spot_imgspot_img
spot_img

Izgalmas filmes fesztivál a Balaton mellett

-

Article Top Ad (AdSense)

Gazdag és színes filmkínálattal várja a moziélményre vágyókat a Magyar Mozgókép Fesztivál a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, június 23-26. között.

A sok friss magyar film mellett a Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő hazai filmes mustra megemlékezik a nemrég elhunyt Törőcsik Mariról és Jankovics Marcellről, valamint Jancsó Miklósról is, aki idén lenne 100 éves. 

 

Négy nap mozi a Balatonnál

Idén 120 éves a magyar film! A magyar film kulturális rangjához méltó ünnepen több kategóriában és több műfajban is élvezhetjük a magyar filmeket. A négynapos fesztivál június 23-án az Így vagy tökéletes díszbemutatójával Veszprémben kezdődik. Varsics Péter romantikus vígjátékában többek között olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Fekete Ernő, Béres Márta, Trokán Nóra, Lengyel Tamás, Thuróczy Szabolcs és Hegedűs D. Géza.

Így vagy tökéletes film

A Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi több helyszínén is várja a mozizókat. Tematika:

  • Mozifilmek
  • Mozipremierek
  • Tévéfilmek
  • Dokumentumfilmek
  • Kisjátékfilmek
  • Animációs filmek
  • Moziklasszikusok

Ízelítő a színes repertoárból

Mozifilmek kategóriában az alábbi filmekre lehet készülni: Becsúszó szerelem, Éden, Felkészülés meghatározott ideig tartó együttlétre, Hab, Magdolna, Patthelyzet, Pesti balhé, Spirál, Természetes fény, Tíz perc múlva három, Zárójelentés.

Mi már két, díjözönnel elismert filmről ezek közül írtunk is, cikkeinket itt találod:

Hab: cikkünk

Felkészülés meghatározott ideig tartó együttlétre: cikkünk

Hab film
Jelenet a Hab című filmből kép:port.hu

Mozipremierek kategóriában az Így vagy tökéletes mellett végre láthatjuk a Toxikoma című produkciót, mely Herendi Gábor új filmje. Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter, Csernus Imre egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól.

Az Űrpiknik és a Hasadék is bemutatásra kerül a filmes fesztiválon.

toxikoma

Idei életműdíjasok díjátadója a fesztiválon

Bereményi Géza író-rendező, Moór Marianna, Mécs Károly és Tordai Teri színművészek kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjjal. Az ünnepélyes díjátadóra 2021. június 25-én este Balatonfüreden a Kisfaludy galériában kerül majd sor.  

Jankovics Marcell életműve előtt is tisztelegnek

A Magyar Mozgókép Fesztivál az életműdíjasok és a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell előtt tisztelegve kilenc filmet tűz műsorra.

Jankovics Marcell János vitéz
Jankovics Marcell: János vitéz, jelenet az animációs filmből

 

Fontos évfordulók is vannak

A nagyszabású hazai filmes mustra megemlékezik a nemrég elhunyt Törőcsik Mariról és Jankovics Marcellről, valamint Jancsó Miklósról, aki idén lenne 100 éves.  Így a legfrissebb hazai filmtermés mellett olyan klasszikusokat is láthat majd a közönség, mint a Veszprémben forgatott Fényes szelek, az 50 éves Szindbád és az Európa Filmdíjas Eldorádó.

Egyéb fontos évforduló is van, hiszen 50 éves az egyik legjobb magyar film, a Szindbád, melynek alkotói, Huszárik Zoltán rendező és a főszereplő Latinovits Zoltán 90 éve születtek.

Latinovits Zoltán
Jelenet a Szindbád című filmből, Latinovits Zoltán

A Magyar Mozgókép Fesztivál részletes programjáért, jegyekért, regisztrációért kattints a honlapukra: https://mozgokepfesztival.hu/

Cikkeink hasonló, filmes témában:

Czinkóczi Zsuzsa az anyaság miatt mondott le a színészetről

Egy kedves és értékes családi film az élet értelméről

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!