spot_imgspot_img
spot_img

Ismét érkezett a magyarok legkedveltebb vakcinájából

-

Article Top Ad (AdSense)

Újabb, mintegy 250 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett kedden hazánkba. Valószínűleg majd egy harmadikra is szükség lesz belőle.

Kedden reggel a 18. szállítmánnyal újabb 250 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett hazánkba a Comirnaty nevű oltóanyagból. A magyar Karikó Katalin által kifejlesztett mRNSalapú vakcina száma Magyarországon már eléri a 2,1 milliót, ehhez az európai uniós beszerzés által jutott az ország.

A Pfizer az első 2020. december 26-i szállítmánya óta több mint három hónapja szállítja megbízható módon, heti rendszerességgel a Covid–19 elleni védekezést támogató, vakcinát. Megkaptuk az első negyedévre vállalt összes, több mint 1,5 millió adagot.

A vállalat 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát: csak áprilisban mintegy 1,1 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezhet Magyarországra – olvasható a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft közleményében.

Fotó: MTI/Nemes János

 A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte – ismertették, hozzátéve: a múlt héten megállapodást kötöttek az Európai Bizottsággal, e szerint felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében is várhatóan 250 millió adag vakcina érkezik az Európai Unióba.

A vállalat elnök-vezérigazgatója, Albert Bourla csütörtök este a CNBC amerikai tévének azt nyilatkozta, hogy  valószínűleg egy harmadik adagra is szükségünk lesz az elsőt követő 6–12 hónapon belül a védettség fenntartásáért. Azt is előrevetítette, hogy elképzelhető, hogy az embereknek ezentúl évente kell oltatni magukat.

A Pfizer februárban bejelentette: vizsgálja egy harmadik adag oltás beadásának a hatását arra az esetre, ha bebizonyosodna, hogy szükség van rá.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!