spot_imgspot_img
spot_img

Mi kell a jó szexhez? 3. rész

-

Article Top Ad (AdSense)

Hummel Zsolttal- a téma szakértőjével- kezdtünk bele ebbe az egyáltalán nem egyszerű témába. Eljutottunk addig, hogy a jó szex egyáltalán nem az ágyban kezdődik. Ahhoz, hogy valaki megtalálja az ehhez vezető utat, elsőnek önismereti útra kell lépnie. Az ilyen fajta önismeret tulajdonképpen egy olyan utazás, amibe kevesen fognak bele, még kevesebben merik felvállalni. Ennek egyszerű oka nem más, mint az, hogy tükörbe kell nézni, bevallani magunknak a saját vágyainkat és ezt értékelve felépíteni magunkat. Adni azt, amik vagyunk- úgy ahogy vagyunk, s mikor ez megtörtént, még csak az út elején tartunk. Mi kell a jó szexhez? Zsolt véleménye egy hosszabb (nem pár hónap, ez lehet pár év is) önismereti tréning, hogy fel tudjunk egyáltalán készülni a saját vágyainkra. A szex és a szexualitás két fogalmának lényegét megismerve- fel lehet rá készülni, rá lehet érezni a jó szexre.

Folytatva az előző beszélgetéseinket, miután megértette valaki mi vezet az jó szex felé és megtett mindent ennek érdekében, hogyan folytassa az utat?

Hummel Zsolt
Fotó: Scham András Hummel Zsolt

– Ha onnan kezdjük, hogy önazonos vagyok, elfogadtam a testemet, ezt felvállalva mosolygok a tükörbe- onnantól még sok munka van. Mivel a test sok emléket tárolhat, a testi folyamatokkal jöhetnek fel olyan emlékek, képek, amikkel lehet még dolgozni kell. De ez nem az én területem, ilyen esetekben más szakemberre lesz szükség. A saját testünkben már jelen tudunk lenni, a vágyainkat is felvállaltuk és azt mondhatjuk ’rendben vagyok’… Igen ám, de ettől még a szex továbbra sem fog működni, még akkor sem, ha nagyjából tisztában vagyok azzal mi az én vágydinamikám. Tehát tudom azt, hogy engem hogyan kell érinteni, mit kell tenni, de nincs elegendő energia.

Fotó: Pixaby

Az önismert megszerzése és a bennünk levő szexuális vágy mellé tehát még kell energia is?

– Természetes. Ha minden megvan, akkor is kell energia ahhoz, hogy valakinek ezt meg tudjuk mutatni, és tudjunk vele kapcsolódni. Azt kell megnézni elsőnek, hogy az illető milyen energetikai állapotban van. Ha a szexet valaki folyamatosan helyettesíti, (magyarul önkielégítést végez) – elveszti az energiáit, azaz enervált lesz. Mondjuk ez egyszerű. Ha valaki kiüti a saját energiáit, akkor nem lesz másra. Meg kell nézni mennyire vagyok tele energiával, mert ha külső tényezők által generálva (lelki, fizikai, önszex) enervált valaki akkor bele se kezdjen a szexbe. Akkor is lehet valami csinálni, persze…de abból nem lesz jó szex.

tánc és intimitás
Fotó: Intimitás a testben

Hogyan képzeljük el az az energiát, amiről beszélsz?

– Ennek két része van. Az egyik az, hogy valakinek milyen energia szintje van, azaz mennyire van feltöltött állapotban, a másik nagyon fontos- a kapacitás. Vagyis az oké, hogy van energiám, de ez mire elég? A leginkább ezt úgy tudom szemléltetni, hogy alapállapotban egy tíz literes tartály vagyok, amiben van kilenc liter energia. Ekkor azt mondhatom, hogy van elég. Igen ám, de ha ezt a kapacitást a testemben is szét tudnám árasztani, nem csak a nemiszervekbe árasztom bele, hanem az egész lényembe, akkor ez az energia mennyiség már kevés lesz!

