spot_imgspot_img
spot_img

Hinta a fellegekben – ilyen a kilátás Amsterdam felett

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha a megkérdezném a barátaimat vagy a közvetlen környezetemben bárkit, nem találnék olyat, aki gyerekként ne szeretett volna hintázni. Hiszen a hintán való lengés elképesztő adrenalin löketet ad, és egy egészen új világ tárul a gyerekek szeme elé fenn a magasban. Ezt az élményt azonban felnőtt fejjel is átélhetjük, nem máshol, mint Amszterdamban, egy felhőkarcoló tetején.

Az A’DAM nem más, mint egy kilátó neve, amely Amszterdam legmagasabb épületének tetején helyezkedik el és az itt található hinta az egyik legmenőbb látványosság a városban.

Hinta-kilátó a város felett

Az Amszterdam Hinta hivatalosan a város északi részén található, de közvetlenül a központi pályaudvar mögött van – az IJ-folyó túloldalán. A hinta a magas A’DAM-kilátó tetején épült, és már messziről látható.

Ez az amszterdami épület 85 méter magas és 100 méter magas az árbóccal együtt. 22 emeletes, és Amszterdam 30 legmagasabb épülete között van. Pontosabban a 28-ik helyen. Amszterdam legmagasabb épülete a Rembrandt-torony, mely 135 méter magas.

A hintáról gyönyörű kilátás nyílik Amszterdam városára. Láthatjuk az Amszterdam folyót, a központi pályaudvart, a hajókat, a csatornákat, a központot, a város északi és keleti részét, kerékpárosokat, vonatokat, templomokat, a város vörös lámpás negyedét és még sok mást. Mindezt felülről.

Naplementében csodás a kilátás a város felett (Fotó: Amsterdamtours)

A kilátás azonban időjárás függő. Napsütéses napokon mérföldekre is el lehet látni! A város egészen máshogy néz ki felülről. Felhős vagy esős napokon természetesen kevésbé jó a kilátás. A legszebb pillanat azonban a naplemente. Csodás kilátás nyílik a városra a lemenő nap utolsó fényében.

A kilátóban egy étterem is működik, ahol barátságos kiszolgálás, finom ételek, nagyszerű italok és hangulat várja a látogatókat. Ez Európa legmagasabb hintája, amit valószínűleg mindenki szeretne egyszer kipróbálni.

Hogyan hintázhatunk?

A rooftop hintának nincs életkorhoz kötött határa, tehát akár a nagyit, nagypapát is felvihetjük magunkkal.

Jegy vásárláskor 20 percnyi időkeretet kapunk. Ebbe beletartozik a be- és kiszállás, de a koordinátor rövid magyarázata is. Maga az amszterdami hintázás 5-10 percig tart. A rooftop hintát egyszerre hat személy használhatja. Három hintával rendelkezik és minden hintában 2 fő részére van hely.

Egyszerre 6 fő élvezheti a hintázást (Fotó: Amsterdamtours)

Az Amszterdam Hinta teljesen biztonságos. A 2016-os megnyitása óta nem történt még baleset. Minden berendezés új, rendszeresen ellenőrzött és karbantartott. Azonban saját biztonságunk érdekében fontos, hogy kövessük a koordinátorok utasításait.

Fontos tudni: ilyen magasságban jobban fúj a szél, mint az utca szintjén. Ezért érdemes melegen öltöznünk, ha hintázni megyünk. Hölgyeknek nem ajánlott szoknyában, vagy egybe-ruhában menni, és lehetőleg a hajukat is tűzzék össze.

Úszó farm és lebegő házak – Hollandia már felkészült az éghajlatváltozásra

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!