spot_imgspot_img
spot_img

Isten éltesse a legvagányabb Bond-lányt!

-

Article Top Ad (AdSense)

Dögös rövidre nyírt hajával ízig-vérig Bond-lány volt, elszánt pszichológusnőként egy férjgyilkos szellem nyomába eredt egy elmegyógyintézetben, a mutánsok oldalán harcolt Magneto ellen, hogy csak néhány emlékezetes szerepét említsük. Számomra igazán kultikussá azonban a 2004-es DC univerzum Macskanőjének szerepe tette. Isten éltesse az éppen ma 56 éves Halle Berryt!

Míg e hónap elején saját Twitter oldalára extravagáns lilára festett göndör hajú képeket posztolt, amint párjával épp egy boxmeccsre tartanak. A rajongóknak azonban sajnos csalódniuk kellett – nem a legújabb filmjében lesz látható ezzel a menő frizurával. Szomorkodnunk azonban nem érdemes, lássuk, mely emlékezetes filmszerepekben láthattuk és milyen szakmai karriert futott be a szexi Macskanő, aki nem mellesleg a legvagányabb Bond-lány is.

Bevásárlóközponttól a Golden Globe-ig

Halle Berry 1966. augusztus 14-én látta meg a napvilágot az Ohaio állambeli Clevelandben. Teljes neve Maria Halle Berry, melyben a középső nevét a „Halle-t” a clevelandi Halle’s Department Store bevásárlóközpont után kapta. Azt tudtátok, hogy a színésznő polidaktíliával született? Az egyik lábfején egyel több ujj volt a kelleténél, amit aztán műtéti beavatkozással eltávolítottak.

Halle már középiskolásként is részt vett különböző szépségversenyeken. 1985-ben Tini szépségkirálynőnek választották, egy évvel később pedig már Miss Ohio címet is elnyerte. Ugyanebben az évben első udvarhölgy lett a Miss America versenyen, majd egyedüli afroamerikai jelöltként jutott be a Miss World szépségverseny döntőjébe, ahol sajnálatos módon csak 6. helyen végzett. Ez azonban nem vette kedvét attól, hogy színészi ambíciókra törjön.

Úgy tartják, minden kezdet nehéz. Igaz volt ez Halle Berry korai színészi karrierjére is. Mikor elfogyott a pénze, egy ideig hajléktalan szállón lakott New Yorkban. Később a Living Dolls c. minisorozatban kapott szerepet. Több kisebb televíziós szerep után – köztük a Flintstones család élőszereplős változatában Frédi főnökének szexi titkárnőjeként – 1999-ben aztán Dorothy Dandridge életéről szóló sorozatban kapott főszerepet. Nem véletlenül, Dandridge volt ugyanis az első afroamerikai színésznő, aki Oscar-díjat kapott az amerikai filmtörténelem során. Ez a szerep pedig meghozta Berry számára az Emmy – és a Golden Globe díjat is.

Fotó: Flickr

Sztár született… 

A díjaknak köszönhetően egymás után kapta a jobbnál jobb filmszerepeket, ahol megmutathatta színészi tehetségét. 2000-től láthattuk a Marvel univerzum X-men sorozatának részeiben, mint a villámokat keltő Ciklon, aztán egyedülálló anyaként, aki férje kivégzőjével kavar a Szörnyek keringőjében. Két évvel később pedig már Bond-lányként tündökölt Pierce Brosnan oldalán a Halj meg máskor c. James Bond blockbusterben. 2003-ban a Gothika című pszichotrillerben alakított szexi pszichológusnőt Robert Downey Jr. partnereként, aki egy férjgyilkos kísértet után ered egy bizarr elmegyógyintézet falai között.

Ugyanebben az évben felbukkant Lim Bizkit népszerű „Behind Blue Eyes” c. számához készült videoklipjében is. Ezen kívül a brit FHM férfi magazin beválaszotta a „Világ 100 legszexibb nője” listájára is. 2004-ben pedig megkapta a kultikus Macskanő szerepét, amit az amerikai filmkritika sajnálatos módon Berry legrosszabb alakításának tartott. Ennek ellenére 2007-ben ő is csillagot kapott a Hírességek utcáján Hollywoodban.

Fotó: Flickr.com

Az érett „bogyó”

2012-ben megannyi karakter bőrébe bújt egyetlen filmen belül a Felhőatlasz c. alkotásban olyan nagyszerű színészek mellett, mint Tom Hanks, Hugh Grant vagy Mátrix c. film kultikus Smith ügynökét játszó Hugo Weaving. Ugyanebben az évben magánéletében is változás állt be: hivatalosan is bejelentette eljegyzését a sármos francia színésszel, Olivier Martinezzel, akivel aztán három évig élt se veled – se nélküled házasságban. Bár szerelmi élete elég változatos volt, végül 2020 óta a Grammy díjas amerikai zenész, Van Hunt mellett találta meg a boldogságát. A filmvásznon pedig legutóbb a John Wick akciófilm 3. részében láthattuk Keanu Revees oldalán 2019-ben.

Hiába a kor, az idő azóta sem fogott a gyönyörű Halle Berryn, és reméljük, hogy még számos filmben láthatjuk őt a közeljövőben.

 

Hasonló témák:

Helen Mirren, a filmkirálynő, aki 77 évesen elégedett a korával

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!