spot_imgspot_img
spot_img

Hogyan tisztítsuk meg tavasszal a lakást a negatív energiáktól?

-

Article Top Ad (AdSense)

A hideg, sötét téli hónapokban sok időt töltöttünk bezárva a lakás négy fala között. Most, hogy végre beköszöntött a tavasz, itt az ideje, hogy eltüntessük a rendetlenséget, és kitakarítsuk a télen felgyülemlett port. Ideje kitisztítani a pangó téli energiát, és meghívni a tavasz frissítő, üde energiáit.

Ismered azt az érzést, amikor belépsz egy szobába, és szinte tapintani lehet a nehéz és negatív energiát? Lehet, hogy pont egy nagy veszekedés volt, vagy egy ott lakó találkozott  valakivel, aki átadta rossz energiáit és hazavitte a negatív részecskéket. Ha otthonunk energiája fáradt és nyomasztó az nem, hogy nem tölt fel, hanem fáradtságot, rossz éjszakákat, komorságot, és rossz hangulatot eredményezhet. Most, hogy itt a tavasz állítsuk helyre otthonunk harmóniáját az alábbi tippek segítségével:

Takarítás és rendrakás

Először is szüntessük meg a zűrzavart, amely több hónapig tartó lakásban gubbasztás után gyűlt össze. A rendetlenség eltávolítása két okból is fontos. Egyrészt a rendetlenség olyan, mint a mágnes. Bárhol is van összegyűjti a port és megáll az energia. A rendetlenség megszüntetése lehetővé teszi, hogy a tavasz friss energiája beköltözhessen a házba és szabadon áramoljon. Másrészt, a rendetlenség eltávolítása, az olyan régi dolgoktól való megszabadulás, amelyeket már nem használunk, vagy amelyekre már nincs szükség, teret biztosít az újhoz és a növekedéséhez. A kora tavasz fontos időszak a tisztítás elvégzésére, így utat nyithat a növekedésnek és a bőségnek. Tegyél egy próbát: válassz ki egy olyan területet otthonodban, amelyik zavar. Állíts be egy időzítőt, és mindössze 15 percig takarítsd és rakd rendbe. Adományozz el mindent, amit egy éve nem használsz, és mondj búcsút mindennek, ami nem okoz örömöt. Csináld ezt néhány napig, és meglátod mennyire csökken majd a rendetlenség és helyébe ragyogó tiszta energiák költöznek.

Sózzunk

A só kiváló természetes tisztítószer, és egyben gyakori módszer a negatív energia eltávolítására a térből. Önts vagy kis tálba helyezz el bármilyen természetes sót a tisztítani kívánt helyiségek sarkaiba. Adj neki 48 órát, hogy csapdába ejtse és elnyelje a rossz energiákat, majd porszívózd fel vagy öntsd ki a tálat. Használhatsz himalájai sógyertyát, vagy készíthet saját sógyertyát is.

Vessük be kedvenc kristályainkat

Kristályokkal nem csak magunkat díszíthetjük, hanem teret is tisztíthatunk. Az általuk hordozott energiák miatt az egyes köveknek különleges erejük van. Például egy ház vagy szoba tisztítására alkalmas lehet egy lila ametiszt, aminek védő és tisztító hatása van. Egy kiállított kristálycsoport  nem csak gyönyörű, hanem új energiát is hoz otthonunkba. Az olyan kristályok, mint a fekete turmalin, a hematit és a szelenit szintén kiválóan tisztítják a negatív energiákat. Helyezzünk fekete turmalint valamelyik szoba négy sarkába, az ablakpárkányra vagy az ágy sarkába, hogy elnyelje a mérgező és negatív energiákat. A fekete turmalin az elektromágneses energiát is elnyeli, ezért tartsunk belőlük az elektronikai eszközök, például számítógépek és tévék mellett is.

A növények tisztítják a levegőt

Számos egészségügyi előnnyel jár, ha növényeket tartunk otthonunkban. Tisztítják a levegőt, és köztudott, hogy boldoggá tesznek. A tavasz csodálatos időszak arra, hogy növényeket vigyünk be otthonunkba, mert így is össze tudunk kapcsolódni a tavasz erőteljes friss és új energiáival.

zsálya-negatív energiák
Zsálya köteg. Fotó: Ginny Rose Stewart/unsplash.com

Zsálya füstölő a tiszta energiákért

A zsálya füstölő egy szárított levélköteg, amelyet az egyik oldalán meggyújtva égetünk el. Ekkor a növény erős illata felszabadul, de nem kell megijedni. Helyezzük a zsályát egy tál fölé, és tartsuk a köteget úgy, hogy a vége lefelé legyen. Ezután haladjunk körbe otthonunkba, járjuk be az egész lakást vagy házat mindig egy nyitott ablak vagy ajtó irányába, hogy kivezessük a házból a negatív energiákat. Fordítsunk különös figyelmet a sarkokra, mert ezek azok a helyek, ahol a negatív energia összegyűlik és megáll. Tisztító rituálénk közben pedig akár egy-két pozitív kívánságot is megfogalmazhatunk.

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!