spot_imgspot_img
spot_img

Hétköznapi tárgyaink, amiken rengeteg kórokozó van

-

Article Top Ad (AdSense)

Vannak tárgyak, amiket naponta többször megérintünk, de valahogy mégsem takarítjuk őket rendszeresen. Olyan hétköznapi használati eszközöket írtunk össze, amiket érdemes gyakran fertőtleníteni.

Villanykapcsolók, kilincsek

Gondold végig, hogy az elmúlt néhány órában, hány villanykapcsolót, lámpán lévő kapcsolót és kilincset érintettél meg! Bejárati ajtókat, lakáson belüli szobaajtókat, mellékhelyiségek ajtajait, szobák és irodák villanykapcsolóit naponta többször megfogjuk. Sokszor a tömegközlekedési eszközök kapaszkodói után is akár. Néha egy kis ecetbe mártott rongyot húzz végig óvatosan a kilincseken és a kapcsolókon is.

Pénztárca

Ez a kiegészítőnk rengeteg szennyeződésnek ki van téve, hiszen a benne lévő pénz és kártyák miatt számtalanszor előkapjuk, letesszük. Papírpénz, aprók cserélődnek benne, olyan tárgyak, amiket már előttünk is sokan összetapicskoltak. A pénztárcádat antibakteriális törlőkendővel tisztogasd meg akár napi rendszerességgel is.

Távirányító

Ez a kis kütyü a leglehetetlenebb helyeken tud kallódni, ugye? Beesik a kanapé mögé, valahogy feljut a polcokra, vagy nemes egyszerűséggel ráülünk. Megérdemli a figyelmet, mindenképp fordíts gondot a rendszeres fertőtlenítésére.

WC-ülőke és lehúzó gomb

A mellékhelyiségekben is rengetegszer megfordulunk egy nap. A saját toalettünk takarításánál az ülőke és a lehúzó gomb fertőtlenítésére is oda kell figyelni. A wc-papír tartójáról sem szabad megfeledkezni a takarítások alkalmával.

Szivacs

A mosogatószivacs jó kis mindenes a konyhában, vagy akár a fürdőszobában is, ám szegény néha már elég viseltes, mikor kidobjuk. Rengeteg zsír, ételmaradék, morzsa megfordul rajta és benne. Érdemes gyakran cserélni, mert a szálak közt megtelepednek a kórokozók. Az állandó nedves környezet is megköveteli a gyakori szivacsváltást.

Szekrényajtók, fogantyúk 

A szekrényeink nyitogatásakor szintén nem nagyon agyalunk azon, hogy vajon mikor mostunk utoljára kezet. A sütés és főzés műveletei alatt a konyhában is összetapicskoljuk a szekrények és a hűtő nyitókáját. Épp ezért egy kevés fertőtlenítővel ezeket a fogantyúkat is célszerű hetente akár többször is megszabadítani a nyomoktól és a kórokozóktól.

Klaviatúra, egér

A billentyűzet és az egér is olyan mindennapi használatban lévő tárgy, amire tényleg ráfér a rendszeres fertőtlenítés. Sok, nem túl gusztusos dolog is felgyűlik a gombok közt és alatt. Vannak már vicces kinézetű billentyűzet-tisztító zselék is, próbáld ki valamelyiket!

Kormány, sebességváltó

Mindkét tárgyat számtalanszor megragadjuk, de mégis mostohagyerekek, mert kevés törődést kapnak, már ami a tisztításukat illeti. Antibakteriális törlőkendővel napi szinten megtisztíthatod őket.

képek: pixabay.com

Ha szívesen olvasnál jópofa háztartási tippeket, akkor ezeket a cikkeket neked ajánljuk:

5 tipp a jégkockatartó ötletes felhasználására

5 ötlet a szívószál kreatív felhasználásához

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!