Így lesz Covid-biztos a karácsonyi bevásárlás

-

A járvány negyedik hulláma éppen akkor erősödik, amikor beindul az év végi ajándékbeszerzési roham. De hogyan lehet a pandémia kellős közepén biztonságban vásárolni? Erről a Mammut és az Arena Mall idén is gondoskodik, hiszen mindkét bevásárlóközpont ebben az évben újra megkapta a nemzetközi Covid-megfelelőségi Tanúsítványt. További tippjeink pedig abban segítenek, hogy a bevásárlás még biztonságosabb legyen.

A Mammut és az Arena Mall tavaly, Magyarországon legelsőként nyerte el a Safe Asset Group svéd szakmai szervezet biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi Tanúsítványát. Az elismerés azt igazolja, hogy mindkét budapesti bevásárlóközpont a nemzetközi sztenderdek szerint is felkészült a koronavírus járvány kockázatainak kezelésére.

A két népszerű bevásárlóközpont számára most egyértelmű volt, hogy ebben az évben ismét elindítja a többlépcsős minősítési eljárást, hogy ezáltal vásárlói számára folyamatosan a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtse meg, különösen az ünnepek előtti forgalmas időszakban. A minősítés szigorú ellenőrzési szempontjainak a Mammut és az Arena Mall az eltelt egy év után újra megfelelt, és 2022 végéig ismét megkapta a nemzetközi Covid-megfelelőségi Tanúsítványt. Így az elkövetkező időszakban a fővárosban a pesti és a budai oldalon is találunk olyan áruházat, amelyekben a jelenlegi helyzetben is biztonságban vásárolhatunk és készülhetünk az év végi ünnepekre.

Fókuszban a vásárlók biztonsága

A koronavírus járvány elleni küzdelem jegyében a Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban, összhangban Magyarország Kormányának intézkedéseivel, az alábbi biztonsági szabályok vannak érvényben:

 1. A maszkviselés a bevásárlóközpontok egész területén kötelező, a vásárlók több üzletben és maszkértékesítő ponton is beszerezhetnek maszkokat.
 2. Kézfertőtlenítők elérhetők az épületek forgalmasabb pontjain, ezeket rendszeresen utántöltik.
 3. A látogatók által kiemelten használt területeken naponta legalább háromszor, szükség esetén azonnali fertőtlenítő takarítást végeznek.
 4. A látogatók által gyakran érintett felületeket (kilincsek, felvonógombok, korlátok, csaptelepek, mozgólépcsők gumikorlátai stb.) fokozott gyakorisággal fertőtlenítik.
 5. A rendszeres fertőtlenítés szigorú osztályozási rendszer szerint, több fázisból épül fel: előzetes tisztítás, fertőtlenítő takarítás, záró fertőtlenítés.
 6. Az épületeket rendszeresen és a szokásosnál gyakrabban átszellőztetik.
 7. A megfelelő távolságtartás és a biztonságos vásárlói környezet megteremtéséért a bevásárlóközpontok a területükön üzemelő üzletek felé részletes ajánlásokat dolgoztak ki, melyek betartásában a bérlők aktív közreműködését kérik.
 8. A bejáratoknál és az információs pultoknál kihelyezett tájékoztató anyagokon folyamatosan tájékoztatják a látogatókat a biztonságos vásárlással kapcsolatos tudnivalókról.

5+1 tipp a biztonságos karácsonyi ajándékvásárláshoz 

A nagy bevásárlási lázban és rohanásban tartsuk szem előtt, hogy mi is tehetünk azért, hogy a karácsonyi felkészülés biztonságosabb legyen. Egy kis odafigyeléssel és előre tervezéssel ugyanis sokat tehetünk a magunk és mások egészségéért.

 1. Keressünk megfelelő időszakot! Válasszuk ki azt a napot és napszakot, amikor várhatóan kevesebben vannak az adott áruházban, és ha tehetjük, menjünk ekkor vásárolni. Nemcsak kényelmesebb, de biztonságosabb is lesz így a shopping.
 2. Gondoljuk át, mit szeretnénk venni! Írjuk össze, kinek milyen ajándékot szeretnénk adni, milyen alapanyagok kellenek az ünnepi menühöz, mire van otthon szükségünk. Ezeket sűrítsük bele minél kevesebb alkalomba, hogy egy-egy lemaradt darabért ne kelljen még egyszer visszamenni.
 3. Minél kevesebbet érintkezzünk másokkal! Az érintkezések számának csökkentése érdekében az üzlettérben igyekezzünk távolságot tartani a többi vevőtől. A pénztárnál való várakozáskor is hagyjunk legalább 1,5 méteres távolságot a többi vásárlótól, és lehetőleg fizessünk bankkártyával, mobiltelefonnal.
 4. Maszk és kézfertőtlenítő: ne maradjon otthon! Nincs annál bosszantóbb, ha elszakad vagy elvész a maszkunk, ezért jó, ha több is lapul a táskában. Ám ha mégsem lennénk ennyire előrelátóak, akkor sincs baj, mivel a nemzetközi Covid-megfelelőségi Tanúsítvánnyal rendelkező bevásárlóközpontokban több helyen is árulnak maszkokat. Sőt, ha a kézfertőtlenítő maradt otthon, akkor se essünk kétségbe: az épület több pontján találunk ingyenes kézfertőtlenítőket, és az üzletekben is szinte mindenhol van lehetőség fertőtlenítésre.
 5. Lazítsunk egy kicsit! Éhesen és szomjasan nem jó vásárolni. Könnyen dekoncetrálttá, idegessé válhatunk, sőt akár rosszul is lehetünk, ha nem eszünk, iszunk időben. A Mammut és Arena Mall éttermei kiemelten figyelnek a higiéniára, a felületeket gyakran tisztítják, fertőtlenítik, így biztonságban étkezhetünk és pihenhetünk itt is az ünnepi bevásárlás közben.

+1. Tájékozódjunk! Mielőtt elindulnánk a karácsonyi bevásárló körútra, nézzünk utána, milyen járványügyi intézkedések vannak érvényben az adott áruházban. Érdemes olyan bevásárlóközpontot választani a karácsonyi beszerző túrához, amely nagy hangsúlyt fektet a Covid-biztonságra és erről megbízható tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!