spot_imgspot_img
spot_img

Így válaszd ki a tökéletes tévét a nappalidba

-

Article Top Ad (AdSense)

Tévét venni legalább olyan komoly procedúra, mint megtalálni életünk szerelmét: nem mindegy ugyanis, hogy hogy néz ki a választottunk, és a külső mellett a belső tulajdonságok is fontosak, hiszen hosszú távra keressük a nagy Őt. A jóhír az, hogy nem kell tech gurunak lenned ahhoz, hogy megtaláld a minden szempontból hozzád illő készüléket, viszont pár tippet érdemes megfogadnod, ha tévévásárlásra adnád a fejed. A Hisense összegyűjtötte az 5 legfontosabb dolgot, amelyre mindenképp figyelj, ha életed tévéjét keresed.

  1. A méret a lényeg

Akár közép-, akár prémiumkategóriás készüléket választasz, központi kérdés lesz annak mérete, hiszen nem mindegy, hogy a lakás melyik részén találsz majd helyet neki. Érdemes továbbá figyelembe venned, hogy hány emberrel fogsz osztozni egyszerre a látványban, illetve, hogy mi az a képernyőméret, amely esztétikusan mutat a nappalidban, és élvezetes lesz rajta filmet is nézni. Egy átlagos nappaliba vélhetően az 55 és 65 colos közötti tévé lesz a legjobb, de ha esetleg hálószobába vagy konyhába választanál, akkor kisebb modellben érdemes gondolkoznod. Ha col-ban számolsz, ne felejts el 2,54-el szorozni a centiméterrel való átváltáshoz, és azt is vedd figyelembe, hogy az optimális tévénézési távolság a képernyő méretének 1,2 szerese, centiméterben számolva.

  1. Megéri áldozni a felbontásra

A felbontás a képernyőn megjelenő képpontok (pixelek) számát jelenti – tehát a több pixel élesebb képet és finomabb részleteket takar, ebből pedig következik, hogy a nagyobb felbontás jobb képminőséget garantál. Ha imádsz elveszni a részletekben és elalélsz a pengeéles képektől, akkor a 4K (3840×2160 pixeles felbontás) lesz a te asztalod, mellyel egy hétköznap esti Stranger Things epizód nézése közben is mozihoz hasonló élményben részesülsz majd.

  1. Kellenek a színek

Az esztétikumot persze nem csak a képélesség, hanem a színvilág is fokozhatja. Ha az esti híradótól is maradandó vizuális ingert vársz, olyan tévét válassz, amely HDR-technológiával rendelkezik, ennek köszönhetően ugyanis minden eddiginél több kontrasztot kapnak a képek, melyek ráadásul fokozott fényerővel jelennek meg a képernyőn. Az ULED tévével mindenképp jól jársz, hiszen nem csak élethű képet, hanem káprázatos színt is visz a nappalidba.

  1. Zene füleidnek

A tökéletes moziélmény a szem mellett a fülnek is ingere, ezért érdemes a tévé beépített hangrendszerére is figyelned. Egyes készülékek digitálisan rögzített hangok esetében is kimagasló minőségre képesek, és széles spektrumú lejátszási formátumot is támogatnak, így nem lesz akadály az mp3, a FLAC és az mp4 mellett az AVI vagy a MOV formátum sem.

  1. Párosítás okoseszközökkel

Habár manapság alapelvárás, érdemes figyelembe venni a tévéválasztásnál, hogy csatlakoztatható-e hozzá okoseszköz, rendelkezik-e kiegészítő szoftverekkel (például Anyview Cast, Anyview Stream vagy Smartphone app), melyek segítségével egyszerűen megnyithatók a multimédiás tartalmak. Utóbbi nem csak a szórakozáshoz jöhet jól: akár home office közben is lebonyolíthatsz egy komplett prezentációt a kollégáknak vagy épp a kanapén ülve követheted kivetítőről a reggeli meeting eseményeit.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!