spot_imgspot_img
spot_img

Hatalmas díjat nyert a Magyar Zene Háza Cannes-ban

-

Article Top Ad (AdSense)

Történelmi pillanat: 2022. március 17-én a Magyar Zene Háza nyerte el a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításának zsűri fődíját.

Az ingatlanszakma Oscar díjának számító MIPIM -díjjal évről-évre a leginnovatívabb megvalósulásokat jutalmazzák Cannes-ban. Idén pedig igazán büszkék lehetünk, mert  a zsűri egyhangú szavazással a világ legjobb épületeit felvonultató mezőny elé helyezte a 2022-ben megnyílt Magyar Zene Házát, amely így Magyarország egyik legtöbb elismeréssel rendelkező épületévé vált.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magyar Zene Háza (@magyarzenehaza) által megosztott bejegyzés

Az épületet a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervezte, amelyet aztán a 170 nemzetközi pályázati műből választott ki zsűri. Az ikonikus kortárs építészeti alkotás külseje igen formabontó, amely alatt egy sokszínű programválasztékot kínáló zenei intézményt bújik meg. Az épület egy régi irodaház helyén épület fel a Városligetben, ahol sokezer négyzetméternyi zöldfelület is helyet kapott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magyar Zene Háza (@magyarzenehaza) által megosztott bejegyzés

 „A Magyar Zene Háza a japán sztárépítész Sou Fujimoto egyedülálló építészeti víziójának, és a Batta András vezette csapat tartalmi koncepciójának olyan rendkívüli ötvözete, mely többszáz magyar szakember közreműködésével jött létre, s amely méltán vívta ki a tekintélyes nemzetközi szakemberekből álló zsűri elismerését, a világ figyelmét ismét a Liget Budapest Projektre irányítva.” – emelte ki Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója. – és hozzátette: „Az intézmény idén januári megnyitását követően immár látható, hogy az új zenei intézmény Budapest egyik új, emblematikus épületévé vált, hiszen a ház rendkívüli népszerűségnek örvend, kiállítása és zenei programjai folyamatosan teltházasak, de sokan csak azért látogatnak el, hogy megcsodálják ezt a különleges épületet. A mostani rangos elismerés is visszaigazolja, hogy a Liget Budapest Projekt teljes megvalósításával a Városliget a családi programok és a kulturális élet világszerte unikálisnak számító központjává, a város pezsgő találkozóhelyévé válik.”

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!