spot_imgspot_img
spot_img

Hazánkban több százezer nő él bántalmazó kapcsolatban

-

Article Top Ad (AdSense)

„Mit veszel fel? Hogy nézel ki? Kivel találkozol? Milyen anya vagy te? Mire költötted el a pénzt, amit adtam?” – bizonyos helyzetekben talán ártalmatlannak tűnő kérdések, ugyanakkor nagyon árulkodóak is lehetnek. Amikor kapcsolati erőszakra gondolunk, legtöbbünknek a fizikai bántalmazás, a látható sebek, zúzódások és sérülések jutnak eszünkbe, azonban sok esetben a kapcsolaton belüli bántalmazás jelei kívülről nem láthatóak. Éppen ezért, az AVON, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szakértőinek közreműködésével készített videójában a kapcsolati erőszak leggyakoribb formáira és ismertető jeleire hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy az áldozatoknak van hova fordulniuk segítségért. Ezen felül a vállalat idén is 10 millió forint támogatással segíti a Segélyszervezet munkáját.

A kapcsolaton belüli erőszak nagyon gyakori és jelentős probléma világszerte, hiszen minden harmadik nő elszenvedett már élete során valamilyenfajta bántalmazást. Ezért létfontosságú, hogy felhívjuk a figyelmet, és tudatosítsuk, hogy a kapcsolati erőszak súlyos társadalmi probléma, amelynek minden formája ellen fel kell lépnünk közösen és az érintetteket segíteni kell. Az AVON a nők vállalataként hosszú évek óta harcol a kapcsolati erőszak ellen, amelynek részeként idén a 16 Akciónap kezdeményezéshez csatlakozva kampányol az áldozatok megsegítéséért, legyen szó fizikai, szóbeli, lelki, gazdasági vagy szexuális bántalmazásról. A vállalat készített idén egy videót, amelyben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szakértőinek közreműködésével hívja fel a figyelmet a kapcsolati erőszak formáira, esetleges jeleire és arra, hogy van kiút egy bántalmazó kapcsolatból. A videó nem csupán az áldozatok számára lehet hasznos, hanem segíthet abban is, hogy bárki könnyebben felismerhesse azt, ha valamelyik szerettének, hozzátartozójának segítségre van szüksége. A felvétel az AVON YouTube csatornáján, a következő linkre kattintva tekinthető meg: 

Az AVON a kapcsolaton belüli erőszak felszámolásáért és az áldozatok támogatásáért tett törekvéseinek keretében az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is pénzadománnyal, 10 millió forinttal támogatta a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, amelyet a szervezet a bántalmazottak számára fenntartott Titkos menedékház bővítésére, illetve a Krízisambulanciák üzemeltetésének finanszírozására fordít.  A nagy összegű segítséget a tavaly meghirdetett Avon Angyala elismerés egyik díjazottja, Lenner Kertész Zsuzsanna AVON Koordintáror adta át, aki maga is szívügyének tekinti a segítést, és önkéntes munkával varázsolja szebbé és könnyebbé nap mint nap mások életét. A pénzadományon túl több mint 2 millió Ft értékű termékadománnyal is támogatja a vállalat a segélyszervezet munkáját, amelyekkel a MÖS által üzemeltetett intézményekben ellátottak karácsonyát teszi szebbé.

 „Évek óta elhivatottan küzdünk az áldozatok támogatásáért és azért, hogy minél több érintetthez eljusson az üzenet, hogy a kapcsolati helyette: erőszak  – legyen az fizikai vagy lelki – ugyanúgy elfogadhatatlan, és van segítség az áldozatok számára. Az adományainkon túl ezért is készítettük el „Beszéljünk a kapcsolati erőszakról című kisfilmünket, amelyben a legfontosabb információkat gyűjtöttük össze. Bízunk benne, hogy minél több emberhez el tudjuk juttatni üzenetünket, és kisfilmünk segítségével sokak felismerhetik, hogy akár saját környezetükben is lehet olyan ember, akit rendszeresen bántalmaznak, és megtudhatják, milyen módon kaphatnak az érintettek segítséget” – nyilatkozta a téma kapcsán Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!