Az rendben van, hogy többlet energiát kell belevinni a jó szexbe. De általában az emberek egy strapás munkanap után legyen az fizikai vagy szellemi munka -mire hazaérnek, sok energiát vesztenek. Sőt azt is mondhatnánk teljesen elvesztették a tartalékot. Akkor jön az este és a szex. Ezt hogyan kell csinálni?

– Egyszerű. Este munka után, teli hassal, lestrapálva -nem kell nekiállni a szexnek! Ha valaki állandóan arra blazírozik, hogy mondjuk kedd este a szexnap és vacsora után jó szexet fog csinálni- akkor mellé fog nyúlni. Ilyenkor van az, hogy meg kell állni. Olyankor kell nekiállni a szexnek, amikor energetikailag jól vagyunk, le vagyunk tisztulva és kipihentek vagyunk. Várjunk meg egy nyugalmas szombatot- mely mentes a mindennapi stressztől. Amikor már ebben a -mondjuk úgy energiával teli időszakban jól megy, akkor ennek az energiája, szépsége, természetesen megjelenhet egy keddi napon is.

rét és szerelem
Fotó: Pixabay Szerelem a réten.

Ez azt jelenti rá kell készülni?

– Nem! A túlzott rákészülés sem jó! Érezni kell! Én azt mondom: elsőnek álljunk meg és teremtsünk meg valami jót. Úgy, hogy én most hirtelen önazonos lettem, meg hogy kicsikét több az energiám, ez még nem biztosan elég. Meg kell állni, alapból újra felépíteni magunkat és az alapjaitól kell felépíteni a jó szexet. Üljön le a pár mondjuk szombat délután kettőkor. Amikor jól vannak, ki vannak pihenve, nincs gyerek, nincs telefoncsörgés, tehát nyugalom van. Érezzék egymást és érezzék meg, hogy jól vannak egymás mellett és képesek lennének mélységében belekezdeni egy jó szexbe. Vizsgálják ezt a kérdést meg együtt. Ha már itt kétségek vannak, őszintén mérlegelve magukban- és vélt vagy valós félelmeiket sorolnak- baj van. ’Nem fog felállni’, ’nem leszek nedves’- nincs valós kívánás, vagy még mindig a hétköznapi gondok kattognak a fejben és találnak is gátakat, akkor nem kell beleállni a szexbe. Ilyenkor szükséges az őszinte szó, megnyílni a másik félnek. Sokszor ezek az őszinte megnyílások emelik fel az energiát és adják meg a szándéknélküliséget a valós szex kívánásához. Ez az első lépés. Ha érezzük és mindkét félnek őszintén belülről jön, akkor megtörténik!

Ha a párnak megadatik a megfelelő szituáció, energiaszint és őszinteség akkor kezdjen bele a szexbe?

  • – Ha kell- kezdjük elölről! Nem szégyen és ne legyenek gátak még akkor sem, ha húsz éve vagyunk együtt. Én az gondolom- kezdjünk bele újra, teljesen az alapoktól. Kezdjünk bele kapcsolódásokba, itt gondolok beszélgetésre, érintésre, megismerésre, ölelésre, vagy adjunk egymásnak egy kellemes masszást szex nélkül. Bármit! És újra építsünk fel egy jó szexet. És ha ez megtörténik- akarás, erőltetés nélkül tud működni. Szemérmeskedés, pucérra vetkőztetett lélekkel, testtel, nem szégyellnivaló vágyakkal- akkor elindul valami. Ekkor már tisztában leszünk azzal, hogy MIKOR VAGYOK RÁ KÉPES! Ezek után valószínűleg az lesz, hogy egy végigdolgozott nap után, tele hassal a vacsorától, este tíz után tudatosan nem akarok belemenni egy mély kapcsolódásba.

Fotó: Pixabay Szépség

 

A jó szexhez tehát mély tudatosság kell?

