spot_imgspot_img
spot_img

Innovatív, fitt magyar termékek egy tányéron

-

Article Top Ad (AdSense)

Egyre több innovatív, magyar, a kor és a fogyasztók elvárásainak megfelelő élelmiszer jelenik meg a boltok pocain, az éttermek étlapján. Az azonban talán nem olyan gyakori, amikor két fejlesztés egy tányéron találkozik, márpedig Szabó Anita, gasztroblogger ToTu-val töltött galamb receptjében ez így történt.

– Barabás Jánossal és Nagy Maricával, a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum vezetőivel nagyon szoros, jó kapcsolatba és együttműködésbe kerültünk az utóbbi években. Rengeteg vásáron, kiállításon, olykor közös szervezésű rendezvényen vettünk részt együtt. Ráadásul a termékeinkben is van hasonlóság, annak ellenére, hogy egy sous wide húsgalamb és egy tojásfehérje alapú tejtermék-helyettesítő-termékcsalád esetében ez első hallásra különös lehet. Ugyanakkor mindkét termék magas fehérjetartalommal, elenyésző zsírtartalommal, és az egyre terjedő paleo és keto étrendek megfelelő összetétellel rendelkezik – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu-termékek gyártó-fejlesztői részéről. 

A két élelmiszer ráadásul újszerűségével, „trendiségével” is hódít. Így a ToTu-val töltött galamb nem csak a fitt és egészséges fogyasztók tányérjára kerülhet. Kiváló választás lehet elkészítése egy olyan ebéd, vacsora alkalmával, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk tálalni. 

totu

A ToTu-val töltött galamb receptje: 

Hozzávalók: 

a töltött galambhoz:  

4 konyhakész galamb 

2-3 evőkanál zsír 

20 dkg kesudió 

1,5 dl víz 

20 dkg ToTu Rögös 

1 tojás 

1 vöröshagyma 

20 dkg csirkemáj 

20 dkg gomba 

5 dkg füstölt szalonna 

1 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem 

törött bors 

 

a remoulade mártáshoz: 

10 dkg ToTu extrán krémes 

  1. 10 dkg paleolaj

1 teáskanál cukormentes mustár 

1 teáskanál eritrit 

1 teáskanál tárkonyecet 

1 teáskanál finomra vágott tárkony 

1 teáskanál finomra vágott snidling 

1 teáskanál finomra vágott zöld petrezselyem 

2-3 apróra vágott cukormentes csemegeuborka 

fehér bors 

 

továbbá: 

2 főzőbanán 

bő zsiradék 

saláta 

A töltött galambokhoz a kesudiót előző este vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, átöblítjük, majd a vízzel, ToTuval, tojással, sóval késes aprítóban vagy turmixgépben krémesre daráljuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, serpenyőbe téve zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk. Ezután a kis kockára vágott gombát és a finomra vágott zöld petrezselymet is hozzákeverjük. Az egészet zsírjára pirítjuk. A kesus keverékhez forgatjuk a kis darabokra vágott nyers májjal együtt. Sóval törött borssal ízesítjük. A galambot sózzuk, borsozzuk, majd habzsák segítségével a bőre alá és a hasüregébe töltjük a gombás-májas masszát. Tűzálló tálba tesszük, tetejére kanalazzuk a zsírt, végül 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben gyakran meglocsolgatjuk a keletkezett lével. 

A mártáshoz a ToTu extrán krémest elkeverjük a mustárral. Habverővel folytatva a keverést lassan, apránként hozzácsorgatjuk az olajat. Akkor jó, ha elérjük a majonéz állagot. Ízesítjük sóval, borssal, eritrittel, tárkonnyal, tárkonyecettel, snidlinggel és zöldpetrezselyemmel. A végén hozzáforgatjuk az uborkát is. A zöldbanán csipszhez a megtisztított főzőbanánt vékony szeletekre vágjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük. Sóval ízesítjük. Tálaláskor ízlés szerinti salátát is tehetünk a galambok mellé. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!