spot_imgspot_img
spot_img

Hogyan varázsoljuk tökéletessé tekintetünket?

-

Article Top Ad (AdSense)

Az elmúlt évek során szemünk ápolását és sminkelését kiegészítve, egyre nagyobb hangsúlyt kapott szemöldökünk karbantartása is, amelyet a maszkviselés tovább fokozott. Szemöldökünk nem csupán keretet ad szemünknek, hanem meghatározza egész arcunk karakterét is. Formázását a legjobb, ha szakemberre bízzuk, azonban sminkeléssel saját magunknak is szép, természetes és elegáns szemöldököt varázsolhatunk. A szemöldökformázók választéka napjainkban már szinte végtelen, így a számunkra leginkább megfelelő termék megtalálása igazi kihívást jelenthet. Szabó Doris, az AVON Sminkmestere ezért most elárulja nekünk a szemöldöksminkelés kulcsfontosságú szabályait, amelyek betartásával minden nap csodás megjelenést kölcsönözhetünk tekintetünknek.

Sminkünk elkészítésének nulladik lépéseként érdemes szemügyre vennünk szemöldökünk formáját. Ha szemöldökünk több törődést igényel két professzionális igazítás között, egy csipesz segítségével otthon is finoman kihúzhatjuk az esetlegesen rossz helyre nőtt szálakat. Az igazítást érdemes szemöldökünk átfésülésével kezdenünk, hiszen így könnyen a megfelelő irányba állíthatjuk a rakoncátlan szálakat.

A tökéletes szemöldöksmink elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy szemöldökünk adottságainak és céljainknak megfelelő textúrát használjunk. Manapság számtalan kiszerelés közül válogathatunk, amely típusokkal más-más hatást érhetünk el. Lágy, légies, természetes szemöldököket tűvékony ceruzák vagy filcek használatával érhetünk el, míg buja, drámai megjelenést színezett szemöldökspirálokkal eredményezhetünk. Ha szemöldökünk alapvetően jó formájú és a szálak is rendben vannak, csupán egy cseppnyi sűrítésre vágyunk, a por állagú szemöldökformázók, – mint például a True Perfect Brow szemöldökpúder – lesznek leghűségesebb társaink. Azonban, ha szemöldökünk hiányos és kiegészítésre szorul, válasszunk tartós szemöldökceruzát és ezt kombináljuk egy árnyalatban megfelelő szemöldökzselével. Bármilyen eszközt is választunk szemöldöksminkünk elkészítéséhez, érdemes mindig természetességre és eleganciára törekednünk.

Figyeljünk a színekre! Akárcsak alapozónk árnyalata, szemöldöktermékünk is merőben meghatározza sminkünk végkifejletét, kiválasztásakor érdemes hajunk színét szemügyre vennünk. A természetes, lágy hatás érdekében válasszunk a hajunk színénél egy árnyalattal világosabb tónust, amennyiben viszont erőteljesebb, szigorúbb tekintetre vágyunk, használjunk sötétebb, markánsabb színeket. A leggyakorlottabbak számára a szakértő az ombre hatású szemöldökfestést javasolja, amellyel igazán természetes végeredményt érhetünk el oly módon, hogy a szemöldök kezdetét világosabbra és a vége felé egyre sötétebbre színezzük. Szabó Doris ehhez az AVON ombre szemöldökpalettáját ajánlja, amely minden árnyalatot tartalmaz, amelyre szükségünk lehet egy tökéletes ombre szemöldöksmink elkészítéséhez.

Neszesszerünk fontos kelléke lehet egy átlátszó szemöldökzselé is, amellyel nemcsak rakoncátlan szálainkat fixálhatjuk, de szőrszálaink természetes fényét is visszavarázsolhatjuk. A Sminkmester ehhez a Color Trend színtelen szempilla- és szemöldökgélt javasolja, amely kefés végének köszönhetően igazán praktikus és gyors megoldást kínál szemöldökünk formázására és fixálására.

A szemöldöksminkünk utolsó lépéseként használjunk alsó szemöldökívünk alatt finoman csillogó highlightert, amellyel kiemelhetjük és kihangsúlyozhatjuk szemöldökünk tökéletes vonalait, tekintetünket ragyogóvá és üdévé varázsolhatjuk. A szakértő tippje ehhez a kétvégű szemöldökceruza és highlighter, amely segítségével nem csupán szemöldökünk formáját tökéletesíthetjük, hanem egyszerűen kiemelhetjük és optikailag megemelhetjük azt.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!