spot_imgspot_img
spot_img

Iskolakezdés okosan-alkalmazások gyerekek számára

-

Article Top Ad (AdSense)

A nyárból már alig van hátra, és beindult az iskolaszezonos vásárlás is: mindenki szalad új táskáért, tornazsákért, füzetekért és tollakért. Ezzel együtt érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi mindenre lehet a játékon és filmezésen túl használni az okostelefonokat. Ha már a gyerekek egyre többet lógnak rajtuk, célszerű lehet figyelni arra, hogy milyen hasznos alkalmazások érhetőek el Android készülékeken. 

Egy kis mozgás mindenkinek jót tesz 

A mobilok és gyerekek szimbiózisáról a legtöbben a kütyüvel és a kanapéval eggyé vált fiatalokra gondolnak. Pedig ennél sokkal többet is ki lehet hozni a telefonokból. Számos kreatív, játékos, animációkkal, zenével és játékos ötletekkel ötvözött app létezik, ami a testmozgást izgalmasan és szórakoztatóan szeretteti meg kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Akár összetettebb alkalmazásokról, akár csak jópofa lépésszámlálókról vagy nyújtózkodásra, sétára buzdítókról van szó, bőven akadnak hasznos lehetőségek a Play Áruházban, mint a Nike Training Club. A HONOR X7-es készüléke azért is remek opció első telefonnak, mert belépőáron biztosít könnyű kezelést és gyorsan fel lehet rá telepíteni mindenféle hasznos appot. Érdemes korán megszerettetni a gyerekekkel a sportot, hogy már az elején szimpatikus legyen számukra a fitt életmód! 

applikációk gyerekeknek
„Fotó: Envato Elements”

Nem az vagy, amit megeszel, de az se mindegy, mit falsz 

Az egészséges életmód egyik fontos része a mozgás, a másik a táplálkozás. Bőven akadnak olyan appok, amik játékosan adnak bővebb információt adott ételekről, kiemelve a tápanyagokat, vagy ha épp túl sok cukor vagy só van bennük. Bizonyos programok a gyümölcsök és zöldségek fontossága mellett a tudatos bevásárlásra, az újrahasznosítás és a fenntarthatóság fontosságára is felhívják a figyelmet, ezzel tágabb ismeretekkel ruházva fel a piciket. Remek kezdés lehet például az iEatWell, amivel nyomon lehet követni az étrendet. A helyes táplálkozás az egészség egyik alappillére, és mindezt szórakoztató módon is meg lehet ismerni az okos készülékekkel! 

applikáció iskolakezdéshez
„Fotó: Envato Elements”

Enni, inni, inni, inni, inni 

Az evés mellett az ivás is létfontosságú, és a rengeteg napi tennivaló mellett nem hogy a gyerekek, még a felnőttek is elfelejtenek vizet inni. Az egyszerű időzítőkön és figyelmeztető appokon túl vannak programok, amik szórakoztatva és tájékoztatva veszik rá arra a felhasználókat, hogy hidratáljanak. Akár virtuális növénykéket locsolgatnak minden elfogyasztott pohárral, akár csak észbe kapnak, hogy inniuk kell egy pohár vizet, kialakíthatják a kellő rutint, hogy ne száradjanak ki. A HONOR X7-hez hasonlóan a HONOR X8 is kiváló választás első készüléknek, a felelős használata mellett pedig már az elejétől informatív alkalmazásokat lehet megismertetni a gyerekekkel, mint például a Plant Nanny. A víz a tápanyagok keringtetéséhez, az egészséges bőrhöz és a jó anyagcseréhez szükséges, így érdemes lekapni egy appot! 

Ahány nyelvet ismersz, annyi ember lakik benned 

Az iskolai nyelvtanulást számos izgalmas és egyedi alkalmazással lehet kiegészíteni. Már az önmagában hasznos, ha a gyerekek eredeti nyelven, akár idegen nyelvű felirattal néznek filmet vagy mesét, de több szoftver is létezik, ami játékosan és szórakoztatóan okítja őket, mint például a Duolingo vagy a magyar fejlesztésű Xeropan. Az internet és a világ nyelve az angol, de emellett érdemes más kultúrák megismerésére is időt fordítani. Pontszerzéssel, jópofa jutalmakkal és kreatív képi világgal ez nem is tanulásnak, hanem szimpla szórakozásnak tűnhet!

 digitális gyerekekMindent a világról gyerekek számára.

A nyelvek mellett pedig számos ismeretterjesztő program létezik, ami hasznos tudást tud átruházni a srácokra. Legyen szó matematikáról, a természetről, az állatok világáról, földrajzól, irodalomról vagy zenéről, a változatos appokkal a képernyő előtt töltött idő hasznosan és okítóan telhet. Anélkül, hogy frusztrálóvá vagy fárasztóvá válna. Játékosan tanulni a lehető leghatékonyabb ahhoz, hogy az iskolai ismereteket kiegészítsék a fiatalok. És ha gondosan odafigyelünk arra, hogy mit és mikor használnak, akár mi is felszedhetünk hasznos infókat. Ezt a célt szolgálja a Mozaik3D vagy a Történelmi naptár. Egy okostelefon a világra nem csak egy ablakot nyit, és aki tudatosan használja, akár száz irányba is kitekinthet! 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!