Hozzuk el a tengeri hangulatot fürdőszobánkba

-

Az Óceánok Világnapja tökéletes alkalom arra, hogy kiemeljük mi mindent tesz a Lush, mint cég vizeinkért és hogy egyénileg is hogyan tudunk hozzájárulni óceánjaink megmentéséért. Az egyik legégetőbb probléma az óceánjainkba kerülő rengeteg műanyag és mikroműanyag – ez ellen küzdünk töretlenül.

Műanyagmentesség

Mára a Lush termékeinek 65%-a csomagolás nélkül kapható, ami nem trend vagy marketingstratégia, hanem hosszú évek valósága, és része a kozmetikai forradalomnak, hogy megmentsük a bolygót. A szilárd samponok például 3 db 250ml-es flakonnak felelnek meg és akár 60-80 hajmosásra is elegendőek.

Az elmúlt 14 évben a Lush 47 millió szilárd sampont adott el. Ez azt jelenti, hogy 141 millió műanyagflakon gyártását sikerült elkerülni. Így 3400 tonna műanyagtól menekült meg a bolygó, ami a nagy csendes-óceáni szemétsziget felszínének 4%-ával egyenlő.

Több termék is gazdag kézzel szedett értékes tengeri sóban – amit közvetlenül helyi kereskedőktől szereznek be: Spanyolországból, Horvátországból és Portugáliából. A beszállítók mind a tradicionális sószedés művészetét gyakorolják. A tengeri só kézi gyűjtésének hagyományos módja a rossz gazdasági helyzetben lévő területeken is lehetővé teszi a foglalkoztatást. Az itthoni termékekbe a horvát Ninből és más sómedencékből szerzik be a tengeri sót – ezzel egyrészt támogatják a költöző madarak természetes élőhelyeit és megvédjük őket az orrvadászoktól, másrészt életben tarthatják a só begyűjtésének hagyományos módszereit és munkát adhatnak a helyi családoknak.

A tenger jótékony hatása a bőrre és a hajra

Hogy miért jótékony a tengeri só a LUSH termékekben? Gazdag nátriumban, magnéziumban és más, tengervízben található ásványokban. Annak érdekében, hogy a termék öntartósító legyen, a tengeri só tiszta és kezeletlen – tökéletes a bőrre és a hajra! Hajápolási termékekben biztosítja a megfelelő tartást és értékes ásványi anyagokkal táplálja a fejbőrt. Bőrradírkénta durva és finomabb szemű tengeri só eltávolítja az elhalt hámsejteket, ásványi anyagokkal táplálja a bőrt illetve antiszeptikus és bőrösszehúuó hatásús is. Serkenti a vérkeringést és ragyogóvá varázsolja az arcszínt. Egy másik bónusz: a tengeri só a megfelelő mennyiségben felhasználva természetes tartósítószer, amely távol tartja a káros mikroorganizmusokat.

Sokakat elrettentenek a tengerben úszó moszatok, melyek nyálkás leveleikkel a legváratlanabb pillanatokban simítják végig a fürdőzők bokáját. Az ír moszathoz hasonlóan azonban a legtöbbjük valójában kimondottan jó hatással van a bőrre és a hajra. Nyálkája (tehát a növény által termelt gél) gombaölő hatású és rendkívül tápláló, a belőle nyert karragénpor pedig népszerű sűrítőanyag. A Lush ezt a moszatot por vagy szárított pehely formájában szerzi be.

A legtutibb tippek

Flyway Hair szilárd sampon

Legyen a hajad a csillogás és a minőség ragyogó példája: a dúsító tengeri sóval és sziksófűporral teli szilárd sampon garancia a sikerre. A tengeri só segít dúst hatást kelteni a finom szálú hajnak; sós mocsarakból származik, melyek a vándormadarak fontos megállóhelyei. A citromolaj tisztítja a fejbőrt és ragyogást ad, a kamilla nyugtatja a bőrt és lágyítja a tincseket. A szellős nyári illat szélfútta, csodás aromát ad a hajadnak. Vitorlákat fel!

Wasabi Shan Kui sampon

Ez a stimuláló vaszabival teli sampon beindítja a hajhagymáid és serkenti a hajszálak növekedését. A friss tormával, koffeinporral és mentolkristályokkal megbolondított recept friss, melengető érzésben részesíti a fejbőrt, míg a rózsa, a gardénia és a szicíliai citromolaj illata elkápráztatja az érzékeid.

Sea Vegetable szappan

A lime- és citromolajak frissítő párosa vár ebben a hámlasztó sót és a bőrpuhító arame algát tartalmazó szappanban. Szappanozz, tisztíts, majd öblíts!

Big Blue fürdőbomba

Ez a nyugtató fürdőbomba egy tengerparton töltött nyári napot idézve szenderít álomba. A Big Blue kulcsfontosságú összetevője a tengeri moszat egy fajtája, az úgynevezett arame moszat, amely megpuhul a meleg fürdővízben. Az arame vitaminokban és ásványi anyagokban, köztük jódban gazdag, ezek pedig elősegítik az anyagcsere egyensúlyát. A tengeri só puhítja a bőrt, segíti az elhalt sejtek eltávolítását, a citromolaj pedig tisztítja az elmét és a levendulaolajhoz hasonlóan fertőtlenítő és tisztító hatású.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!