Home office helyett dolgozzunk az erdőben

-

Álmunkban sem gondoltak még a covidra, amikor több, mint tíz évvel ezelőtt két spanyol építész, Jose Selgas és Lucia Cano (SelgasCano) megtervezték saját irodájukat, amely egy Madrid melletti erdőben található.

A SelgasCano spanyol építészcég látványosan lendületes, mégis csekély környezetre gyakorolt hatású irodája egészen lenyűgöző, és tökéletes alternatívája a home office-nak.

A madridi erdő fái között megbújó építészeti alkotás szinte teljesen beleolvad a tájba. Belső tere egyszerre letisztult a minimalista bútorokkal, és a merész színeknek köszönhetően tele van energiával. Ha itt dolgoznánk, biztosan úgy éreznénk, hogy egy egészen különleges univerzumba csöppentunk, távol a megszokott, mozgalmas élettől. Talán nem is kell ennél kreatívabb munkakörnyezet.

spanyol-iroda-erdőben
Fotó: flickr.com

Az alagútszerű tér egyetlen helységből áll, ami nagyjából 72 négyzetméteres. Északi fekvésű falát 20 mm vastag, átlátszó akrilból készült íves ablak alkotja, míg a déli oldal szigetelt, üvegszálas és poliészter elemekből készült, amely árnyékot nyújt a közvetlen napfény ellen.

A formabontó irodát félig a földbe süllyesztették, így télen melegen marad, nyáron pedig kellemesen hűvös marad. Az épületet körülvevő fák látványa pedig  inspiráló környezetet biztosít a munkához és az alkotó tevékenységhez. Esős napokon akár hallhatjuk az esőcseppek kopogását is…  akárcsak kint lennénk a fák között.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

selgascano (@selgascano) által megosztott bejegyzés

Az 1998-ban alapított Selgascano cég Madridban működik. Az atelier munkáiban a polikróm anyagok használatára, az új anyagok kreatív feltárására, valamint az építészet és a környező táj kapcsolatára összpontosít. Jelenleg egy kis műteremként működnek, és a tulajdonosoknak feltett szándéka, hogy az is maradjon.

selgascaco-iroda-erdőben
Fotó: flickr.com

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!