– A szex annál jóval több, mint az emberek gondolják. Igen, át kell tenni a szexet egy másik polcra. Ha három szóban össze kéne foglalni a szexet: EGYÜTT, ÖNÁTADÁS, MÉLYSÉG! Ezt nem lehet megtenni önismeret, őszinteség és energia nélkül. Pláne, ha tényleg jó szexet szeretne valaki. Nem azokon a spektrumokon fogunk gondolkodni, hogy most tradícionális, anál, orál, bilincs, vagy esetleg egy harmadik partner kell hozzá. Nem azokon fogunk kattogni, hogy az én fejemben mi van a szex kapcsán! Csakis azon, hogy NEKÜNK jó egymással, bárhogy kapcsolódunk. Nekünk egyre jobb, amit MI együtt megteremtettünk.

Amit mondasz teljesen rendben van. De ehhez mély és őszinte beszélgetésekre van szükség. Már csak azért is, mert a párok 80% -a nem ismeri egymást. Nem ismeri egymás vágyait és szexuális dinamikáját. Alapvetően nehéz…

– Persze! Azt nem mondtam, hogy egyszerű! Nem véletlen, hogy azt a beszélgetést még megelőzte két cikk, amiben felvezettük. Ha valaki vagy valakik az alapszinten kapcsolódnak, nem teljesen értem miért használják a szeretkezés kifejezést. Ez így álságos- és hamis képzet van ebben az esetben. Kérdezem én: hogyan akarna bárki jó szexet, ha önmagukat sem ismerik, és nem tudják megnyitni a másik felé?

Fotó: Pixabay Csók a kezdet és a vég

„Mindenki dobálózik azzal, hogy szeretkezünk! Akkor én felteszem a kérdést! Akkor ti egy teljesen önazonos jelenlét állapotban vagytok, totálisan tiszta energetikában, ahol ti teljes önátadásban, egy közös mélységben tudtok kapcsolódni?”

Mert ez a szeretkezés. Ez megteremtődött? Mindenféle belső és külső behatás nélkül? Mert ez lenne a lényeg, ez kapcsolná össze a párt. Az ilyen szexnek a minősége és mélysége egy olyan katalizátor lehet a párkapcsolati dinamikában, ami fenntartja a párkapcsolatot és a szexet is!

Ekkor már egy teljesen önazonos vágydinamika jöhet létre és nem nyűgként éli meg egyik vagy másik fél. Ez az, ami elvezethet ahhoz, amit boncolgatunk a jó szexhez?

– Természetesen ez egy lehetséges út. Itt már nincs kényszer, a szex nem eszköz, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a két ember jól van. Ekkor érkeztünk vissza oda, hogy megfelelő energiaszinten vagyunk-e. Hogy valójában akarok én bármit is a másiktól, és meg tudom-e osztani magamat teljes egészében.

Fotó: Az intimitás fokozatait csak a vágyaink mutatják

Nemrég vetettem fel egy új kérdést. Sokszor vetjük fel azt a kérdést, hogy jelöljük ki a határainkat. Ez teljesen igaz egy munkahelyi kapcsolatban, teljesen igaz egy szeretői, vagy BDSM kapcsolatban, teljesen igaz a swingerre, akár még egy poliamor kapcsolatra is. De egy párkapcsolatban- ahol a végtelenségbe szeretnénk mélyülni- milyen határt szeretne bárki is valójában kijelölni? Egy párkapcsolatban a határ értelmetlen frázis. Egy kapcsolatban egy szexben nem lehet határ. Ez max addig érvényes, amíg az önismereti munka tart. De utána ezek a határok lassan elmosódnak. E

A jó szexnek tehát a határtalanság a lényege?

