabomba, de nem minden esetben kecsegtet tartós kapcsolat reményével.

Azokat az intő jeleket gyűjtöttük össze, amelyek jelzik, hogy a kémia nem elég.

 

 

Nem érzed a törődést, gondoskodást

Az emberek jelentős része nem pusztán a testi gyönyört keresi valaki mellett, hanem többre, tartalmasabbra, tartósabbra vágyik. A mámorító élmények azonban sokszor elvakíthatnak.

Ahhoz, hogy intim együttlétre kerüljön sor nyilván szükség van a rezgéseken kívül némi kölcsönös szimpátiára is, de emellett másra is szükség van egy kapcsolathoz.

A pszichológusok megállapították, hogy a nők egy hosszabb távú kapcsolat reményében hamarabb bújnak ágyba a férfival, minthogy megbizonyosodnának a férfi komolyabb szándékairól. Egyrészt, mert a fizikai vonzalom felülírhat az emberben pár erkölcsi blokkot, másrészt pedig a kötődés az intim együttlétek miatt felszabaduló hormonok miatt igen erős lehet.  Ám ha nincs a másik fél részéről gondoskodás, törődés, odafigyelés, akkor mindez nem épülhet kapcsolattá.

Mit sem ér a vonzalom, ha nem számíthatsz a másikra a bajban, és ha a próbatételek, nehézségek elől elmenekül és nem vállal sorsközösséget veled.

A kémia és a közös rezgés témájáról ebben a cikkünkben olvashatsz még: bcoolmagazin.hu/ha-mukodik-a-kemia-a-vonzalom-legbiztosabb-jelei

 

Elmaradnak a mélyebb beszélgetések

A jó hangulatú, humorral is fűszerezett, bensőséges beszélgetés alapja egy bizalmas kapcsolat kiépítésének. A közös témák kellenek, ahogyan a közös hang megtalálása is fontos, hiszen pusztán a szenvedélyre nem lehet kapcsolatot alapozni. A szenvedélynek is lejárhat a szavatossága. Ha folyton felszínes beszélgetések vannak köztetek, nem mélyültök el rázósabb, intimebb, önfeltárósabb témákba, akkor valószínűleg nem ő a te embered.

 

Nincsenek közös programok

A kémia sokszor átveszi az irányítást a józan döntések felett. Nem akar az ember szembenézni olyan alapvető problémákkal, amelyek felbolygatják a lelkét. Ha nem hív meg vacsorázni, moziba, nem szervez közös kávézást, nem igyekszik levenni téged a lábadról egy-egy izgalmas közös programmal, jól gondold meg, hogy mennyi energiát fektetsz a viszonyba!

kémia vonzalom
kép:pexels.com / Ivan Samkov

 

Nem érzed a tiszteletet

Ha tiszteled magad, nem hagyhatod, hogy beleragadj a testi élvezetek miatt egy olyan viszonyba, ahol nem vesznek téged eléggé komolyan. Ha úgy érzed, gyakran félvállról veszi a gondjaid, nem nagyon hallgatja végig, hogy mi történt veled aznap, nem mered beavatni a napi problémáidba, akkor nézz más szemmel rá! Nem érdemes belebonyolódni érzelmileg valamibe, ami nem vezet kiegyensúlyozott kapcsolathoz. A tisztelet a hosszú távon is működő kapcsolatok egyik legfontosabb alapja, nem szabad lemondani róla.

 

Nincsenek közös érdeklődési köreitek

Azzal alapvetően még nem lenne nagy baj, hogy nem ugyanazok a dolgok foglalkoztatnak két embert, vagy nem ugyanazok a hobbijaik.  Az azonban már elgondolkodtató és intő jel, ha nincs semmiféle kapcsolódási pont a szabadidős tevékenységekben, filmes ízlésben, közösségi programok tekintetében.  Rövid távon szemet lehet hunyni ezek felett, de a jó hangulatú, kedélyes beszélgetések, egymás dolgai iránti nyitottság létfontosságúak egy jól működő viszonyban.

A közös tevékenységek, közös kalandok, együtt megélt szituációk  pedig erősítik a köteléket két ember közt.

kémia vonzalom
kép:pexels.com free

Más az értékrendetek

Egy ember erkölcse, értékrendje meglehetősen sok élethelyzetben megmutatkozik. Hogyan reagál súlyosabb kérdésekre, a család témájára, a hűség témájára, a barátság fontosságára, a pénzhez való viszonyra. Ha éles kontrasztot érzékelsz a párod és a saját értékrended közt, akkor mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy hosszabb távon elviselhető és tolerálható lenne-e a köztetek lévő különbség. Becsüld magad annyira, hogy nem vesztegeted az idődet olyanra, akivel eltérőek a céljaitok.

 

Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk szerelem párkapcsolat témában:

Ezért erősíti a köteléket a párok közt a szeretetnyelv ismerete

Így szeretnek a szorongóan kötődőek

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!