spot_imgspot_img
spot_img

Hatalmas az érdeklődés az Illúziók Múzeuma iránt

-

Article Top Ad (AdSense)

November végén nyílt meg Budapesten egy nagyon különleges múzeum. 50 világváros után – köztük Párizs, Dubai és New York – végre megérkezett a fővárosunkba is az Illúziók Múzeuma. Az emberi érzékelés csodáin alapuló franchise elképesztő élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Mi is ez?

Az Illúziók Múzeumában szó szerint káprázni fog a szemünk, néhol az optikai csalódás szinte varázslatnak tűnik. A tárlat összesen 8 szobából áll, körülbelül egy óra alatt látogatható végig. A végtelen teremmel kezdődik a buli, ahol a falakat plafonig érő tükrök borítják. Az örvénylő alagút igazán összezavarja az érzékelésünket, a szemünk és az agyunk mást-mást kommunikál felénk.

A fordított szobában a feje tetejére áll a világ, belépve minden egyes érzékszervünk azt üvölti, hogy lefelé fejjel lógunk a mennyezetről. Ez természetesen nem valós, csak az emberi agy működésének egyik csodája.

Illúziók Múzeuma
A feje tetejére állt a világ a múzeumban!

A káprázat a trükkös szobában folytatódik, ahol megszűnnek a magasságok és bárkiből egy pillanat alatt óriás – vagy akár apró törpe válhat. Csak nézőpont kérdése! A hologramok, sztereogramok és optikai illúziók varázslatos élményt nyújtanak. Minden korosztálynak tartogat meglepetéseket és néhány áll-leesést, szuper családi programlehetőség.

A szórakoztató és lenyűgöző trükkök világában a kicsiktől a nagyokig mindenki megfejtheti, hogy miért látunk olyan dolgokat, amiket az agyunk képtelen felfogni, egyszerre tanulhatunk a perspektíváról, érzéki csalódásról, valamint a tudomány és az emberi agy csodájáról.

Illúziók Múzeuma
Kamarás Norbiék is ellátogattak a trükkös szobába!

„Az Illúziók Múzeuma egy igazi 21. századi múzeum, amely egyszerre szórakoztat, lenyűgöz és megkérdőjelezi az érzékeinket. Két kreatív építész találta ki Zágrábban a koncepciót 2015-ben, azóta pedig a világ 50 nagyvárosát meghódította már. Talán az egyik leggyorsabban terjeszkedő franchise-ról beszélhetünk, ami Seattle-től Shanghai-ig mindenhol ámulatba ejti a látogatókat. – nyilatkozta Jakab Ingrid múzeumigazgató. 

A legfontosabb tudnivalók

Az ünnepi időszak előtt akkora volt az érdeklődés a múzeum iránt, hogy jelentős sorbanállások alakultak ki a helyszín előtt. Ebből okulva érdemes használni a nemrég bevezetett időpont-foglalási rendszert, amit ezen a linken tudunk elérni.  A jegyutalvány csak az online, időpontra történő regisztráció után jogosít a Múzeumba történő belépésre.

A belépőjegy 3900 Ft felnőttek részére, az 5-14 év közötti gyerekekek 2500 Ft-ért látogathatják meg a helyet. 5 éves kor alatt ingyenes a belépés. Van kedvezményes árú jegy is – 2700 Ft – ezt diákok, nyugdíjasok és fogyatékkal élők használhatják. Plusz pont, hogy teljesen akadálymentesített, így kerekesszékkel élők is könnyen megközelíthetik.

Védettségi igazolvány jelenleg nem szükséges a belépéshez, viszont a maszk viselete kötelező, azt ne hagyjuk otthon. A Múzeumban ügyelnek a higiéniára, több helyen is van lehetőség kézfertőtlenítésre.

Kedden, csütörtökön és vasárnap 10:00-19:00 óráig van a nyitvatartás, pénteken és szombaton ez egy órával kitolódik, azaz 10:00-20:00 óra között látogathatjuk a múzeumot. Fontos még tudni, hogy nem időszakos kiállításról van szó, az Illúziók Múzeuma állandó tárlattal várja a kíváncsi érdeklődőket a belváros szíveben, Bajcsy – Zsilinszky út 3. szám alatt.

Online is tudunk jegyet vásárolni itt, ha pedig szeretnénk meglepni valakit ezzel a jópofa élménnyel ajándékutalvány is kapható a múzeum oldalán.

Több mint 110 év után újra az Opera repertoárján a vígopera

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!