Hűsítő bor alapú koktélok a nyár végére

-

A különböző borok más alapanyagokkal való összekeverése fenséges koktélokat eredményezhet. A borok szerelmeseinek elhoztunk 4 szuper lehetőséget, amelyek segítségével garantáltan felfrissülhetünk egy hosszú nap után, és jobb kedvünk is kerekedhet.

A klasszikus Sangria

Mindannyian kóstoltuk már a leginkább elterjedt bor alapú koktélt. Azt viszont kevesen tudják, hogy az eredeti Sangria recept száraz spanyol vörösborra épül, ezzel érhetjük el a lehető legfinomabb verziót. Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle a nyár végi utolsó grillpartyra, a barátaink kifejezetten hálásak lesznek érte! Grenache-t vagy Tempranillo-t javasolnak a hozzáértők, de ha nem lapul a hűtőnkbe egyik spanyol bor sem, természetesen más száraz és vörös változat is megteszi. A Sangria lelke a tömérdek gyümölcs, amit kedvünkre variálhatunk idényhez és ízlésünkhöz alakítva a végeredményt.

Hozzávalók:

  • 2 üveg hűtött vörösbor
  • 1 kisebb pohár brandy
  • Fél kis csésze cukor
  • 2 egész narancs
  • 3 citrom
  • 3 db lime
  • 2 barack
  • 5 db nagyobb eper
  • 3 dl szódavíz + igény szerint jég

Elkészítés: Keverjük össze a bort, a brandyt és a cukrot egy nagy kancsóban. Vágjuk szeletekre az összes felsorolt gyümölcsöt és adjuk hozzá a kancsó tartalmához. Végül öntsük fel szódával és dobjuk bele néhány jégkockát a hűsító hatás érdekében.

 

Forrás: Insipredtaste

Whiskey borral? Jöhet!

A megdöbbentő párosításból álló ital fantázianeve a ‘New York Sour’, ami a klasszikus whisky rajongóknak biztosan kellemes meglepetést okoz majd. A réteges koktélban a pohár alján kap helyet az erős aromájú whisky, ezt követi egy kis juharszirup, a legfelül pedig egy kis vörösbor ad gyümölcsös savasságot és teszi pikánssá az élményt. Ínyenceknek és kísérletező kedvűeknek jó szívvel ajánljuk ezt az érdekes koktélt. Különleges, mégis nagyon könnyű az elkészítése, lássuk, mire lesz szükségünk:

Hozzávalók: 

  • 4 evőkanál bourbon whisky
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál száraz vörösbor
  • 1 citrom héja díszítésként

Elkészítés:  Adjuk hozzá a whiskyt, a citromlevet és a szirupot egy koktél-shakerhez vagy turmixgéphez, majd adjunk az egyveleghez egy marék jeget is. Addig rázzuk, amíg nem érezzük hogy kellően lehűlt. Szűrjük le az egészet egy nagyobb pohárba és óvatosan öntsük rá a 2 evőkanál vörösbort, közvetlenül az ital tetejére, ezzel létrehozva a felső réteget. Egy kis citromkarika is jöhet a pohár szélére az esztétika kedvéért.

Forrás: A Couple Cooks

A fehérborok kedvelőinek

Ha a fehér borok közelebb állnak az ízlésünkhöz, ezt a koktélt válasszuk egy hétvégi hűsöléshez. Időnként egy ital jobban ízlik, ha más összetevők is segítenek az aromák előhozásában. A ‘Star Gazer’ lágy és édes összhatású koktél, melynek ízvilágát a fehérboron kívül a vanília, az ananász és a rum zamata egészíti ki. Nem mindennapi mixről beszélünk, kóstolás után máris nyert nálam ez az egyveleg az édes és savanyú ízek kavalkádjával.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál chardonnay
  • 2 evőkanál sötét rum
  • 1 evőkanál vanília szirup vanília sryup (kb. 1 evőkanál)
  • 1 evőkanál ananászlé
  • Lime a díszítéshez

Elkészítés:
Töltsünk meg koktél shakert jéggel. Ehhez adjuk hozzá a chardonnay-t, a rumot, a vanília-szirupot és ananászlevet is. Rázzuk össze és szűrjük le egy pohárba és kész is vagyunk. Ha nincs otthon shakerünk, egy nagyobb nyakú fél literes üveget is használhatunk, amibe beleférnek a jégkockák. Díszítsük egy kis lime-mal a poharunkat.

Forrás: Homemade Hooplah

Fagyos élmény rosével

Természetesen a rosé kedvelőit sem hagyjuk cserben a bor alapú koktélok receptjeinek összeállítása során. A 30 fok feletti napokra egy igazi mentőöv lehet a Frosé Daiquiri nevű koktélcsoda, ami a rosé és az eper finom egyvelegével és a rum erősebb ízvilágával pompás levezetője lehet egy nehéz napnak. Gyümölcsös és üdítő koktél, ami percek alatt el is készül az esti partyra. Lehet nehezen állunk majd meg egy pohárnál….

Hozzávalók:

  • 1 nagy bögre fagyasztott eper (kb. 150 g)
  • fél bögre rum (kb. 175 ml)
  • fél bögre lime-lé (kb. 120 ml)
  • 50 gramm cukor
  • 1 üveg rosé
  • 4 db eper a díszítéshez

Elkészítés: Turmixgépünkbe dobáljuk bele a fagyasztott epret, öntsük hozzá a lime levét a rumot és végül a cukor is kerüljön az egyveleghez. Addig keverjük, amíg folyékony állagot nem kapunk. A recept körülbelül 4 pohár koktélra elegendő összetevőt tartalmaz, tehát vendégeinknek is jut a rosé alapú finomságból.

Forrás: Tasty

Ha szívesen kipróbálnál más koktélokat is, ez a másik koktélos cikkünk csak Rád vár!

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!