spot_imgspot_img
spot_img

Íme a legújabb kávékollekció

-

Article Top Ad (AdSense)

Bármilyen csészeméretben és ízesítéssel fogyasszuk is, a tejes kávéreceptek a mai napig nagyon népszerűek Magyarországon. A kávé minőségének és ízprofiljának szempontjából azonban korántsem mindegy, milyen típusú és mennyiségű tejet használunk bizonyos kávétípusokhoz. A kávéházi minőségű tejeskávé-élményért a Nespresso kávészakértői megalkották a Vertuo rendszerhez az új Barista Creations for Milk kávékapszula-kollekciót, melyben megtalálhatjuk a tökéletes blendet kedvenc tejes kávéreceptünkhöz – legyen az például egy cappuccino, latte macchiato vagy flat white.

A kávé a leggyakrabban fogyasztott forró italunk, melyet a Nespresso felmérése szerint az emberek 73%-a napi rendszerességgel iszik. A megkérdezettek 81%-a ízesíti az italt, leggyakrabban tejjel és cukorral, de a mesterséges ízesítők is egyre elterjedtebbek. A tejek esetében leggyakrabban klasszikus tehéntejet használunk, ezt követi a kávétejszín és a növényi italok, melyek közül a kókusztej a legnépszerűbb. A hozzáadott tej hőmérsékletét illetően pedig megoszlik a minta: egyre többen készítenek tehéntejből készült forró tejhabot házilag, de még mindig a hideg tej a leggyakrabban használt ízesítő.

tejes kávé
„Fotó: Envato Elements”

A tejeskávék szerelmeseinek alkotta meg a Nespresso az új Barista Creations for Milk kollekcióját, hogy a Vertuo rendszer fogyasztói is élvezhessék otthonuk kényelmében a változatos és tökéletes tejes kávérecepteket. A kínálat változatos ízprofilokat vonultat fel különböző csészeméretekben. A származási hely gondos megválasztásával és a blend szakszerű megkomponálásával alkotott termékcsalád mostantól állandó jelleggel elérhető a Nespresso Vertuo kínálatában.

A kávé és tej összhatását nem bízhatjuk a véletlenre, ezért szakértői csapatunk fáradhatatlanul kísérletezett az egyes kávék és a tej legélvezetesebb párosának megalkotásával” – mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete. „Mindennek alapja a kávébab, hiszen a különféle kávéfajták aromaprofilja és ízvilága más és más. Mivel a kávé és a tej végső összhangjára a pörkölés is hatással van, számtalan kísérletet végeztünk, hogy pontosan eltaláljuk a pörkölés hőfokát és időtartamát, amivel kiemelhetjük a keverékek gazdag ízvilágát, majd mindezt egyensúlyba hozhatjuk a tej krémes édességével.”

Nesspresso

 

KÉNYEZTETŐ TEJES PILLANATOK

Bianco Piccolo for Milk

A rövidebb tejeskávékhoz kialakított, közepes pörkölésű Arabica keverék gazdag ízvilágát harmonikusan kihangsúlyozza egy kis tej. Édes és selymes, krémes textúra, és karamellás, mogyorós, kekszes ízjegyek jellemzik ezt a keveréket. Intenzív, mégis lágy ízek – kifejezetten a cappuccino, latte macchiato és flat white receptek készítéséhez.

Bianco Doppio for Milk

Ezt a kávét azoknak készítették a Nespresso kávémesterei, akik a hosszabb tejes recepteket szeretik. A világos pörkölésű Arabica keverék lágy karamellás íze és sima textúrája még akkor is élvezetesen érvényesül, ha bőséges adag cappuccino vagy flat white receptként fogyasztjuk. Tejjel elkészítve a Bianco Doppio for milk édeskés és tejes ízprofilt mutat gyümölcsös, kekszes, karamellás, gabonás ízjegyekkel és krémes textúrával.

