spot_imgspot_img
spot_img

Idén karácsonykor sminkünk is boruljon csillámokba

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ünnepi időszakot mindig is a szép fények és a tündöklés jellemezte, azonban idén korlátokat nem ismerve robbant be a csillogás.

Az üzletek polcai telis-tele vannak csillogóbbnál csillogóbb szépségekkel, a flitterekről tükröződő káprázatos fények pedig azonnal elvarázsolnak, amint elhaladunk egy ruhaüzlet kirakata előtt. Egyértelmű tehát, hogy idén karácsonykor a divat és a szépség világában a csillámoké a főszerep! Nem is csoda, hogy az AVON Szépségszakértője, Károlyfi Edit is egy csillogó sminket álmodott meg nekünk a karácsonyi ünnepek különleges alkalmaira.

Karácsonyi ünneplés
Szívmelengető karácsonyi történeteket hoztunk | Fotó: Envato Elements

„Az idei karácsonyi sminktrendek nem szólnak másról, mint őrült csillogásról. A 2022-es évre jellemző természetesen ragyogó és fényes finishű sminkek elszabadult csillogásban teljesednek ki az év végére. Ha igazán különleges és trendi külsővel szeretnénk pompázni az ünnepek alatt, három szabályt érdemes szem előtt tartanunk: csillogjon a ruhánk, csillogjon a szemsminkünk és csillogjon az ajkunk!” – foglalta össze gondolatait a szakértő.

Karácsonyi sminkünk elkészítésének nulladik lépéseként elengedhetetlen arcbőrünk megfelelő előkészítése. Kedvenc hidratálókrémünk vagy primerünk felvitele után gondosan dolgozzuk bőrünkbe természetes fényű, könnyed alapozónkat, amely szépen tündököl majd a karácsonyfa fényeiben, ugyanakkor nem nehezíti el sminkünket. Majd egy lehelletnyi pirosítóval, esetleg némi bronzosítóval varázsoljuk üdébbé arcunkat, de tartsuk szem előtt, hogy most nem ezeken lesz a hangsúly.

Arcsminkünk után csapjunk bele szemsminkünk elkészítésébe.

Mielőtt színes palettánkhoz nyúlnánk, alapozónkból vagy korrektorunkból vigyünk fel egy keveset szemhéjunkra, így biztosítva szemhéjfestékünk számára a tökéletes tapadást és a pigmentek megfelelő érvényesülését bőrünkön. Színek tekintetében idén nem tudunk rossz döntést hozni, a lényeg inkább a csillogáson van. Készítsünk egy finoman eldolgozott alapozó satírt egész szemhéjunkra, amelyet koronázzunk meg egy gyönyörűen fénylő árnyalattal mozgó szemhéjunk közepén. Használhatunk pezsgő, arany, rosegold, ezüst, fehér, csokoládé, burgundi vagy padlizsán színeket is, de nem kell visszariadnunk akár egy erősebb rózsaszíntől vagy egy kék árnyalattól sem.

Károlyfi Edit az új Avon Wonderland szemfestékpaletták közül válogat az adventi időszakban, amelyek három meseszép összeállításban kínálnak matt és csillogó árnyalatokat egyaránt ünnepi sminkünk elkészítéséhez. Szemhéjpúderünket még inkább feldobhatjuk egy finom, csillogó tusvonallal, amelyet elkészíthetünk akár az AVON új árnyalatokban pompázó Glimmerstick Diamond szemkontúrceruzáinak egyikével. Végezetül pedig turbózzuk fel szempilláinkat egy igazán fekete, dúsító szempillaspirállal, amely mélységet és éles keretet ad gyönyörű szemeinknek.

Ha azt szeretnénk, hogy a karácsonyi vacsora és ajándékozás alkalmával senki ne menjen el szó nélkül sminkünk mellett, érdemes ajkainkra is kiemelt figyelmet fordítanunk.

Ajakkontúrunk precíz megrajzolása után nyúljunk csillogó hatású piros, málna, bordó, esetleg rosegold színekben pompázó rúzsunkhoz és varázsoljuk ragyogóvá ajkunkat is. Ha a kiszemelt árnyalatot csupán matt változatban találjuk sminktáskánkban, nem kell kétségbe esnünk, hiszen az Avon csillogó fedőrúzsaival pillanatok alatt ragyogóvá varázsolhatjuk bármely matt rúzsunkat. Ha nem szeretnénk élénk színeket használni, vigyünk fel egy kényelmes szájfényt, vagy csupán a csillogó fedőrúzsok egyikét, és élvezzük a nude csillogást.

Ne feledjük, idén nincs olyan, hogy valami túlságosan csillog! Öltsük magunkra a csillogás minden formáját, és ragyogjuk túl a legszebb fényekben pompázó karácsonyfákat is, hogy senki ne tudja levenni rólunk szemeit.

Az AVON YouTube csatornáján számos sminkvideó közül szemezgethetünk az ünnepi időszakban, amelyekből további inspirációkat meríthetünk sminkünk elkészítéséhez. Dragos Karin az AVON legújabb Wonderland kollekciójával készítette el sminkjét, amelyet a következő linkre kattintva tekinthetünk meg:

Károlyfi Edit, pedig egy igazi ünnepi sminket mutat be videójában, amely bármely karácsonyi összejövetelen megállja a helyét.

Az AVON Szépségszakértőjének videóját a következő linkre kattintva érhetjük el:

Az cikkben szereplő termékek:

  • Avon Wonderland szemfestékpaletta 2999 Ft
  • Avon Matte & Metal folyékony szemhéjfesték 2499 Ft
  • Avon Glimmerstick Diamond szemkontúrceruza 999 Ft
  • Avon Csillogó fedőrúzs 1399 Ft

Az AVON aktuális termékkatalógusát a következő idekattintva lapozhatod át.

Csalj mosolyt szeretteid arcára a Lush ajándékaival!

Karácsonyi ajándéktippek a Marionnaudtól

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!