spot_imgspot_img
spot_img

Így frissítsd fel az otthonod nyárra

-

Article Top Ad (AdSense)

Mind közül a legcsodálatosabb évszak következik. Az előttünk álló melegebb napok megünneplésére összegyűjtöttünk néhány egyszerű és nagyszerű módszert, amellyel te is könnyedén felfrissítheted otthonod, hogy teljes mértékben kiélvezhesd a nyári szezon minden pillanatát.

Partit tartanál, vagy csak magadban lustálkodnál az erkélyen? Esetleg áthívnád néhány barátodat, hogy együtt hűsöljetek a medencében? Bármelyiket is választod, a következő tippek garantáltan segítenek felfrissíteni és nyárivá varázsolni az otthonod.

Jöjjön egy kis természet!

A természetes anyagok, mint a len, a raffia, a tengeri fű vagy a rattan mind a nyarat és a meleget idézik. Ezekkel az anyagokkal egyszerűen vízparti hangulatot varázsolhatsz még akkor is, ha nem vízparton laksz.

nyári-lakberendezés
Fotó: envato. elements.com

Dobd fel a kertet!

Ahogy elkezd melegedni az idő, és húsz fok fölé szalad a hőmérő higanyszála, egyre több időt töltünk a szabadban. Tegyünk egy kirándulást a közeli kertészetben, hogy még nyár előtt beszerezzünk egy-két új cserepet, amelyeket aztán megtölthetünk friss virágos növénnyel.

Frissítsd fel a kültéri ülőhelyeket!

Nem kell nagy beruházásra gondolni, elég ha csak egy különleges darabbal feldobod a teraszt vagy a kertet. Egy gyönyörű fonott bútor vagy egy régi vintage rattan szék már a puszta jelenlétével képes megváltoztatni a hangulatot és feldobni bármilyen teret. Ha pedig hűvösre fordul az idő, csak beviszed a lakásba, ahol egész télen beragyogja a helyiséget.

Élvezd az illatokat!

Ki mondta, hogy a gyertyák csak télre valók? A lakás egyik legjobb frissítési módja, ha szezonális illatú gyertyákkal és virágokkal töltjük meg a helyet. Az illatok valóban átalakítják a teret, ezért az olyan finomságok, mint a gardénia, levendula vagy a jázmin a melegebb hónapokban is feltöltik a teret… vagy akár elrepíthetnek kedvenc álomnyaralásunkra.

spiritandhome-gyertya
Fotó: Spirit and Home Facebook oldala

Vidd ki a szobát!

A nyárban az a jó, hogy akár kint is csinálhatjuk azt, amit máskor bent. Az olyan egyszerű részletek, mint a párnák, gyertyák, fények, valamint a magazinok és a könyvek, mind-mind meghitt hangulatot kölcsönöznek ezeknek a területeknek. És miért ne dobhatnánk le még egy szőnyeget is, hogy igazi nappalit varázsoljunk a teraszból vagy a kertből?

kerti nappali nyárra
Fotó: envato.elements.com

Alakítsd át a dohányzóasztalodat.

A dohányzóasztal teteje tökéletes egy nyári dekoráció elkészítéséhez. Nem kell semmi ördöngősségre gondolni, elég ha elhelyezünk néhány utazási vagy kertészeti könyvet vagy magazint, amelyek inspirálóan hatnak ránk.

Újragondolt textíliák

A sötétet cseréljük le világosabbra, a vastagat vékonyabbra. Jöhetnek az élénk színek, a virágos minták, a lágy és könnyed anyagok, mint a len vagy a selyem.

Tedd rendbe a kamrát!

Szánjunk egy kis időt az összes szárazáru átnézésére, ellenőrizzük a lejárati dátumokat, és győződjünk meg arról, hogy minden megfelelően és szervezetten van tárolva. Az ilyen típusú projektek mindig kissé ijesztőnek tűnnek, de igazán nagy hatásukat a mindennapokban vesszük majd észre.

Szerkeszd át a ruhatáradat!

ruhatár-nyári lakberendezés
Fotó: envato.elements.com

Ha még nem tetted el a vastag, téli pulóvereket és garbókat, akkor most eljött az ideje. Ha a hely engedi, tedd ki az abszolút kedvenc darabjaidat egy ruhatartóra, hogy soha ne kelljen egy izgalmas alkalom előtt a szekrényben kotorászni.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!