Így legyél párizsi nő

-

A párizsi nő ikonikus stílusa, magával ragadó eleganciája sikkes megjelenése évszázadok óta az egész világ számára meghatározó. Cikkünkből most te is megtanulhatod, hogy sajátíthatod el a francia hölgyek titkait. 

A divat nagyasszonyainak 5 titka

A párizsi nők a sikk nagymesterei. Világszerte híresek ellenálhatatlan stílusukról, bohó, de mégis makulátlan megjelenésükről. Egyszerre tűnnek természetesnek és divatosnak. Hogy hogyan csinálják? Ellestük titkaikat, amelyekkel te is könnyedén nagybetűs párizsi nővé válhatsz.

„Chic-décontracté azaz laza elegancia

A párizsi nők legfőbb titka, hogy sosem akarnak tökéletesek lenni. A lazaság mind az öltözködésükben mind viselkedésükben kulcsfontosságú szerepet játszik. Ez jelentheti akár azt, hogy kócos, ágyból kikelt hajjal mennek reggel a munkahelyükre vagy, hogy sosem tesznek úgy, mintha mindent tévedés nélkül csinálnának. Nem hordanak óriási luxusmárka logós darabokat, kerülik a tolakodó, harsány színeket, sosem csináltatnának maguknak műszempillát és nem botoxoltatják magukat felismerhetetlenné. Tisztában vannak hibáikkal, de teljes mértékben fel is vállalják és ami a legfontosabb elfogadják azokat. Nem játszák el a tökéletes tanulót, feleséget, szeretőt, anyát, egyszerűen csak önmagukat adják.

Alapdarabok

A párizsi nők imádják az egyszerű, de ugyanakkor jó minőségű luxus alapdarabokat.

párizsi nő
A párizsi nő kedvencei az alapdarabok. Fotó: Rosshelen/envato.com

„Bárcsak én fedeztem volna fel a kék farmert: a leglátványosabb, a legpraktikusabb, a legfesztelenebb és közönyösebb. Van kifejezésük, egyszerűségük, szexuális vonzerejük,  minden, amit a ruháimtól elvárok.”-mondta Yves Saint Laurent a farmerről. A párizsi nők kedvenc ruhadarabja közé tartozik a magasderekú, egyenes szárú 501-es Levis farmer. Hozzá egy makulátlan fehér blúz vagy matróz póló tökéletes outfitet alkothat. A bézs ballonkabát örök kedvenc, ami az átmeneti időszakokban is kiváló választás, ráadásul bárhol bármikor megállja a helyét. Ha basic darab, akkor válassz egy túlméretezett zakót vagy bőrkabátot, ami farmerrel vagy szoknyával is jól kombinálható.

Semleges színek

A francia nők jobban preferálják a fekete, fehér vagy nude színeket. Ezek az árnyalatok bármivel kombinálhatóak és sosem mennek ki a divatból. Nem véletlen, hogy majdnem száz éve még mindig trendi a „kis fekete ruha”. A ruhákban a párizsi nők színválasztása is azt sugallja, hogy sosem akarnak végletesek lenni, inkább személyiségükre akarják terelni a figyelmet, mintsem megjelenésükre.

Smink nélküli smink

A sminkben is kerüld a szélsőségeket! Dobj fel egy könnyű alapozót, szempillaspirált, és használj egy kevés ajakbalzsamot, semmiképp ne bonyolítsd túl a sminked. Ha feketét viselsz vagy randizol kötelező a vörös, matt rúzs, aminek egészen biztos, hogy senki fog tudni ellenállni.

párizsi nő
A párizsi nők a vörös rúzzsal hódítanak. Fotó: ssvetasokolova/envato.com

Különleges kiegészítők

Alapszabály, hogy az öltözékednek legalább egy darabja legyen extrémebb, mint a többi. Imádják a párizsi nők a részleteket a ruhákon, ami lehet csipke vagy akár masni. Hogy ne legyen unalmas a szetted, dobd fel egy színes selyemsállal, fehér gyöngysorral vagy gyapjú sapkával. Nem kell költségekbe verned magad, hogy párizsi nő lehess. Kutass fel vintage shopokat, ahol olcsón igazi kincsekre bukkanhatsz!

A párizsi nők sosem magamutogatóak, mert nagyon is tisztában vannak azzal, hogy határozottságukkal, kócos hajukkal, ajkukon vörös rúzzsal már divat történelmet írtak és ragyogásuk örök marad.

Itt további stílussal kapcsolatos olvasnivalókat találsz:

A fenntartható divat új frontvonalai

Aludd magad szépre selyemben

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!