spot_imgspot_img
spot_img

Így ünnepelheted divatosan március 15-ét!

-

Article Top Ad (AdSense)

Először Szendrey Júlia tűzte Petőfi kabátjára, de hivatalosan az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének évétől, 1867-től használjuk Magyarországon: ez a magyar nemzeti trikolor.

Ha rátekintünk megdobban a szívünk, mert ezek a mi színeink, a piros-fehér-zöld.

Míg a 90-es években legtöbbször népművészeti giccs készült belőle, mára a magyar motívumok mellett sok alkotót megihletett a magyar zászló 3 színe. Az elmúlt évtizedben számos újragondolt kokárdával találkozhattunk, divat lett a piros-fehér-zöld.

silk&more X panyizsuzsi Trikolor LIMITÁLT kollekció
Borody Krisztina, selyemfestő és Panyi Zsuzsi, üvegdesigner közös kollekcióval jelent meg a nemzeti ünnepre. A két alkotó együttműködéseként, olyan letisztult minimalista kollekció született, melyben a tradicionális nemzeti színek friss, mai módon jelennek meg. Kollekciójuk, kizárva minden mesterkéltséget és túlzott magyarkodást, egyszerűen, elegánsan és egyáltalán nem hivalkodóan helyezi az öltözékbe a nemzeti trikolort.

patrióta színek
A Trikolor LIMITÁLT kollekció ugyanazt az erőt és lendületet viszi tovább, amit a magyar zászló láttán érzünk. A nemzeti lobogó három színe, megannyi csík formájában köszön vissza a ragyogó, tiszta üveg ékszereken, és ugyanezek a színek és formák jelennek meg a légies selyemkendőkön is. A kollekció darabjai kiegészítik és erősítik egymást, az ékszerek és a selyem kendők szabadon variálhatóak, párosíthatóak.

üveg és selyem
A Trikolor LIMITÁLT szettek gyűrűt, medált és selyemkendőt tartalmaznak. Míg a két alkotóban közös a letisztult design és a geometrikus formavilág, anyag használatukban erős kontrasztok jellemzik alkotásaikat.  A Trikolor LIMITÁLT kollekció lágy esésű selyem sáljának puhasága könnyed, amit a üveg ékszerek kemény és hideg karaktere ellensúlyoz. A hernyóselyem kendők és a hidegmegmunkált üveg ékszerek minden darabja kézzel készül, így egyedi és megismételhetetlen.az alkotók
Borody Krisztina és Panyi Zsuzsi 10 éve alkotásaikon keresztül ismerték meg egymást. Mindketten eredeti szakmájukat hátrahagyva építettek fel maguknak egy kreatív világot, melyeknek minimalista stílusát sok közös vonás jellemzi. Néhány éve egy közös Budapest kollekcióval debütáltak, melynek most méltó folytatása a közösen tervezett Trikolor kollekció.

A Trikolor LIMITÁLT kollekció darabjai nemzeti ünnepeken és magyar vonatkozású sporteseményeken is egyaránt viselhetőek.

csomagolás
A szettek, a képen látható, direkt ehhez a kollekcióhoz készült piros-fehér-zöld színű prémium díszcsomagolásban érkeznek, melyet a két alkotó közösen tervezett és a saját műhelyükben készített el. A zöld dobozban, hófehér papír betét tartja az ékszereket, valamint a selyemsálat. A díszdoboz hófehér külsejét a kollekciót meghatározó csíkos mintás trikolor díszíti.

A Trikolor LIMITÁLT kollekció megvásárolható az alábbi webshopokban:
https://silkandmore.hu/selyemkendo-selyemsal/trikolor-kollekcio
https://panyizsuzsi.hu/kollekciok/panyizsuzsi-patriota

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!