spot_imgspot_img
spot_img

Turnézik a Magyar Nemzeti Cirkusz!

-

Article Top Ad (AdSense)

Szenzáció címmel indul országjáró turnéjára a Magyar Nemzeti Cirkusz utazó társulata; a hagyományosan a nemzeti ünnepen tartott premier előadás előtt jótékonysági főpróbát tartanak az az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára.

Magyarország legszínvonalasabb utazó cirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz 29. országos turnéját kezdi március 15-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított óriás sátorban, ahol egészen március 19-ig állomásoznak. Az Ifj. Richter József vezette 70 fős társulat előadását az év hátralévő részében közel 20 vidéki városban, több mint 200 alkalommal tekinthet meg a közönség.

A Szenzáció című, több mint 2 órás világszínvonalú műsor kosztümös főpróbájára nyolc hazai alapítvánnyal együttműködve hátrányos helyzetű családokat és ukrán menekült gyermekeket is meghívtak. A műsor teljes bevételét az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány-nak ajánlja fel a Richter család.

A társulat március 17-én, pénteken 11:00 órától élménypedagógiai órára invitálja a diákokat Tudomány a porondon címmel. A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai által összeállított oktatási anyagban az előadás során látott trükkök mögött álló törvényeket, érdekességeket mutatják be a tanulóknak, akiknek lehetősége nyílik kipróbálni a cirkuszi eszközöket a Magyar Nemzeti Cirkusz porondján.

Az idei gálaműsor címéhez méltóan olyan szenzációs produkciókat vonultat fel, mint a tavalyi év végén a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon arany díjjal jutalmazott magyar lovasakrobata szám vagy a lélegzetelállító tripla szaltó a kupolában. A közönség felhőtlen szórakozásáért nemzetközi artistaművészek is felelnek, a Braziliából érkező száguldó motorosok ezúttal új formációban, női pilótával szerepelnek a halálgömbben, kiváló komikus nevettet kicsiket és nagyokat, de háziállatokból sem lesz hiány; kutya, valamint macska produkciókat is láthat a nagyérdemű. A hamisítatlan cirkuszi hangulatért a Nemzeti Cirkusz élőzenekara felel. Budapest után kelet felé indul a társulat, Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen városában állomásoznak.

Rita Ora és Alok is fellép az idei SZIN-en

Macska a forró bádogtetőn

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!