spot_imgspot_img
spot_img

Hogyan válasszunk napszemüveget, ha biztonságban szeretnénk tudni szemeinket?

-

Article Top Ad (AdSense)

Megérkezett a nyár. A napsütéses órák megnövekedett száma azt jelenti, hogy sokkal több időt töltünk el a szabadban, ami veszélyt is rejthet szemeinkre nézve. Szalay Szabolcs, a Premium Vision Optika üzletvezető igazgatója elárulja, miért olyan fontos ebben az időszakban a biztonságos napszemüveg használata. 

A napszemüveg kiválasztása sokak számára nehéz feladatot jelent. 

– A stílust félretéve más dolgokat is figyelembe kell vennünk a megfelelő pár kiválasztásakor. Ezek végülis nem csak kiegészítők, legfőképpen azt a célt szolgálják, hogy megvédjék szemünket a nap káros hatásaitól – mondta a szakember, aki az alábbiakban részletezi, mire figyeljünk oda a megfelelő napszemüveg kiválasztásánál?!

UV védelem mindenek felett – a Nap olyan sugárzást bocsát ki, amelyet nem látunk, és nem érzünk, ennek ellenére károsítja a szemeinket. Olyan szemüveget érdemes vásárolni, amely elzárja az UVA és az UVB sugarak 100%-át. 

Megfelelő méret – A szemet körülölelő napszemüveg segíthet az UV-fény blokkolásában, míg ha nem passzol arcunkhoz, az könnyen bejuthat a keret mellett. 

A lencse és a színe – Az, hogy egy lencse szinte sötét, még nem jelenti azt, hogy blokkolja az UV sugarakat. A pupillánk szabályozza, hogy mennyi fény jut be a szemünkbe. A sötétített lencsék viselésekor a pupilla kitágul, több fényt enged be. Ha a napszemüvegünk nem képes az UV-sugarak blokkolására, akkor többet árthatunk a viselésével, mint használunk.

Ha felmerül a kérdés, milyen napszemüveg lenne a legalkalmasabb a szemeink védelmére, és mi az, ami jól állna?! A Premium Vision segít ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában és az ideális napszemüveg kiválasztásában. 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!