– Igen, a határ- mikor ketten vagyunk tiszta tudattal, tiszta lélekkel, csupasz, elfogadott testtel és rengeteg energiával magunkban, de egymás iránt okafogyottá válik a határ. Önmagunkat adjuk oda. Itt már nincs szándék! Szándéknélküliség van! Nem azért szexelünk, mert orgazmusra vágyunk, nem azért, mert kell. Nem azért, mert az egyik akarja. Itt nincs semmi, csakis a tiszta átadás, a jó szex! Ez persze elsőre lehet nehezen befogadható, sőt sok embert ez szex triggereli.  Mert tulajdonképpen miért is vagyunk a másikkal együtt? Sokszor teszem fel a kérdést az előadásaimon, a képzéseimen- akár egyéni akár csoportos- hogy mi is az a szex? És elakadnak a szavak. Az emberek nem tudják igazán, pedig csinálják. Gondolkodjunk már el! Ha nem tudjuk erre az egyszerű kérdésre a választ, hogyan akarunk jó szexet?! Persze lesznek válaszok, és mindig mondom, nincs rossz válasz. De az, hogy gondolkodniuk kell ezen, már egy jelzés, A válaszuk pedig jelzi, most miben is vannak. Mi a szándékuk jelen pillanatban a szexszel.

Elég komoly mélységében néztük a szex valódiságát. Önismeret, önfelismerés, önazonosulás, vágyérzés, energiaszintek, párok és őszinteség. Viszont még mindig úgy érzem a jó szex felé vezető úton szükség van némi tanításra a hogyanról is.

– Ha megvan mindaz, amiről eddig beszéltünk, akkor nincs kérdés! Ilyenkor már nincs hogyan. Ezen a mélységi szinten nincs jelentősége. A hogyan- az egyéni vágyában van jelen és a jelenlét, az energia mutatja a lényeget. Én ezért küzdök évek óta. Hibás az egész rendszer! Még mindig formákban, testiségben és megoldásokban gondolkodunk, nem pedig az energiában és a jelenlétben. Természetesen ehhez idő kell és végtelen türelem. Mert olyan irányba mennek, amit ők maguk sem ismernek. Hiába az önismeret, testünk rajz olyan érzéseket, amikkel mi magunk sem tudunk elsőre mit kezdeni. De ez már egy másik történet.

Hummel Zsolttal- a téma szakértőjével- kezdtünk bele ebbe az egyáltalán nem egyszerű témába. Eljutottunk addig, hogy a jó szex egyáltalán nem az ágyban kezdődik. Ahhoz, hogy valaki megtalálja az ehhez vezető utat, elsőnek önismereti útra kell lépnie. Az ilyen fajta önismeret tulajdonképpen egy olyan utazás, amibe kevesen fognak bele, még kevesebben merik felvállalni. Ennek egyszerű oka nem más, mint az, hogy tükörbe kell nézni, bevallani magunknak a saját vágyainkat és ezt értékelve felépíteni magunkat. Adni azt, amik vagyunk- úgy ahogy vagyunk, s mikor ez megtörtént, még csak az út elején tartunk. Mi kell a jó szexhez? Zsolt véleménye egy hosszabb (nem pár hónap, ez lehet pár év is) önismereti tréning, hogy fel tudjunk egyáltalán készülni a saját vágyainkra. A szex és a szexualitás két fogalmának lényegét megismerve- fel lehet rá készülni, rá lehet érezni a jó szexre.

  • Folytatva az előző beszélgetéseinket, miután megértette valaki mi vezet az jó szex felé és megtett mindent ennek érdekében, hogyan folytassa az utat?– Ha onnan kezdjük, hogy önazonos vagyok, elfogadtam a testemet, ezt felvállalva mosolygok a tükörbe- onnantól még sok munka van. Mivel a test sok emléket tárolhat, a testi folyamatokkal jöhetnek fel olyan emlékek, képek, amikkel lehet még dolgozni kell. De ez nem az én területem, ilyen esetekben más szakemberre lesz szükség. A saját testünkben már jelen tudunk lenni, a vágyainkat is felvállaltuk és azt mondhatjuk ’rendben vagyok’… Igen ám, de ettől még a szex továbbra sem fog működni, még akkor sem, ha nagyjából tisztában vagyok azzal mi az én vágydinamikám. Tehát tudom azt, hogy engem hogyan kell érinteni, mit kell tenni, de nincs elegendő energia.

