spot_imgspot_img
spot_img

Hírességek, akik karácsonykor születtek

-

Article Top Ad (AdSense)

Szerencse vagy átok pont karácsonykor születni? Sokan vannak, akik  karácsonykor  látták meg a napvilágot, így kénytelenek a feldíszített fenyőfa mellett a gyertyát is elfújni a tortájukon. Hírességek, akik karácsonykor születtek.

Fotó:Envato

DECEMBER 24

Erzsébet királyné, Sisi (1837 -1898)
A magyarok kedvenc királynéja, I. Ferenc József  osztrák császár és magyar király felesége. Élete amilyen szerencsésen indult olyan tragikusan ért véget.  Szenteste született Németországban, ráadásul vasárnap, csupa olyan előjel, aminek alapján  feltételezni lehetett, hogy különleges életút vár rá.  A legendás szépségű lány sorsa tündérmesének indult, szerelmi házasságot kötött az osztrák császárral, ám a bécsi udvari élet nem tette boldoggá a szabad szellemű fiatal nőt. Sok időt töltött Magyarországon, imádta a magyarokat, a magyar kultúrát, és a magyarok is nagyon szerették királynéjüket. Nyughatatlan természetű volt, fia, Rudolf trónörökös halála után ideje nagy részét utazással töltötte, Korfu szigetén palotát épített. 1898-ban Genfben  egy olasz anarchista szíven szúrta egy törrel. Legendás figuráját a Sissi című trilógiában a bájos  színésznő, Romy Schneider játszotta el 1955-ben, akinek legalább oyan tragikusan ért véget az élete, mint az általa megformált királynénak.
Wikipedia.org- Erzsébet királyné magyar koronázási öltözékében (Emil Rabending felvétele, 1867)

Ava Gardner 1922

Az amerikai szinésznőt kora egyik legnagyobb sztárjának tartották.  Észak-Karolinában egy dohányültetvényen nőtt fel hét gyerek legkisebbikeként.  Szépsége  repítette el Hollywoodba, ugyanis fényképész sógora kitett róla egy képet a kirakatába. A gyönyörű lányra  egy színházi szakember figyelt fel és javaslatára elküldték fotóját  az MGM-nek, ami azonnal szerződést akart kötni vele. Sztár csináltak belőle, ám a stúdió szinte kizárólag csodás külsejére és két, érdekes házassára épített. Az ötvenes évek első felében meglendült a karrierje. Számos filmben játszott, a “Mogambo” című filmjéért Oscar-díjra is jelölték 1953-ban, de nem ő nyerte meg. Harmadik házasságát Frank Sinatrával kötötte 1951-ben, hat évig voltak házasok, ám utána is jó barátságban maradtak. Ava nem szerette  Hollywoodot, Európában talált magára, 1957-ben Madridba költözött, majd később Londonba. 1990-ben halt meg, Észak-Karolinában helyezték örök nyugalomra.

Ricky Martin „Ricky” Martin, 1971

Puerto Rico-i énekes egy Menudo nevű helyi fiúbanda tagjaként kezdte az éneklést, majd  1994-ben Los Angelesbe költözött, ahol belekóstolt a színészetbe is. A General Hospitaé című sorozatban tűnt fel. Az 1998-as franciaországi világbajnokságra írt La Copa de la Vida című számával vált ismertté. 2002-ben az UNICEF nagyköveteként alapítványt hozott létre. 2010-ben vállalta föl először nyíltan a homoszexualitását. Párjával négy gyermeket nevelnek, ebből csak kettő közös, és mindet  béranya hordta ki. 2018-ban  Budapesten koncertezett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ricky Martin (@ricky_martin) által megosztott bejegyzés

Závodi János 1947

A gitáros a Piramis együttes egyik alapítója, melynek 1975-től 1982-ig volt tagja. A rock banda hihetetlen népszerűségnek örvendett, olyan nótákat énekeltek, amik örökzöldnek számítanak: Égni kell annak, aki gyújtani akar, a Szállj fel magasra! vagy a Kívánj igazi ünnepet! A Piramis feloszlását követően 1983-ban a Hobo Blues Bandhez csatlakozott, ahol másfél éven keresztül gitározott.  Nem csak a születésnapját és a szentestét  ünnepli 24-én, rögtön utána a névnapját is, ezt már nyolcéves fiával együtt,  aki az V. (ötödik) Závodi János a családban. 2014 januárjában, 66 évesen lett ismét apa, majd hetvenévesen feleségül vette kisfia édesanyját, akivel több mint tíz éve alkotnak egy párt.

DECEMBER 25

Humphrey Bogart 1899

Talán még a mai generáció is ismeri a minden idők egyik legjobb filmjei között jegyzett Casablanca című háborús románcot. Az 1943-ban bemutatott  filmben a szívtiprót  Bogart játszotta  fiatal svéd szépség, Ingrid Bergman oldalán. Az Oscar-díjra jelölték  színész kategóriában, ám csak a film zsebelt be számos  elismerést, a legjobb film, a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezés díját.  Az 1940-1950-es évek egyik legnépszerűbb színésze karrierje során több mint 80 filmben játszott. Négyszer volt nős, a leghíresebb, negyedik házassága Lauren Bacall-lal köttetett, akitől két gyereke, Stephen és Leslie Howard született. Erős dohányos volt, nyelőcsőrákban halt meg1957 január 14-én.

