spot_imgspot_img
spot_img

Hatott az imalánc: A Budapesti Operettszínház balerinája túl van az életveszélyen

-

Article Top Ad (AdSense)

Már nem lebeg élet és halál között a Budapesti Operettszínház balerinája, aki a hétfő délelőtti budapesti házomlás során megsérült. Imaláncot is indítottak a táncművész felépüléséért és most csodáról beszélnek

Ahogy azt a BCOOL is megírta, hétfő délelőtt leomlott az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatt ház párkányfala és több száz kiló törmelék terítette be az utcát. A balesetben több parkoló autó roncsolódott össze és négyen megsérültek, közülük az Operettszínház táncművésze súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett. A 26 éves Tóth Nikolett a kedvesével és egyben kollégájával, Babácsi Bejáminnal egy próbára tartottak az Operettszínházba. Mint kiderült, figyelmesek lettek a robajra, de már nem volt idejük elfutni az omlás előle. Benjámin percekkel később megtalálta az eszméletlen barátnőjét, és azonnal hívta a mentőket.

 

Imaláncot kezdeményezett az Operettszínház főigazgatója

A Budapesti Operettszínház Kiss-B. Atilla főigazgató kérésére kedden imaláncot indítottak a Mária Rádióban, és a hallgatókkal együtt imádkoznak minden nap a táncos felépüléséért.

Már nincs kómában a táncművész

„A terézvárosi házomlás során súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett fiatal táncművészünket már nem tartják mesterséges altatásban, állapota stabil, folyamatosan javul. A sürgős, életmentő beavatkozások megtörténtek, hamarosan sor kerül a gerincsérülése miatti újabb műtétre” – írja a Teátrum a közleményében.

A Budapest VI. Kerületi Rendőrkapitányságtól egy külön nyomozócsoporttal vizsgálják ki a házomlás ügyét, amiből könnyen bűncselekmény lehet, ha maradandó sérülést szenvedett Nikolett.

A szinhaz.online a balerina gimnáziumi évfolyamtársának szavait idézte: „A korosztályunkban mindenkit megrázott a balesete. Niki mindig is középpontban volt, és állandóan nevetett. Nehéz elképzelnünk civilként, ő a színpadra született. Mindannyian a legjobbakban reménykedünk, és többen csatlakoztunk a színháza által indított imalánchoz is, talán ez is segített a barátunkon. Niki egy igazi harcos. Szinte csoda, ami vele történik. Javult az állapota, de a gerincéhez továbbra sem mernek az orvosok hozzányúlni.”– mondta a balerina közeli ismerőse.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!