spot_imgspot_img
spot_img

Holnap lesz a Siketek Világnapja!

-

Article Top Ad (AdSense)

Vasárnap lesz a siketek világnapja, ez alkalomból az Auchan kiemelt civil partnerével, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) közösen arra készül, hogy megmutassák, egy kis odafigyeléssel vagy egy kedves gesztussal a falak lebonthatók, hiszen – bár mindannyian mások vagyunk – alapvetően mégis egyformák. Az áruházlánc egyébként többszáz megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat.

Az Auchan Magyarország nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségre, mert úgy gondolja, mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy értékteremtő munkát végezhessen. Az áruházlánc ehhez a kiszámíthatóságot, stabilitást és az anyagi biztonságot tudja nyújtani, továbbá az el- és befogadó légkört. Utóbbiért sokat tesznek, most épp a siketek világnapja alkalmából készülnek egy minikampánnyal, ami azt mutatja meg, hogy minden különbözőségünk ellenére mennyi minden közös bennünk.

Az Auchan többszáz megváltozott munkaképességű munkavállalója között nagy számban képviseltetik magukat a siket és nagyothalló kollégák, akikkel legtöbbször a pénztárakban találkozhatunk. Az utóbbi időszak különösen nehéz volt számukra, mert a járvány miatti maszkviselés gyakorlatilag megakadályozta a kommunikációjukat, hiszen nem lehetett szájról olvasni. Az Auchan ezért segítő kártyákat vezetett be, hogy a munkatársak gördülékenyebben tudjanak kapcsolatot tartani a vásárlókkal. Természetesen az érintett kollégák integrációját számos módon elősegítik, különböző érzékenyítő tréningeket tartanak. Erre remek példa a siketek világnapja alkalmából szervezett jelnyelvi minitréning, ahol a SINOSZ-nak köszönhetően több mint száz munkatársuk ismerkedett meg a jelnyelv szépségeivel és sajátított el néhány hétköznapi, de kifejezetten a vállalatukra jellemző kifejezést.

Emellett egy fotósorozat is készült, a képeken egy siket vagy nagyothalló és egy ép halló munkatárs hirdeti, hogy sokkal több közös van bennünk, mint hinnénk, hiszen a legalapvetőbb dolgok, mint például meginni egy finom kávét, főzni, mosolyogni, mindannyiunknak éppoly sokat jelent. 

Mi az Auchannál azt tartjuk, hogy a sokféleségtől többek leszünk – mondja Széll Hajnalka, az Auchan Magyarország országos HR igazgatója. – Gazdag a kínálatunk, sokszínű a csapatunk és nincs két egyforma vásárlónk sem. Vállalatunk több mint tíz éve elkötelezett a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása iránt, ami hosszú távú HR stratégiánk egyik alapeleme. Célunk továbbra is az, hogy folyamatosan bővítsük a csapatunkat velük. Szeretünk együtt dolgozni, és azt tapasztaljuk, hogy az elfogadással, a toleranciával és a más élethelyzetben élők iránti megértéssel csak gazdagabbá vált a vállalati kultúránk. A világnap alkalmából a SINOSZ közreműködésével egy kicsit könnyedebb hangvételű kampánnyal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi közös van bennünk.”     

Az Auchan és a SINOSZ együttműködése hosszú évekre tekint vissza, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Magyarországon az egyik legtöbb siket és nagyothalló személyt foglalkoztató vállalat. Az idei siketek világnapja alkalmából útnak indított közös fotókampány egy újabb szép állomása és egyben üzenete is a közös értékek mentén folytatott munkánknak. A fényképeken keresztül olyan sikeres munkatársi kapcsolatok válnak láthatóvá, amelyek megmutatják, hogy nem a hallásállapot számít, hisz enélkül is megvan a közös nevező. A sokszínű munkatársi közösség érték, a versenyképesség egyik fontos záloga, melyet az Auchan felismert és HR stratégiájának esszenciális részeként kezeli – tette hozzá Dr. Hangya Dóra a SINOSZ munkaerő-piaci szolgáltatásvezetője.

 

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!