Armin Van Buuren 1976

A fiatal  holland lemezlovas a fesztiválok egyik kedvence. A Balaton Sound rendszeres fellépője, imádják a fiatalok. 1996 -ban érte el első sikerét, karrierje óta felfelé ível. Húsz éve hetente jelentkező, trance rádió műsorát 40 millióan hallgatják, már a 900.  adáson van túl. 2012-ben is az elektronikus zenei orientáltságú DJ Mag brit magazin Top 100 lemezlovas szavazásán  ötször választotta  meg a világ legjobbjának. Jelölték Grammy-díjra is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Armin van Buuren (@arminvanbuuren) által megosztott bejegyzés

Helena Christensen 1968

A 80-as évek szupermodellje dán édesapától és perui édesanyától született Koppenhágában. Zenész szeretett volna lenni, de már  9 évesen bekerült a modellvilágba. és 21 évesen a legjobbak közé  jutott. Fénykorában Gianni Versace kedvenc modellje lett, de dolgozott a Dior, Chanel, Calvin Klein divatházaknak, és  Victoria’s Secret egyik angyala lett. Modellkarrierjét 2005-ben fejezte be, de továbbra is a divatszakmában  tevékenykedik: divatlapokat szerkeszt (Vogue, Marie Claire, Nylon), saját ruházati  céget inditott, ruhákat tervez.  Fotósként is dolgozik, nemrég az egyik modellje Palvin Barbara volt. A világ legmenőbb férfiai keresték a kegyeit,  Leonardo Di Caprióhoz, az INXS frontembere, Michael Hutchence. Norman Reeadusz színésztől  született Mingus Lucien nevű fia. Az Interpol énekese, Paul Banks mellett állapodott meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helena (@helenachristensen) által megosztott bejegyzés

DECEMBER 26

Jared Leto 1971

Amerikai színész és zenész, a Thirty Seconds to Mars amerikai rockegyüttes énekese, gitárosa és dalszerzője. Egy kábítószerfüggő megformálásával vált ismertté a Rekviem egy álomért filmben.  2014-ben Oscar-díjat nyert a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért. Igazi átváltozó művész, szerepeiért képes teljesen kifordulni normális fizikai formájából, meghízni, lefogyni. A jelenleg mozikban futó Gucci-ház című  filmben felismerhetetlenné lett maszkírozva, mindehhez olasz akcentussal beszél.

Ábrahám Edit 1972 

A Barátok közt című sorozat hozta meg a színésznőnek a közimertséget, amelyben kétszer is alakította Berényi Claudiát, 1998-2014 -ig és 2019-21-ig, a sorozat befejezéséig. Már kislány kora óta színésznőnek készült. Első komolyabb szerepét 17 évesen kapta meg,  innentől rendszeresen szerepelt tévéjátékokban, filmsorozatokban, színházban és énekelt is.  1998-ban megkapta Berényi Klaudia szerepét a Barátok köztben, azóta ezzel a karakterrel azonosítják. 2014-ben otthagyta  a sorozatot, mert szerettet volna  többet foglalkozni a családjával és a színház is vonzotta. Ám ebben az időszakban  elvált a férjétől,  és a színházban sem találták meg azok a szerepek, amikre vágyott, így 5 év után visszatért a sorozatba. 2018 decemberében unokája született, a nagymamai szerep ad értelmet a napjainak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ábrahám Edit (@abrahameditofficial) által megosztott bejegyzés

 

Gryllus Dorka 1972 

A közkedvelt magyar színésznő művész családban született. Édesapja Gryllus Dániel, a Kaláka együttes vezetője, édesanyja Kőváry Katalin Jászai Mari-díjas rendező.  Énekesnőként kezdte a művészi pályafutását, 1990-től az Ef Zámbó Happy Dead Bandben énekelt. Egy magyar vígjátéksorozat epizódszerepében láthattuk először képernyőn, 1992-ben, majd 4 évvel később már számos darabban szerepelt, filmeket forgatott. A kétezres években Németországban is befutott, évekig Berlin és Budapest között ingázott. 2001-ben feleségül ment Geszti Péterhez, de a távházasság nem működött, 2006-ban elváltak. Itthon egy próbán ismerte meg Simon Kornélt, akivel egymásba szerettek. Első gyermekük 2012 tavaszán született meg, Soma, kilenc évvel később, 47 éves korában, amikor már  lemondott az anyaságról, teherbe esett, és 2020  novemberében újabb kisfiúnak adott életet, Áronnak. A baba születése előtt egy hónappal házasodtak össze Kornéllal.

Gryllus Dorka
Fotó: Rafaela Pröll

Gryllus Dorkáról még itt olvashatsz!

Gryllus Dorka: Egy igazi színpadi szerelem a miénk

 

 

 
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!