spot_imgspot_img
spot_img

Japánban már a várandós nők is ehetnek szusit

-

Article Top Ad (AdSense)

A szusi az egyik legnépszerűbb japán étel, azonban a várandós nőknek nem ajánlják a fogyasztását, mert a nyers hal romlékony, hamar olyan lebontó baktériumok és szennyeződések kerülhetnek rá, amik veszélyeztethetik a kismama és a magzat egészségét. A japán élelmezéstudományi szakértők most speciális szusit fejlesztenek a terhes nők számára.

Habár a világon a legtöbb nyers halat kétségtelenül Japánban fogyasztják, tévhit, hogy a japán emberek mindennap szusit esznek. A hagyományos szushi éttermek, a futószalagos rolling bárok és a szupermarket tenger gyümölcseit kínáló részlegeiben található előre elkészített szusi szettek mindig elérhetőek a japán emberek számára. Mivel a hal és a rizs is a japán konyha alapelemeinek számítanak, a japánok többségének nem is kell igazán válogatni a kínálatból.

Fotó: PR Times

Szusi kizárva!

Kivéve, ha valaki gyermeket vár. A kismamák Japánban általában nem számíthatnak arra, hogy szusit egyenek, de ez most megváltozik.

A szusi általában nem különösebben kockázatos vagy nehezen emészthető az erős és egészséges felnőttek számára. A kismamáknak általában azt tanácsolják, hogy kerüljék ezt a terhesség alatt, amikor immunrendszerük legyengül, és a nyers hal romlékonysága fokozott óvatosságot igényel.

A szusi-éhség elfojtása nem éppen kellemes, különösen azért, mert a szusi általában egy meglehetősen egészséges ételválasztás, ráadásul a bevitt mennyiség korlátozása miatt sem kell, hogy fájjon az ember szíve. Hamarosan azonban érkezik egy alternatíva, ugyanis megjelennek a várandós nőknek szánt speciális szusi termékek.

Speciális folyékony gyorsfagyasztó (Fotó: PR Times)

A leendő anyák megmentője

A speciális szusit Kanecu Szusinak hívják. Az ötlet hivatalosan tavaly ősszel jelent meg, amikor egy közösségi finanszírozási projekt indult, amely a terhes nők számára készült szusi fejlesztésére keresett forrásokat. Ez a kampány a lehető legtöbb támogatást érte el a kitűzött célból, és megszületett az eredmény.

A „kanecu” japán szó azt jelenti: „melegített”. Ez pedig az első lépés ahhoz, hogy ez a fajta szusi terhességbarát legyen. A Kanecu Szusi séfje gondosan kiválasztja a sashimi (vékonyra szeletelt halfilé) minőségű haldarabokat, amelyeket megfőznek, és az ecetes sushi rizskockákra helyezik. Ezután a darabokat egy speciális, folyadék alapú gyorsfagyasztóba töltik.

A gyorsfagyasztási eljárás két előnnyel jár; minimalizálja azt az időt, ameddig a sushi a baktériumoknak megfelelő szobahőmérsékleten marad, és csökkenti a képződő egyes jégkristályok méretét, így segít megőrizni az étel ízét a kiszállítás során.

A Kanecu Szusi szett kilenc részből áll: lazac, madai (keszeg), garnélarák, kampachi (borostyánkő), anago (sósvízi angolna), nodoguro uni (tengeri süllő tengeri sünnel), hotate (fésűkagyló), ika (tintahal), és tamagoyaki (omlett).

Fotó: PR Times

A készlet ára 6900 jen (19.400 Ft), és november 22-től már elérhető a Shopify e-kereskedelmi webhelyen.

Forrás: PR Times

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!