Így dobd fel a szetted Valentin-napon!

-

 Február 14-ét sokan az év legromantikusabb napjaként tartják számon. Ilyenkor meglepjük a másikat valami aprósággal, szerelmeslevelet írunk és eltöltünk kettesben egy romantikus estét. Talán nem túlságosan megdöbbentő, de a világon majdnem az ötven százaléka a lánykéréseknek ezen a napon történik és világszerte több mint 50 millió rózsát adnak el ebből az alkalomból minden évben. De nézzük, milyen szerepe van a piros színnek és hogyan érdemes kiválasztanunk az outfitet azon a bizonyos napon!

Országtól és kultúrától függően igen nagy jelentőséget tulajdonítanak a piros színnek. Kínában a hosszú életet és jó szerencsét szimbolizálja és ezt a színt hagyományosan a menyasszonyok viselik. Nyugaton a vörös a szenvedély és szerelem színe, ezért február 14-én minden téren e szín dominál: vörös rózsát kapnak a hölgyek, piros dekoráció, levelek, ajándékok, ruhák jellemzőek. 

Ez a szín ösztönző, energetizáló hatással bír. A szerelmet és szenvedélyt szimbolizálja, sokak szerint azért is, mert növeli a vérnyomást, szívverést és a pulzusszámot is. 

Öltözködés terén a piros domináns szín, azonnal magára vonja a figyelmet. Érdemes azonban kicsit lágyítani más színekkel. Népszerű kombinációk a piros-fekete és a piros-fehér. Egy fekete vagy fehér táska vagy cipő remek választás egy élénk piros szetthez, tökéletes összhangot teremtve megjelenésünkben. Az ecipo.hu kínálatában megtalálhatunk sportos és elegáns darabokat is, amelyek rendkívül jól kiegészítik Valentin-napi szettünket.

A csipkét, mint a romantika szimbólumát gyakran használják a Valentin-napi dekorációban és öltözékben egyaránt. Az angol „csipke” szó (lace) a latin laques-ból származik, melynek jelentése „háló”, vagyis, hogy „elkapja” az ember szívét. Nem csoda, hogy annyi helyen felbukkan ezen a napon. Remek választás ruhán vagy cipőn is egyaránt. 

 

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!