spot_imgspot_img
spot_img

Interneten szavazhatunk a margitszigeti kút új zenéjéről

-

Article Top Ad (AdSense)

Budapest 150 éves fennállásának alkalmából Karácsony Gergely főpolgármester egy különleges gesztussal szeretné megörvendeztetni a lakosságot. A budapestiek arról szavazhatnak, mely hazai vagy nemzetközi könnyűzenei előadó dala csendüljön fel a főváros egyik ikonikus látványosságából, a margitszigeti zenélő kútból.

Matuzsálem a szigeten

A nevezetes építményt 1822-ben építette Bodor Péter székely ezermester Marosvásárhelyen, majd onnan került át a Margitsziget északi részére, közel az Árpád hídhoz. A kutat 1911-ben lebontották, majd a Fővárosi Közmunkák Tanácsa a harmincas évek közepén újjáépítette.

Fotó: Flickr

A Bodor-kút belsejében hangszórók vannak elrejtve, melyből eddig a 20. század fordulójára jellemző térzene volt hallható minden egész órakor. A kút kupolájának tetején lévő Neptun-szobor pedig a zeneszóra forog körbe.

A modern idők nevében

Habár kinézetét illetően nem kerül átalakításra az ikonikus kút, a zenei kínálata jó ideje modernizálásra szorul. A budapesti lakosok kezében van a döntés, hogy mely hazai vagy épp külföldi előadó dala csendüljön fel.

A kínálatban többek között megtalálható:

Ákos: Hazatalál 

ByeAlex: Hé Budapest! 

Wellhello: Rakpart

Király Viktor: Budapest girl

De szavazhatnak Caramel, Keresztes Ildikó, Radics Gigi, az Animal Cannibals vagy éppen Fábián Juli zenéjére is. A külföldi előadók sorában olyan népszerű jelöltek találhatók, mint a brit Coldplay, Justin Timberlake, a legendás Guns’n Roses, Ed Sheeran vagy a DJ legenda Avicii.

A teljes lista az Én Budapestem oldalon érhető el.

Lépj be velünk a Bond-filmek zenei világába

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!