spot_imgspot_img
spot_img

Hotel albérlet – te beköltöznél?

-

Article Top Ad (AdSense)

A Covid annyira padlóra küldte a turizmust és a szállodaipart, hogy a hotelek új fajta megoldásokkal próbálnak vendéget csalogatni az üresen álló szobáikba. Itt a hotel-albérlet !

A szállodák az elő hullám idején még csak azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy az üresen álló szobák világítását szív formában felkapcsolták, vagy a kivilágított  ablakokkal  kedves üzenetet  továbbítottak a keményen dolgozó egészségügyisek felé. Ekkor még reménykedtek benne, hogy hamarosan az eredeti koncepciónak  megfelelően lesznek használva a szobáik, és előbb utóbb csak megérkeznek a várva várt turisták.

Foto: Facebook

Ám ősszel rájöttek, hogy hiába várják a turizmus fellendülését, a kormány által bevezetett szankció, a határzár miatt  hazánkba még egy jó ideig nem fognak  érkezni a turisták, Magyarország pedig időközben járványügyi  szempontból a piros zónába is került.

A hoteleknek valamit ki kellett találni, hogy ne menjenek csődbe.  Néhány fővárosi szálloda albérletnek kezdte el kiadni a szobáit, mégpedig nyomott áron. Ha valakinek elég egy szoba és fürdőszoba, amit még takarítani sem kell, hisz  heti egyszer ezt elvégzi a szálloda személyzete, akkor ez ideális megoldás lehet, amíg  nem változik a helyzet.

A fekapott Corvin negyedben található négy csillagos  Hotel City Inn egy hónapra  csak 89.000 forintot kér egy 22-24 nm-es szobáért, igény szerint pedig mikrohullámú sütőt is tudnak biztosítani az ingyenes kávé és tea mellé. Rezsiköltség pedig nincs!  A mosás az egyetlen, ami problémát jelenthet az ideiglenesen  beköltözőnek, de manapság nem nagy dolog elmenni a legközelebbi nyilvános mosodáig, ahol pár ezer forintért kimossák és megszárítják a ruhákat.  Bármi óhaj sóhaj estén pedig a recepció is a rendelkezésre áll.

Ha jól átgondoljuk, ez ideális megoldás lehet annak, aki amúgy is rendelni szokta az ételeket, nincs kedve főzőcskézni, és csak aludni jár haza.

Fotó:Facebook

Ugye, jól hangzik pár hónapra?

Ez a lehetőség azoknak is jól jöhet, akik vagy a vírus, vagy pedig külföldről való hazatérés miatt két hétre karanténba  kényszerülnek.  Ha valamelyik  hozzátartozójuk vagy ismerősük naponta visz főtt ételt számukra és leadja a portán, akkor a házias ízeket sem kell nélkülözni.

A szálloda albérletek ugyanakkor a szintén nehéz helyzetben lévő airbnb lakásoknak jelentenek komoly konkurenciát. Igaz, azokban a mosógép és a konyha alapfelszereltségnek számít, ugyanúgy, mint a wifi is. Ezek a rövid távú kiadásra szánt lakások szintén a túlélésért küzdenek.  Számos tulajdonos kényszerből közép- vagy hosszú távú kiadásra váltott, már ha nem adta el az ingatlanát. Mindezt nyomott áron, komoly konkurenciát jelentve az albérlet piacon régóta jelenlévő  lakások számára. Igaz, ezeknek az általában belvárosban található apartmanoknak a színvonala lényegesen magasabb, mint az átlagos albérleteké, ám a tulajdonosok jelentős kockázatot is vállalnak a számukra új fajta hasznosításukkal. Nagyobb esélyük van arra, hogy az ideiglenes beköltöző röpke pár hónap alatt tönkre tegye a súlyos milliókért berendezett luxuslakásokat, vagy pedig pár hónap után sem tudják kitenni az  ideiglenes albérlőt. Ilyen történetekről gyakran lehet olvasni a lakáskiadással foglalkozó közösségekben, csoportokban.

A szállodákat viszont nem fenyegeti ilyen fajta veszély, így talán ez az ötletes szálloda -albérlet menti meg őket a bezárástól.

Ha csak pihenni vagy dolgozni mennél egy szállodába, akkor próbáld ki ezt!

A Zala Springs Golf Resort a legjobb vidéki business hotel

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!