Idős kutyák menedéke – állatvédők az öreg ebekért

-

Szívmelengető olyan kezdeményezésekről, lelkes önkéntesekről hallani, akik idejüket és energiájukat nem kímélve segítik a bajba jutott, segítségre szoruló állatokat. Most egy kifejezetten idős kutyusok számára tervezett öregeb-otthonról adunk hírt.

 

A magazin szívügye az állatvédelem. Örömmel adunk hírt állatvédelmi programokról, a felelős állattartásért küzdő szervezetek, alapítványok munkájáról. Ezúttal egy példaértékű vállalkozásra hívjuk fel a figyelmet. A Hachiko Egyesület idősotthont épít öreg kutyusok számára Mecsekszabolcson. Az elhivatott állatvédők felelős segítőkre és támogatókra is számítanak.

Nyugodt „nyugdíjas” éveket kívánnak biztosítani az idős kutyáknak.

Sajnos sok mostoha sorsú kutya, állat szorul segítségre. Idős, beteg kutyák is kerülnek az utcára, a menhelyeken pedig több örökbe adhatatlan idős kutyus éldegél, mivel a koruk miatt sokan attól is félnek, hogy örökbefogadás után hamar elveszíthetik őket.

A Hachiko Egyesületnél úgy tekintenek ezekre a négylábúakra, mint kis gyémántokra, mind külön egyéniség, mindegyiket más és más tulajdonsága miatt muszáj szeretni. Nem engedhetik el a kezüket, azaz a tappancsukat, így jött az Idős kutyák menedéke ötlete. Találtak a menhelyük közelébe egy kis telket, itt szeretnék létrehozni a menedéket, de segítségre, összefogásra, munkaerőre is szükségük van. A telken van víz, villany egy pici felújításra váró házikó, itt helyeznék el a kutyusokat, nem kennelben.

A 15 éves Bundás is beköltözhetne az Idős kutyák menedékébe.

idős kutyák otthona
kép: Hachiko Egyesület Facebook-oldala

idős kutyák otthona
kép: Hachiko Egyesület Facebook-oldala

A Hachiko Egyesület Facebook-oldalán megismerheted a mentett vagy mentésre váró kutyák sorsát, és azokat a kis rászorulókat is, akik már nagyon várják, hogy beköltözhessenek a „nyugdíjas” otthonukba.

Az oldalukon olvastuk mi is szívszaggató történetet, például a 12 éves kuvasz kutyáról, akit az egyesület nagy szeretetben igyekszik szocializálni, hiszen szegényke láncához szokott és érthető módon nem szavazott még bizalmat az embernek és a kutyatársaknak.

Ha tudnál és szeretnél segíteni, hogy megvalósuljon ez az álom, akkor is nézd meg az egyesület Facebook-oldalát, ahol a kutyasorsok és kutyamentések mellett megtalálod a segítséghez szükséges elérhetőségeket: Hachiko 

Kapcsolódó cikkeink:

Ingyenes állatorvosi ellátás a Máltai Szeretetszolgálat programjában

Állatvédelem és környezeti nevelés szívvel-lélekkel

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!