spot_imgspot_img
spot_img

Hat medúza egy tepsiben – premierre készülnek 

-

Article Top Ad (AdSense)

Megtartotta soron következő stúdiós bemutatójának olvasópróbáját az Örkény Színház. Fekete Ádám dramaturg, színész, rendező állítja színpadra a Hat medúza egy tepsiben című művet, amelyet saját maga jegyez.

A „szatírpassiónak” aposztrofált darab bemutatására április 20-án kerül sor az Örkény Stúdióban.

A darab középpontjában egy gerincferdült influenszer áll, aki épp könyvet ír, stand-uposként is dolgozik, és nem tud zöld ágra vergődni alkoholista apjával. Titkos szerelmi viszonyt folytat barátjának menyasszonyával, bár végleg el akarnak búcsúzni, mégsem képesek elszakadni egymástól. Amikor kiderül, hogy a lány gyermeket vár, elképzelik, milyen is lesz majd meg nem született gyermekük – ám a realitás ezúttal is a képzelet útjába áll.

A Hat medúza egy tepsiben egy felelősségébe belezavarodó férfi története, alámerülés egy minket folyamatosan követő pillantás paralizáló őrületébe.

Fekete Ádám a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett dramaturg szakon. Egyetemista kora óta játszik és rendez, dramaturgként dolgozott már a Katona József Színházban, az Örkény Színházban, a Radnóti Színházban, a Vígszínházban, illetve olyan alternatív színházi műhelyekben, mint a TÁP Színház, Szputnyik, Kultúrbrigád, és Trafó. Színdarabjai javarészt személyes élményekből táplálkoznak, amelyeket fekete humor, éles önreflexió, és a szokatlan időkezelés jellemez.

Az április 20-ai bemutatót megelőzően, március 11-én, 15 órától olvasópróba-demó keretében a nézők találkozhatnak az alkotókkal, április 12-én, 19 órától pedig nyílt próba formájában betekintést nyerhetnek a színpadi munka folyamataiba. Jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, az orkeny.jegy.hu oldalon.

Fekete Ádám
HAT MEDÚZA EGY TEPSIBEN
a mákony sujtása, avagy a vérfarkas nem válik vizigóttá (sajnos)

Játsszák: Borsi-Balogh Máté, Nagy Zsolt, Kókai Tünde, Bajomi Nagy György, Jéger Zsombor, Csehi Rebeka

Rendező: Fekete Ádám
Díszlet: Molnár Anna
Jelmez: Szabados Luca
Dramaturg, álmodótárs: Bódi Zsófia
Zenefelelős és ipari alpinista: Fekete Ádám
Asszisztens-ügyelő: Kovács Henrietta
Súgó: Kanizsay Zita

fotók: Horváth Judit

A Várományos – Újabb ősbemutató az Örkény Színházban

Ősváltozatban mutatják be a János vitéz c. daljátékot

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!