spot_imgspot_img
spot_img

Ismét 20 autó azonnali felajánlásával támogatja a Toyota a koronavírus elleni hazai védekezést

-

Article Top Ad (AdSense)

A második hullám beköszöntére reagálva tavaszi kezdeményezéséhez hasonlóan a Toyota Central Europe Kft. ismételten 20 autó felajánlásával támogatja a koronavírus járvány elleni magyarországi küzdelmet. Magyarország vezető  autópiaci szereplője 2020.11.25.-én Budaörsön adta át a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács részére 60 napra felajánlott kontingens első 10 darabját, a második 10 darab átvételére pedig a közeljövőben kerül majd sor.

A koronavírus járvány első hulláma elleni védekezés során szerzett tapasztalatokra építő alapos felkészülés ellenére a járvány második hulláma minden korábbinál jobban próbára teszi az első vonalban küzdő szolgálatokat. Ezt felismerve a Toyota tavaszi felajánlásához hasonlóan ismét 20 saját, és a márkakereskedői hálózatának tagjai által biztosított tesztautót (személygépkocsit, kisbuszt és kisteherautót) ajánlott fel a védekezési feladatok logisztikai támogatására. Tekintettel az Országos Mentőszolgálat megnövekedett feladataira a járvány elleni védekezésben, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács döntése alapján 10 gépjármű a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tesztelésben résztvevő önkéntes egyetemistáinak tiszteletreméltó munkáját segíti majd. A fennmaradó 10 gépjárművet az NHKT a kiemelt kórházak illetve a Magyar Vöröskereszt részére juttatja el néhány napon belül szervezeti tagjain keresztül.

 „Fontos, hogy olyan helyekre kerüljenek az autók, amelyek a járvány elleni védekezést szolgálják. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács a kórházak mellett a koronavírus-tesztelésben résztvevők munkáját is szeretné segíteni. Ezért döntött úgy az NHKT, hogy a mostani felajánlásból tíz autó a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóihoz kerül, akik önkéntesként segítik a szűréseket. Köszönet a felajánlásért a Toyotának, a tesztelések koordinációjáért az Országos Mentőszolgálatnak és köszönet a fiataloknak,  akik fontosnak tartották, hogy a tanulás mellett kivegyék a részüket a járvány elleni küzdelemből is.” – fogalmaz Soltész Miklós államtitkár, az NKHT elnöke.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor az eseményen elmondta, hogy eddig több, mint 400.000 tesztet végeztek és mintegy 80.000 koronavírusos beteget láttak el. A jelenleg mintegy napi 12.000 teszt lebonyolításban nagy segítséget jelentenek a SOTE és a BME önkéntesei, akik számára a szükséges képzést és felszerelést is a szűrési tevékenységet koordináló OMSZ biztosítja. Papp Zsombor, a SOTE HÖOK oktatási alelnöke az eseményen tartott beszédéből kiderült, hogy a teszteket a SOTE medikus hallgatói végzik majd, a Műegyetem diákjai pedig sofőrként és a logisztikai feladatok ellátásában segédkeznek, és egyben rámutatott arra is, hogy az önkéntes hallgatóknak köszönhetően a személyzet már rendelkezésre áll, a Toyota segítsége ugyanakkor hatalmas mértékben megkönnyíti azt, hogy a tesztelő önkéntesek el is jussanak a megfelelő helyszínekre.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus második hulláma elleni védekezés ismét rendkívüli kihívás elé állítja az államapparátust, legyen szó a szervezési feladatokról, vagy épp a személyi és tárgyi erőforrások előteremtéséről. Éppen ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a tavasszal már jó szolgálatot tett felajánlásunkat a mostani védekezés során is megismételjük, így hozzájárulva az első vonalban küzdő, hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók, a SOTE és a BME önkéntes diákjai és a karitatív szervezetek munkájának eredményességéhez. Jó érzéssel tölt el bennünket az is, hogy a védekezésben résztvevők mindannyiunk számára inspiráló munkáját, amelyért mindannyian köszönettel tartozunk, több márkakereskedőnk jelen felajánlásunkon túl, helyi szinten is támogatja.” – avat be László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója.

A példaértékű összefogásról tanúskodó eseményen elhangzott az is, hogy a remélhetőleg a tavaszi védekezéshez hasonlóan az ismételten elsőként felajánlást tevő Toyota példáját mások is követik majd, hozzájárulva ahhoz, hogy Magyarország a koronavírus második hullámával is sikerrel szálljon szembe.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!