Az önismert megszerzése és a bennünk levő szexuális vágy mellé tehát még kell energia is?

– Természetes. Ha minden megvan, akkor is kell energia ahhoz, hogy valakinek ezt meg tudjuk mutatni, és tudjunk vele kapcsolódni. Azt kell megnézni elsőnek, hogy az illető milyen energetikai állapotban van. Ha a szexet valaki folyamatosan helyettesíti, (magyarul önkielégítést végez) – elveszti az energiáit, azaz enervált lesz. Mondjuk ez egyszerű. Ha valaki kiüti a saját energiáit, akkor nem lesz másra. Meg kell nézni mennyire vagyok tele energiával, mert ha külső tényezők által generálva (lelki, fizikai, önszex) enervált valaki akkor bele se kezdjen a szexbe. Akkor is lehet valami csinálni, persze…de abból nem lesz jó szex.

Hogyan képzeljük el az az energiát, amiről beszélsz?

– Ennek két része van. Az egyik az, hogy valakinek milyen energia szintje van, azaz mennyire van feltöltött állapotban, a másik nagyon fontos- a kapacitás. Vagyis az oké, hogy van energiám, de ez mire elég? A leginkább ezt úgy tudom szemléltetni, hogy alapállapotban egy tíz literes tartály vagyok, amiben van kilenc liter energia. Ekkor azt mondhatom, hogy van elég. Igen ám, de ha ezt a kapacitást a testemben is szét tudnám árasztani, nem csak a nemiszervekbe árasztom bele, hanem az egész lényembe, akkor ez az energia mennyiség már kevés lesz!

Energia
Fotó :Pixabay Energia egyenlő szexualitás

Az rendben van, hogy többlet energiát kell belevinni a jó szexbe. De általában az emberek egy strapás munkanap után legyen az fizikai vagy szellemi munka -mire hazaérnek, sok energiát vesztenek. Sőt azt is mondhatnánk teljesen elvesztették a tartalékot. Akkor jön az este és a szex. Ezt hogyan kell csinálni?

– Egyszerű. Este munka után, teli hassal, lestrapálva -nem kell nekiállni a szexnek! Ha valaki állandóan arra blazírozik, hogy mondjuk kedd este a szexnap és vacsora után jó szexet fog csinálni- akkor mellé fog nyúlni. Ilyenkor van az, hogy meg kell állni. Olyankor kell nekiállni a szexnek, amikor energetikailag jól vagyunk, le vagyunk tisztulva és kipihentek vagyunk. Várjunk meg egy nyugalmas szombatot- mely mentes a mindennapi stressztől. Amikor már ebben a -mondjuk úgy energiával teli időszakban jól megy, akkor ennek az energiája, szépsége, természetesen megjelenhet egy keddi napon is.

Ez azt jelenti rá kell készülni?

– Nem! A túlzott rákészülés sem jó! Érezni kell! Én azt mondom: elsőnek álljunk meg és teremtsünk meg valami jót. Úgy, hogy én most hirtelen önazonos lettem, meg hogy kicsikét több az energiám, ez még nem biztosan elég. Meg kell állni, alapból újra felépíteni magunkat és az alapjaitól kell felépíteni a jó szexet. Üljön le a pár mondjuk szombat délután kettőkor. Amikor jól vannak, ki vannak pihenve, nincs gyerek, nincs telefoncsörgés, tehát nyugalom van. Érezzék egymást és érezzék meg, hogy jól vannak egymás mellett és képesek lennének mélységében belekezdeni egy jó szexbe. Vizsgálják ezt a kérdést meg együtt. Ha már itt kétségek vannak, őszintén mérlegelve magukban- és vélt vagy valós félelmeiket sorolnak- baj van. ’Nem fog felállni’, ’nem leszek nedves’- nincs valós kívánás, vagy még mindig a hétköznapi gondok kattognak a fejben és találnak is gátakat, akkor nem kell beleállni a szexbe. Ilyenkor szükséges az őszinte szó, megnyílni a másik félnek. Sokszor ezek az őszinte megnyílások emelik fel az energiát és adják meg a szándéknélküliséget a valós szex kívánásához. Ez az első lépés. Ha érezzük és mindkét félnek őszintén belülről jön, akkor megtörténik!

