spot_imgspot_img
spot_img

II. Erzsébet brit királynőről elegáns Barbie babát mintáztak

-

Article Top Ad (AdSense)

II. Erzsébet brit királynő idén ünnepli trónra kerülésének platina évfordulóját. A jeles alkalomból a Mattel amerikai játékgyártó cég elkészítette a leghosszabb ideje trónon lévő uralkodó Barbie baba változatát. 

II. Erzsébet (Elizabeth Alexandra Mary) a napokban töltötte be 96. évét. A királynő születésnapjára, 2022. április 21-re időzítették a róla mintázott Barbie bemutatását. Erzsébet édesapja, VI. György király 1952. február 6-i halála után lépett a trónra. A királynő trónra kerülésének 70. évfordulója előtt tiszteleg az elefántcsontszínű estélyibe öltöztettet baba.

Erzsébet királynő baba
kép: mattel.com

A ruhát kék szalag díszíti. A babán és a ruháján található apró részletek rengeteg utalást rejtenek, a brit monarchia múltjára való utalásokat könnyen kiszúrhatjuk. Erzsébet királynő baba változatban az esküvői koronáját viseli, a rózsaszín és kék szalag pedig édesapját, VI. György királyt és nagyapját, V. György királyt jelképezi, mivel ezeket a királynő tőlük kapta. A baba viszonylag kortalannak néz ki, nehéz behatárolni, hogy hány évesnek szánták, de a teste meglehetősen fiatalos női alakot formáz.

A Mattel oldalán itt tudod megnézni és akár be is szerezni a Barbie Erzsébet királynő babáját: Mattel

Forrás: Mattel

Kapcsolódó cikk:

Barbie baba születésének igaz története

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!