spot_imgspot_img
spot_img

Íme „Az év cégvezetője” 2023-ban

-

Article Top Ad (AdSense)

Olasz Henrietta, az AVON Magyarország ügyvezetője lett 2023-ban „Az év cégvezetője” verseny középvállalati kategóriájának győztese.

Henrietta, egy karizmatikus vezető, aki a világ egyik legnagyobb szépségipari vállalatának élén harcol és tesz nap mint nap nőként, a nőkért. Legfőbb hitvallása, hogy az embereket vezetni nem lehet máshogy, csak önazonosan és ezáltal hitelesen. Hisz a támogató vezetésben, így a csapatban, illetve a közösségben rejlő erőben. Többek között ezen jellemvonások miatt érdemelte ki a szakmai zsűri, majd a közönség elismerését és vehette át ezt a rangos díjat.

A Behaviour magazin 2023-ban harmadik alkalommal hirdette meg „Az év cégvezetője” versenyt, ahova olyan cégvezetők pályamunkáit várták a szervezők, akiknek ambíciója és sikervágya rendíthetetlen, ugyanakkor teljesítménye túlmutat az egyéni sikereken. A szakmai zsűri olyan példaképeket keresett ezúttal is, akik munkásságuk által a jövő generációit is inspirálhatják, így esett a választás Olasz Henriettára, az AVON Magyarország ügyvezető igazgatójára. A zsűrizést követően a közönség is Henriettának szavazott bizalmat, így rekord számú szavazattal végül ő végzett a „Az év cégvezetője” verseny középvállalati kategóriájának élén.

Henrietta, aki első sorban édesanya, nő, társ és a vállalata iránt rendkívül elkötelezett ügyvezető, több tízezer Tanácsadóért és több száz munkatársért felelősséggel tartozó szakember. 20 éve került a szépségipari vállalathoz, ahol ő maga is fantasztikus vezetők mellett fejlődhetett és járta végig a ranglétra minden lépcsőfokát. Pályafutását elemzőként kezdte, majd 2 év után étékesítéstámogatási osztályvezetőként folytatta a vállalatnál. Ezt követően bekerült a magyar managementbe, illetve később nemzetközi, régiós vizekre evezett, majd 2017-ben érkezett el a következő szignifikáns mérföldkőhöz karrierjében. Ekkor nevezték ki a németországi leányvállalat ügyvezető igazgatójává, amelyre hatalmas kihívásként tekintett, hiszen egy évek óta csökkenő tendenciát mutató piacon kellett bizonyítania; a folyamatokat átszervezni, az üzletet megújítani, mindezt idegen földön, távol a megszokott környezettől, kollégáktól. Rövid, marketing területen tett kitérő során szélesítette tovább az „Avonos tudástárát”, majd ezt követően 2020 márciusában kapta meg a megtisztelő felkérést, hogy vegye át a magyarországi leányvállalat vezetését. Henrietta hatalmas lelkesedéssel látott neki a feladatnak egy összeszokott, sokat bizonyított csapat élén, egy rendkívüli kihívásokkal terhelt időszakban. Az azóta eltelt időben számos, csapatával együttesen elért sikert tudhat magáénak, kezdve azzal, hogy Magyarország hosszú évek óta őrzi helyét az AVON országok élmezőnyében, amely elismeréseként tavaly az AVON legrangosabb nemzetközi díját is átvehették. Ezen túl kollégáival közösen számos üzleti modellt vezettek be, finomhangoltak és folyamatosan azon dolgoznak, hogy milyen újabb innovációkkal segíthetik a vállalat kiterjedt és összetartó Tanácsadói hálózatának munkáját.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan vállalatnál dolgozhatok, ahol nap mint nap inspirálódok, ahol sorsok, sikerek, életutak fonódnak egybe. Ahol nap mint nap láthatom, ahogy nők ezrei emelkednek felül a saját korlátaikon, válnak egy közösség részévé, fejlődnek, sikereket érnek el vagy épp tanulnak a kudarcaikból. Akik egy emberként állnak be a számomra is oly fontos ügyek mögé: harcolnak a mellrák és a kapcsolaton belüli erőszak ellen. Büszkén állok ennek a szervezetnek az élén és legjobb tudásommal, a legnagyobb alázattal igyekszem a fejlődés további forrásait megtalálni” – nyilatkozta Olasz Henrietta. „Hiszem, hogy sikereim egyik kulcsa, hogy a szervezet minden lépcsőfokát, területét bejártam, a legalján kezdve, ugyanazokkal a nehézségekkel szembesülve, mint azok a kollégák, akiket most én irányítok. Mindig törekedtem a családias légkör kialakítására; mert mi nem csupán kollégák vagyunk, hanem annál sokkal többek. Ez a fajta összetartozás, egység és az állandó vágy a megújulásra, a fejlődésre az, ami hajt Bennünket előre” – tette hozzá a vezető.

Ami pedig ügyvezetőként a jövőre vonatkozó legfontosabb célkitűzéseit illeti nem más, minthogy az AVON Magyarország meg tudja tartani piacvezető pozícióját a direkt értékesítési szektorban, megőrizze a szépségipari vállalatok közt betöltött előkelő helyét, ezzel párhuzamosan pedig dobogós pozícióját az AVON országok rangsorában. Személyes célként pedig nem mást jelölt meg Henrietta, mint önismeretének további fejlesztését, hiszen azt vallja, hogy akkor tud igazán jó vezető lenni, ha jól ismeri és folyamatosan fejleszti saját magát. „Nemrégiben elvégeztem egy coaching képzést is, melynek tapasztalatait a mindennapi munkám során is igyekszem hasznosítani. Szeretem az új utakat, szeretem, ha a csapatommal úttörőként olyan helyekre merészkedhetünk, ahol korábban még senki nem járt. Növekedésünk fontos elemeként tekintek az innovációra: célom, hogy olyan előremutató programokat valósítsunk meg, melyek megteremtik a további sikerek alapját” – mondta Henrietta végezetül.

A kiemelkedő tehetség és a női energia győzelme!

A nők jelenthetik a gyógyírt

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!