Fotó: Pixabay Rét természet sex és szerelem.

Ha a párnak megadatik a megfelelő szituáció, energiaszint és őszinteség akkor kezdjen bele a szexbe?

– Ha kell- kezdjük elölről! Nem szégyen és ne legyenek gátak még akkor sem, ha húsz éve vagyunk együtt. Én az gondolom- kezdjünk bele újra, teljesen az alapoktól. Kezdjünk bele kapcsolódásokba, itt gondolok beszélgetésre, érintésre, megismerésre, ölelésre, vagy adjunk egymásnak egy kellemes masszást szex nélkül. Bármit! És újra építsünk fel egy jó szexet. És ha ez megtörténik- akarás, erőltetés nélkül tud működni. Szemérmeskedés, pucérra vetkőztetett lélekkel, testtel, nem szégyellnivaló vágyakkal- akkor elindul valami. Ekkor már tisztában leszünk azzal, hogy MIKOR VAGYOK RÁ KÉPES! Ezek után valószínűleg az lesz, hogy egy végigdolgozott nap után, tele hassal a vacsorától, este tíz után tudatosan nem akarok belemenni egy mély kapcsolódásba.

Fotó: Pixabay Szépség

A jó szexhez tehát mély tudatosság kell?

– A szex annál jóval több, mint az emberek gondolják. Igen, át kell tenni a szexet egy másik polcra. Ha három szóban össze kéne foglalni a szexet: EGYÜTT, ÖNÁTADÁS, MÉLYSÉG! Ezt nem lehet megtenni önismeret, őszinteség és energia nélkül. Pláne, ha tényleg jó szexet szeretne valaki. Nem azokon a spektrumokon fogunk gondolkodni, hogy most tradícionális, anál, orál, bilincs, vagy esetleg egy harmadik partner kell hozzá. Nem azokon fogunk kattogni, hogy az én fejemben mi van a szex kapcsán! Csakis azon, hogy NEKÜNK jó egymással, bárhogy kapcsolódunk. Nekünk egyre jobb, amit MI együtt megteremtettünk.

Amit mondasz teljesen rendben van. De ehhez mély és őszinte beszélgetésekre van szükség. Már csak azért is, mert a párok 80% -a nem ismeri egymást. Nem ismeri egymás vágyait és szexuális dinamikáját. Alapvetően nehéz…

– Persze! Azt nem mondtam, hogy egyszerű! Nem véletlen, hogy azt a beszélgetést még megelőzte két cikk, amiben felvezettük. Ha valaki vagy valakik az alapszinten kapcsolódnak, nem teljesen értem miért használják a szeretkezés kifejezést. Ez így álságos- és hamis képzet van ebben az esetben. Kérdezem én: hogyan akarna bárki jó szexet, ha önmagukat sem ismerik, és nem tudják megnyitni a másik felé?

„Mindenki dobálózik azzal, hogy szeretkezünk! Akkor én felteszem a kérdést! Akkor ti egy teljesen önazonos jelenlét állapotban vagytok, totálisan tiszta energetikában, ahol ti teljes önátadásban, egy közös mélységben tudtok kapcsolódni?”

Mert ez a szeretkezés. Ez megteremtődött? Mindenféle belső és külső behatás nélkül? Mert ez lenne a lényeg, ez kapcsolná össze a párt. Az ilyen szexnek a minősége és mélysége egy olyan katalizátor lehet a párkapcsolati dinamikában, ami fenntartja a párkapcsolatot és a szexet is!

