Ingyenes mókuspark nyílt Budapesten

-

A napokban megnyílt Mókaliget a főváros első családi mókus -és madárparkja, ahol testközelből csodálhatjuk meg természetes közegükben az állatokat.  A vidám állatkertben mókusetető, sünilak és rovarhotel is helyet kapott.  Az ingyenesen látogatható parkot az újpesti önkormányzattal közösen az Állatmentő Liga alakította ki.

 

Mókusparadicsom

Ha szereted a kisállatokat,rovarokat és a madarakat, és örömmel nézed őket, ahogyan a természetet, a területüket birtokba véve esznek, rohangálnak, játszanak, repkednek, akkor az újpesti Mókaligetbe feltétlen látogass el! Gyerekekkel külön élmény meglesni ezeket a kicsi lényeket, ahogy önfeledten mókáznak. Megfelelő körülmények között etethetjük is az itt élő állatokat.

Az elkerített hely, maga a Mókuspark nem kifejezetten nagy, erre azért érdemes számítani. 

“Az apró liget új, fából készült etetőket és itatókat kapott, de rovarhoteleket és sün-házakat is helyeztünk ki, így a Farkaserdő apró lakói közül mindenki békés menedékre lelhet itt, évszaktól függetlenül. A gyermekek és felnőttek számára kialakított közösségi tér pedig lehetőséget ad, hogy egy kis eledelt helyezzünk ki az állatoknak vagy akár csak megfigyeljük őket, mindezt biztonságos, idilli környezetben” – olvasható Újpest alpolgármesterének, Bedő Katának a Facebook-bejegyzésében.

Kis ízelítő a park hangulatából:

Több tucat madárfajnak is otthont ad a 4. kerületi idilli hely. Ha szeretnéd megismerni milyen madarakat látsz, akkor az információs táblákon elhelyezett QR-kód beolvasása után a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapjáról kaphatsz részletes információt.

Cím: 1044 Budapest, Ugró Gyula sor 1-3.

Neked ajánljuk:

Cuki, picurka állatok, akik elrabolják a szívedet

Macskával az élet – szívmelengető cicaszokások

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!