spot_imgspot_img
spot_img

Hygge tippek a hideg téli estékre

-

Article Top Ad (AdSense)

Egy fárasztó és hektikus nap után sokszor csak félájultan beesünk az ágyba, hogy aztán másnap kezdjük elölről az egészet. Mi lenne, ha a hygge szellemében megváltoztatnánk néhány szokásunkat, hogy egy kicsit kényeztessük magunkat?

Nem véletlen, hogy a dánok és az északi népek a világ legboldogabb emberei. Hiába rövidek a nappalok, valahogy mégis tudják, hogyan érezzék jól magukat. Az általuk kifejlesztett hygge egy olyan életmód, amely a pillanat varázsát ünnepli, amely az egyszerűségben megtalálja a szépséget, és ami melegséget és meghittséget hoz az életünkbe.

Télen, amikor hosszú órákon át tart a sötétség tökéletes az időzítés, hogy egy kicsit le tudjunk lassítani. Használjuk ki a hosszú estéket magunkra, és töltődjünk és töltődjünk…

1. Kapcsolj ki!

Ismerős az az idegesítő érzés, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyadban és egyszerűen nem tudsz elaludni, mert még villanyoltás előtt is a telefonodat görgetted vagy az e-maileket csekkoltad? Hogy ez többet ne következhessen be legalább egy órával lefekvés előtt kapcsold ki a tévét, a telefont, az internetet, a laptopot…. minden elektronikus eszközt, hogy ezzel is jelezd a szervezetednek, hogy eljött a pihenés ideje. Ha korán kikapcsolod ezeket a stimuláló eszközöket, több időd lesz csökkenteni az egész napos feszültséget és nyomást.

ősz-hangulat-hygge
Fotó: envato.elements.com

2. Gyertyafényes forró fürdő

Kevés olyan dolog van, ami jobban segíti az ellazulást és a kikapcsolást, mint egy finom fürdő. Az esti fürdés a kisbabáknál is az esti rituálé része, amelyből hamar megtanulják, hogy utána a pihenés és alvás következik. Nekünk sem kell mást tenni, mint megtölteni a kádat kellemesen meleg vízzel, készíteni egy illóolajos keveréket fél deci meleg tej és néhány csepp levendula olaj hozzáadásával, meggyújtani néhány gyertyát és kiélvezni ezt a csodálatosan békés pillanatot.

3. Egy csésze tea

Van valami egészen fantasztikus és simogató egy csésze forró teában, ahogy tetőtől talpig képes felmelegíteni és megnyugatni. Íme néhány tea, amely segítit a nyugodt és pihentető alvást:

Kamilla tea:

Ez a gyönyörű virág nem csak jól néz ki, hanem megnyugtatja az idegrendszert és segít ellazítani az idegeket. Természetes nyugtató, így sokkal könnyebb lehet az elalvás, ha lefekvés előtt megiszunk egy csészével.

tea-hygge-este
Fotó: envato.elements.com

Citromfű tea:

Nyugtatja az idegeket, ezért mindenfajta idegfeszültségre és alvászavarokra használható. Egy csésze citromfű teával garantáltan jól fogsz aludni.

4. Oh, azok a csodás fények!

Mindannyian tudjuk, hogy milyen hangulatos, amikor otthonunkban csak a karácsonyfa fényei világítanak. De miért kéne megvárni a karácsonyt, amikor bármikor az évben feldíszíthetjük hálószobánkat melegfényű fényfüzérrel? Ha megvannak a kis lámpák, akkor kapcsolj le minden nagy fényt, és mielőtt elaludnál csak gyönyörködj a csillogásban néhány percig.

5. Vessz el egy jó könyvben!

olvas-könyv-nő
Fotó: envato.elements.com

Milyen típusú könyveket szeretsz olvasni? Kalandregényeket, életrajzokat, pszichológiai témákat? Szereted a kortárs alkotókat vagy a fan fiction-öket? Fogj egy régóta várakozó könyvet és engedd meg, hogy elsodorjon egy másik helyre vagy egy másik időbe. Legyen az olvasás egy új esti rituálé, amikor hagyod, hogy a képzeleted szabadon szárnyaljon.  Találd meg a hozzád legjobban illő olvasmányt és élvezd. Bizonyos kutatások szerint akik elalvás előtt olvasnak, azok 14 perccel többet alszanak, mint azok, akik nem…

6. Illatos álmok

Levendula, jázmin, vanilia, bergamott… néhány illat, amely elősegíti a pihenést. Akár szárított növényeket szórsz egy tálba, akár illatgyertyát gyújtasz vagy füstölőt, akár egy diffúzort kapcsolsz be kedvenc illóolajoddal mindegyik hangulatossá varázsolja a hálószobát és felkészít a pihenésre.

Itt további érdekes olvasnivalókat találsz:

5 gyógytea, amelyre az immunrendszerednek most nagy szüksége van

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!