Fotó : Pixabay Intimitás

Ekkor már egy teljesen önazonos vágydinamika jöhet létre és nem nyűgként éli meg egyik vagy másik fél. Ez az, ami elvezethet ahhoz, amit boncolgatunk a jó szexhez?

– Természetesen ez egy lehetséges út. Itt már nincs kényszer, a szex nem eszköz, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a két ember jól van. Ekkor érkeztünk vissza oda, hogy megfelelő energiaszinten vagyunk-e. Hogy valójában akarok én bármit is a másiktól, és meg tudom-e osztani magamat teljes egészében.

Nemrég vetettem fel egy új kérdést. Sokszor vetjük fel azt a kérdést, hogy jelöljük ki a határainkat. Ez teljesen igaz egy munkahelyi kapcsolatban, teljesen igaz egy szeretői, vagy BDSM kapcsolatban, teljesen igaz a swingerre, akár még egy poliamor kapcsolatra is. De egy párkapcsolatban- ahol a végtelenségbe szeretnénk mélyülni- milyen határt szeretne bárki is valójában kijelölni? Egy párkapcsolatban a határ értelmetlen frázis. Egy kapcsolatban egy szexben nem lehet határ. Ez max addig érvényes, amíg az önismereti munka tart. De utána ezek a határok lassan elmosódnak. E

A jó szexnek tehát a határtalanság a lényege?

– Igen, a határ- mikor ketten vagyunk tiszta tudattal, tiszta lélekkel, csupasz, elfogadott testtel és rengeteg energiával magunkban, de egymás iránt okafogyottá válik a határ. Önmagunkat adjuk oda. Itt már nincs szándék! Szándéknélküliség van! Nem azért szexelünk, mert orgazmusra vágyunk, nem azért, mert kell. Nem azért, mert az egyik akarja. Itt nincs semmi, csakis a tiszta átadás, a jó szex! Ez persze elsőre lehet nehezen befogadható, sőt sok embert ez szex triggereli.  Mert tulajdonképpen miért is vagyunk a másikkal együtt? Sokszor teszem fel a kérdést az előadásaimon, a képzéseimen- akár egyéni akár csoportos- hogy mi is az a szex? És elakadnak a szavak. Az emberek nem tudják igazán, pedig csinálják. Gondolkodjunk már el! Ha nem tudjuk erre az egyszerű kérdésre a választ, hogyan akarunk jó szexet?! Persze lesznek válaszok, és mindig mondom, nincs rossz válasz. De az, hogy gondolkodniuk kell ezen, már egy jelzés, A válaszuk pedig jelzi, most miben is vannak. Mi a szándékuk jelen pillanatban a szexszel.

Fotó: Pixabay Vágy a szemben útmutató a sexben

Elég komoly mélységében néztük a szex valódiságát. Önismeret, önfelismerés, önazonosulás, vágyérzés, energiaszintek, párok és őszinteség. Viszont még mindig úgy érzem a jó szex felé vezető úton szükség van némi tanításra a hogyanról is.

– Ha megvan mindaz, amiről eddig beszéltünk, akkor nincs kérdés! Ilyenkor már nincs hogyan. Ezen a mélységi szinten nincs jelentősége. A hogyan- az egyéni vágyában van jelen és a jelenlét, az energia mutatja a lényeget. Én ezért küzdök évek óta. Hibás az egész rendszer! Még mindig formákban, testiségben és megoldásokban gondolkodunk, nem pedig az energiában és a jelenlétben. Természetesen ehhez idő kell és végtelen türelem. Mert olyan irányba mennek, amit ők maguk sem ismernek. Hiába az önismeret, testünk rajz olyan érzéseket, amikkel mi magunk sem tudunk elsőre mit kezdeni. De ez már egy másik történet.

Forráss: Airchef, Intimitás Gourmet

Képek: Pixabay

Mi kell a jó szexhez? – Az első lépések

Mi kell a jó szexhez 2 – Tovább az úton

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!