Bianco Forte for Milk

A Bianco Forte for Milk nemcsak csészeméretében, hanem pörkölt ízjegyeiben is nagynak számít. A kenyai és kolumbiai Arabica fajtákból összeállított, tejes receptekhez tervezett kávékeverék gazdag pörkölt és gabonás aromái harmonikusan keverednek a tej édes ízével egy Reverso kávéreceptben. A Bianco Forte intenzív, sötét pörkölésű és testes, gabonás ízjegyekben bővelkedő kávé, ami tejjel elkészítve is erőteljes aromavilágú marad. Öntse fel bőven tejjel, és élvezze, hogy az édessége milyen dinamikus egyensúlyt alkot az Arabica fajták gondosan összeállított keverékével!

capuccino

A tejeskávéknak rengeteg változata létezik, melyekkel napszaktól és hangulatunktól függően bátran kísérletezhetünk. A Nespresso összeállított néhány kényeztető receptet, többféle típusú tejjel és növényi italokkal a különböző típusú Barista Creations for Milk kapszulákhoz.

GESZTENYÉS KÓKUSZ LATTE

HOZZÁVALÓK 

  • Nespresso Bianco Piccolo for milk Vertuo kávékapszula (40 ml)
  • 200 ml 1,5% zsírtartalmútej
  • 20 g gesztenyepüré 
  • 5 g szárított kókuszpehely

ELKÉSZÍTÉS

Öntsön 200 ml 1,5%-os zsírtartalmú hideg tejet az Aeroccino4 tejhabosítóba, és készítsen meleg tejhabot.Kanalazzon 20 g gesztenyepürét a nagyméretű csésze aljába. Öntse az elkészült tejhabot a gesztenyepürére. Készítsen egy 40 ml-es Bianco Piccolo for milk kapszulát a csészébe, és a tetejét díszítse szárított kókuszpelyhekkel.

SZÓJÁS TONKABAB CAPPUCCINO

HOZZÁVALÓK 

  • Nespresso Bianco Doppio for milk Vertuo kávékapszula (80 ml)
  • 200 ml Barista jelzésű szójaalapú ital
  • 10 g karamellszósz
  • 1 g reszelt tonkabab

ELKÉSZÍTÉS

Öntsön 200 ml hideg szójaitalt az Aeroccino készülékbe. Csukja le a fedelet és nyomja meg röviden a Cappuccino gombot a tejhab elkészítéséhez. Nyomjon 10 g karamellszószt a nagy méretű Barista csésze aljába. Készítsen el közvetlenül a tetejére egy 80 ml-es Bianco Doppio for milk kapszulát.Öntse ez elkészült a forró habot a kávé tetejére. Díszítse karamell szósszal és reszelt tonkababbal.

MANDULA REVERSO

HOZZÁVALÓK 

  • Nespresso Bianco Forte for milk Vertuo kávékapszula (230 ml)
  • 50 ml 1,5% zsírtartalmú tej
  • 20 ml vanília szirup   
  • 10 g blansírozott mandula

ELKÉSZÍTÉS

Öntsön 20 ml vaníliaszirupot, majd 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú hideg tejet egy csészébe. Készítsen egy 230 ml-es Bianco Forte for milk kapszulát közvetlenül a tejre, és díszítse blansírozott mandulával a tetejét.

SZÓJÁS KURKUMA CAPPUCCINO

HOZZÁVALÓK 

  • Nespresso Bianco Piccolo for Milk Vertuo kávékapszula (40 ml)
  • Barista jelzésű szójaital 150 ml
  • 10 g agave szirup
  • 3 g kurkuma por
  • 5 g őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS

Öntsön 150 ml hideg szójaalapú növényi italt közvetlenül az Aeroccino tejhabosítóba, majd adjon hozzá 3 g kurkumaport, és készítsen meleg tejhabot. Adjon hozzá 10 g agave szirupot. Készítsen el egy 40 ml-es Bianco Piccolo for milk kapszulát egy kávéscsészébe. Öntse a forró habot közvetlenül a kávé tetejére, majd díszítse agavé sziruppal és fahéjjal.

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!