Így tudod elérni, hogy szerelmes legyen beléd

-

A szerelem nagy kihívás tud lenni. Egy dolog megtalálni azt, aki tetszik, de ami ennél sokkal nehezebb az az, hogy elérjük, hogy a másik is viszontszeressen és szerelmes legyen belénk.

A szerelem egyszerre múlik a szerencsén, a jó időzítésen és persze a tudományon. Bizony! A szerelem mögött ott áll a tudomány, amelyet saját szolgálatodba állíthatsz, amikor arról van szó, hogy valaki belédszeressen.

De vajon tényleg elérhetjük, hogy valaki belénk szeressen?

Nos, a szerelem nem csak arról szól, hogy találsz valakit, akit vonzónak tartasz és aki mellett megállapodsz, hanem a kompatibilitásról, a közös tervekről, közös célokról és a közös értékekről.

Mindazonáltal van néhány pszichológiai trükk, amelyekkel elérheted, hogy a másik beléd szeressen.

A következő tanácsokkal természetesen nem azt szeretnénk mondani, hogy megváltozz vagy olyasmit tegyél, ami kényelmetlen vagy kellemetlen számodra, mindössze csak kiemelünk néhány dolgot, amit valószínűleg egyébként is csinálnál. Íme néhány módszer a pszichológiából, amelyekből te is profitálhatsz, és amelyet szem előtt tartva nem csak ő szeret beléd, de esetlegesen te is rájöhetsz, ha mégsem ő a te embered.

Győzödj meg róla, hogy olyan férfit vagy nőt keres, mint amilyen te vagy!

A legtöbb embernek van egy listája (még ha adott esetben nincs is konkrétan papírra vetve) arról, hogy milyen tulajdonsága legyen annak, akit el tud képzelni maga mellett. Ezek lehetnek felszínesek, mint például az, hogy milyen legyen a haja színe, és lehetnek olyan mélyebb vagy kőbe vésett értékek, mint az állatok szeretete vagy világnézeti dolgok. Magától értetődő, hogy ezen a listán vagy néhány olyan dolog, amelyektől nem tud eltekinteni, és van néhány, amelyben hajlandó kompromisszumokra.

Már az elején győződj meg róla, hogy megfelelsz azoknak a kritériumoknak, amelyet a potenciális társ elképzelt magának, és mérd fel, hogy mi az, ami érdekli, milyen a világlátása és a háttere.

párkapcsolat-ágy-szerelem
Fotó: unsplash.com

Tudd meg, hogy mi hiányzik az életéből és töltsd be az űrt!

Azok az emberek, akik keresik a társukat, általában a hasonlóságot keresik. Ugyanakkor nem mindig veszik észre, hogy az egyensúly biztosítása érdekében olyan valakire is szükségük lehet, aki erősek és jók valamiben, ami nekik kevésbé megy.

Ha az illető önbizalomhiányos vagy bizonytalan, mutasd meg neki, hogy te milyen magabiztos vagy (már ha tényleg az vagy). A benned lévő erősséget felismerve tudat alatt elkezd vonzódni hozzád, mert te vagy az, amilyen ő is szeretne lenni.

Légy titokzatos!

Az első randin még ne mondj el mindent magadról szíved választottjának. Apró cseppekben adagold a veled kapcsolatos információkat, hogy mindig többet és többet akarjon megtudni rólad. Mindenki szereti az izgalmas és rejtélyes dolgokat. Ha nem tárod fel az összes tudnivalót már az elején, azzal kíváncsivá teszed a potenciális társadat.

Legyél elérhető, de csak egy bizonyos határig.

Vajon mennyi ideig tart, míg valaki belénk szeret? Azt mondják, hogy ez általában három hónap, de a szeretet tárgyának elérhetővé tétele lerövidítheti ezt az időt és felgyorsíthatja a folyamatot. Azaz, minél több a pozitív élménye veled, annál több időt akar majd veled tölteni. Ennek ellenére, az emberek általában nem azt akarják, amit túl könnyen meg tudnak szerezni. Ezért jó néha elérhetetlennek lenni, azaz távolodj el egy kicsit, de anélkül, hogy érdektelennek tűnj számára.

Csinálj olyan dolgokat, amelyek miatt azt gondolják rólad, hogy pozitív ember vagy.

Amikor az emberek meghallják a nevedet úgy gondolnak rád, mint egy vidám, kedves és pozitív emberre? Vagy rendkívül negatív és kellemetlen emlékeket társítanak hozzád?

Mindannyiunknak vannak negatív tuladjonságai, de az nem fordulhat elő, hogy az emberekben ez az összkép maradjon meg rólunk. Az az ember, akivel alakulóban vannak a dolgok, biztos, hogy érdeklődni és kérdezősködni fog rólad az ismerősök körében. Te pedig bizonyára azt szeretnéd, hogy azt hallja vissza, hogy te humoros, őszinte, megbízható és szórakoztató személyiség vagy, akivel nagyon, de nagyon jó együtt lenni.

És még egy hasznos gyakorlati tanács a végére: az előfeszítő inger alkalmazása

A pszichológiában “priming” néven is használt fogalom egyfajta tudattalan előkészítést jelent valamire, amit tudatossá szeretnénk tenni. Az amerikai Yale Egyetem egyik pszichológusa, John Bargh tanulmánya szerint a vonzalom összefügg a hőmérséklettel. Egy kutatás alkalmával a résztvevőket felkérték, hogy igyanak hideg és meleg italokat, miközben az emberek egy másik csoportja értékelte őket. Azokat, akik a meleg italokat választották úgy értékelték, hogy kedves és melegszívű személyiségük van, míg a hideg italt választókat rideg és kemény személyiségnek tartották. Vagyis a környezetükből, kívülről érkező hideg érzetet olyan érzésekkel kapcsolták össze, amelyhez korábban  már szükségszerűen különböző fogalmakat társítottak. A tanulság mindebből pedig az, hogy ha a randin jó benyomást akarsz kelteni, akkor inkább a forró csokit vagy a kávét válaszd, mint egy jéghideg üdítőt…

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Így áll össze a szerelemtérképed

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!